Brasilien vs Serbien – Matchgenomgång, speltips, bästa oddsen

Brasilien och Serbien öppnar VM-turneringen mot varandra på torsdag. Matchen kommer spelas på Lusail Stadium.

Brasilien går in i den kommande matchen som nummer 1 i FIFA world ranking. Medan det är ett stort glapp ner till motståndarna Serbien. De entrar matchen som nummer 21 i världen.

På väg in i deras första match i turneringen måste man säga att Brasilien på förhand är favoriter att vinna gruppen men även hela mästerskapet.

Få experter förväntar sig att Serbien ska utmana om titeln, men de ska absolut ha tillräcklig kvalite för att ta sig vidare till slutspelet.

Våra tips

Statistik och fakta för Brasilien vs Serbien i VM

 • Brasilien har inte förlorat 30 av sina senaste 32 matcher
 • Brasilien har vann 6 i de senaste 7 matcherna, medan gjort mer än 2.5 mål
 • Brasilien har vann 5 i de senaste 7 matcherna spelat utan att släppa in mål
 • Brasilien har vunnit de senaste 7 matcherna i rad
 • Brasilien har vann 5 i de senaste 7 matcherna, medan gjort mer än 3.5 mål
 • Serbien har inte förlorat 13 av sina senaste 15 matcher
 • Serbien har gjort mål i 13 av de senaste 15 matcherna
 • Serbien har vunnit 4 av sina senaste 5 matcher
 • Serbien har släppt in i 5 av de senaste 7 matcherna
   

Brasilien vs Serbien Preview

Brasilien med toppform.

Brasilien njuter just nu efter tre raka vinster. Det började med 0-1 mot Japan. De fortsatte med att slå Ghana med 3-0, innan de även vann mot Tunisien, 1-5. Brasilien vann åtta av sina 10 senaste matcher, samt kryssade två under en period man slapp uppleva en enda förlust. Det görs inte direkt lite mål när Brasilien spelar, då de gjort imponerande 2.8 per match. En total på 28 medan man släppte in tre mål. Det senare blir ett snitt på 0.3 insläppta per match och under denna period höll man nollan sju times.

Serbien glänser.

Serbien ser ut att kunna möta vilken moståndare som efter sju poäng i de tre senaste matcherna. De började med att kryssa 2-2 mot Slovenien, för att sedan vinna mot Sverige med 4-1, och Norge i en 0-2-vinst. Serbien gjorde 21 mål, släppte in tio och höll nollan tre av sina senaste tio matcher.

Nuvarande tabellen i VM

Inför sin öppningsmatch i VM borde Brasilien vara kapabla att avfärda allt motstånd. Brassarna kommer försöka ta sig igenom gruppen utan att anstränga sig överdrivet, så att tappa poäng här finns inte på kartan. Då öppningsmatcherna fortsätter kunde inte Serbien fått en tuffare start i detta VM som mot detta motstånd. På Lusail Stadium skulle en liten förlust framstå som en mindre triumf.

I sina 10 senaste matcher vann Brasilien åtta gånger, spelade oavgjort två och förlorade noll gånger. Serbien tog sju segrar, ett oavgjorda och två förluster från sina 10 senaste på bortaplan.

Över 2.5 mål gjordes i sex av Brasilien’s tio senaste matcher i samtliga tävlingar. De gjorde ett snitt på 2.8 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i sex av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 2.1 mål under den här perioden. Brasilien gjorde mål i sina senaste 8 matcher.

Brasilien har gjort mål först i imponerande nio matcherna av senaste tio på hemmaplan. Serbien gjorde första målet i sex gånger i de senaste tio matcherna. Brasilien har vunnit och hållt nollan i 4 raka hemmamatcher. Brasilien kunde vinna sex av sina matcher utan att släppa in mål. Statistik värd att ha med sig när man ska lägga ett spel, beroende på sin strategi.

Det räcker att kolla på Richarlison, när man ska leta efter en anfallare i god målform. Han nätade sju gånger på slutet för Brasilien i VM, medan Aleksandar Mitrovic lyckades göra sex mål på de sex senaste för Serbien i turnering. Ingen tvekan att båda är ute efter nya strutar här.