Brentford vs Liverpool: Bästa oddsen och matchtipsen

Liverpool är favorittippade på måndag mot Brentford i Premier League. Det här kan dock bli en svår nöt att knäcka för Jurgen Klopps gäng. Brentford har imponerat på slutet och är svårspelade hemma på Community Stadium.

Ivan Toney är i toppform och efter Liverpools svaga insats mot Leicester är vi inte övertygade om att gästerna pallar favorittrycket här.

Statistik och fakta för Brentford vs Liverpool i Premier League

 • I de senaste 8 matcherna i rad Brentford har spelat, har båda lagen gjort mål
 • I de senaste 7 Brentfords matcher, var antalet mål över 2.5
 • Brentford har inte vunnit 12 av sina senaste 14 matcher
 • I de senaste 4 hemmamatcherna i rad Brentford har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Brentford har inte förlorat 10 av sina senaste 12 hemmamatcher
 • Liverpool har gjort mål i 23 av de senaste 25 matcherna
 • I de senaste 7 matcherna i rad Liverpool har spelat, har båda lagen gjort mål
 • I de senaste 6 Liverpools matcher, var antalet mål över 3.5
 • I 9 av Liverpools senaste 10 matcher var antalet av mål över 2.5
 • I 9 av Liverpools senaste 11 bortamatcher var antalet av mål över 2.5
   

Form: Brentford mot Liverpool

Brentford är i mycket bra form.

Brentford fortsätter tåga på och sopar för närvarande bort allt motstånd med ytterligare en vinst i förra matchen. Brentford ser ut att vara i bra form inför deras kommande match då de siktar på att förlänga sin obesegrade trend. I deras senaste tre matcher vann de först mot Manchester City med siffrorna 1-2. Därefter blev det oavgjort efter en (2-2)-match mot Tottenham. De tog sig sedan tillbaka till vinstkolumnen när de besegrade West Ham med 0-2.

Liverpool fortsätter trumma på.

Liverpool hoppas att den goda formen håller i sig. Liverpool kan luta sig tillbaka mot en okej formkurva med sex poäng på tre matcher. Mot Manchester City fick de lämna matchen tomhänta efter en 3-2-förlust, men de tog revansch redan matchen därpå genom att besegra Aston Villa med 1-3. De byggde på den positiva trenden genom en 2-1-seger mot Leicester i sin senaste match.

Brentford vs Liverpool Matchhistorik

16 januari 2022 ställdes dessa lag mot varandra senast. Den gången kom Liverpool därifrån med en vinst i matchen som slutade 3-0. Brentford går in i matchen mot Liverpool med 0-1-1 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Premier League.

Tabellställningar i Premier League

Skytteligan

När man tittar på marknaden efter målskyttar är det en bra idé att välja Ivan Toney. Han är den spelaren i Brentford som är i bäst målform. Han har gjort fyra mål i de senaste sex matcherna, och vill säkerligen göra fler när de möter Liverpool.

Gästerna kommer att ställa hoppet till målgöraren Mohamed Salah som de hoppas ska hitta nätet igen. Mohamed Salah gjorde fyra mål för Liverpool i de senaste 6 matcherna.

Senaste lagnyheter

Brentford kan sakna upp till fem spelare till deras kommande match kommande måndag.

Frank Onyeka, Shandon Baptiste, Kristoffer Vassbakk Ajer, Aaron Hickey och Thomas Strakosha finns bland de fem spelarna som saknas för Brentford på måndag.

Några av de sju som kommer att befinna sig på sidlinjen är Fabinho, James Milner, Curtis Jones, Roberto Firmino, Diogo Jota, Luis Diaz och Arthur.