Brighton vs Man Utd: Bästa oddsen och matchtipsen

Två lag som inte behöver bromsa möts på lördag. Slutet på säsongen och bara fullt ös som gäller. Här ska det bli målrikt enligt oss! United slutar troligtvis på en sjätteplats och får nöja sig med Europa League nästa säsong. Besvikna fans såklart men laget är långt från toppklass som ska krävas. Brighton i sin tur ser ut att hamna på plats 9. Det får anses som godkänt för Potters gäng. Två lag som vill avlsuta snyggt och så som det sett ut på slutet ser vi en målrik historia.

Statistik och fakta för Brighton vs Man Utd i Premier League

 • Brighton har inte vunnit 13 av sina senaste 14 hemmamatcher
 • Brighton har släppt in i 7 av de senaste 8 hemmamatcherna
 • Brighton har inte förlorat 5 av sina senaste 6 matcher
 • Brighton har inte gjort mål i 5 av de senaste 6 hemmamatcherna
 • Brighton har gjort mål i 4 av de senaste 5 matcherna
 • Manchester United har gjort mål i 25 av de senaste 27 bortamatcherna
 • Manchester United har släppt in på de senaste 10 bortamatcherna
 • I 8 av de senaste 10 bortamatcherna Manchester United har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Manchester United har förlorat de senaste 4 bortamatcherna i rad
 • Manchester United har släppt in i 11 av de senaste 13 matcherna
 • Brighton har förlorat de senaste 6 matcherna mot Manchester United i rad
 • I 6 av de senaste 7 av Brightons matcher mot Manchester United var antalet mål över 2.5
 • Brighton har inte vunnit de senaste 6 matcherna mot Manchester United i rad
 • Brighton har släppt in i de senaste 7 matcherna mot Manchester United i rad
 • I 5 av de senaste 7 matcherna Brighton har spelat mot Manchester United har båda lagen gjort mål

Form: Brighton mot Man Utd

Brighton fortsätter att plocka poäng.

Brighton hoppas att den goda formen håller i sig. När man tittar på Brighton’s senaste tre matcher är det svårt att sia om vad som komma skall. I mötet med Manchester City tog de en vinst med 3-0, följt av ett oavgjort resultat, (2-2) mot Southampton. Senast det begavs fick man lämna matchen djupt besvikna efter en tung 3-0-förlust mot Wolves.

Man Utd njuter av en stabil insats.

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Man Utd de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Man Utd har sett både ljus och mörker i deras senaste tre matcher, vilket resulterat i 4 poäng. Först förlorade man med 3-1 mot Arsenal innan man spelade oavgjort i en match som slutade 1-1 mot Chelsea. Den senaste matchen gick dock bättre och slutresultatet blev då 3-0 mot Brentford vilket gav tre härliga poäng.

Brighton vs Man Utd Matchhistorik

Man U har tre raka segrar mot Brighton att luta sig tillbaka mot. Vi har 2-0-7 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Premier League. sex gånger i den senaste nio matcher mellan Brighton och Man Utd blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet fem gånger i dessa nio matcher.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 14 poäng. Även om Brighton inte kommer att ha en möjlighet att komma över Man Utd i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Man Utd, som nu ligger på sex med 58 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen kommande lördag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Cristiano Ronaldo när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 6 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Man Utd. Hans säsongssaldo är 18 mål just nu.

Med 3 mål på de 6 senaste matcherna för Brighton är Leandro Trossard spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.

Senaste lagnyheter

Brighton kan sakna upp till tre spelare till deras kommande match på lördag.

Enock Mwepu, Jakub Moder och Jeremy Sarmiento finns bland de tre spelarna som saknas för Brighton på lördag.

Några av de sex som kommer att befinna sig på sidlinjen är Jadon Sancho, Aaron Wan-Bissaka, Harry Maguire, Paul Pogba, Luke Shaw och Mason Greenwood.