Burnley vs Bournemouth: Bästa oddsen och matchtipsen

Burnley njuter av värdskapet, när gästande Bournemouth besöker kommande söndag för en tuff match i Premier League. De förtnämnda kommer återigen försöka utnyttja hemmafördelen. Mittenplacerade Bournemouth reser till Turf Moor för att möta krislaget Burnley i omgång 27 som sparkar igång kommande söndag. Hemmalaget hoppas på tre poäng för att inte hamna på fel sida av tabellen.

Både Burnley och Bournemouth siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte på söndag. Med 4 förluster i de senaste 6 matcherna i samtliga tävlingar, är stämningen i Burnley-lägret inte på topp. Dom behöver steppa upp ordentligt om de inte vill bli mer besvikna mot Bournemouth på deras hemmaplan. Deras kommande fajt är en tuff utmaning för Burnley, som möter Bournemouth i sin ständiga kamp för att undvika nedflyttning. De borde vara motiverade till att skrälla här mot en så pass tuff motståndare som Bournemouth.

Burnley vs Bournemouth Statistik

  • Burnley har släppt in i 27 av de senaste 29 matcherna i Premier League
  • Burnley har inte vunnit 17 av sina senaste 19 matcher
  • Burnley har släppt in i 19 av de senaste 21 matcherna
  • Burnley har inte vunnit 15 av sina senaste 17 matcher i Premier League
  • Burnley har inte vunnit 13 av sina senaste 14 hemmamatcher i Premier League
  • I 13 av AFC Bournemouths senaste 15 bortamatcher var antalet av mål över 2.5
  • AFC Bournemouth har gjort mål i 17 av de senaste 18 matcherna
  • I 10 av AFC Bournemouths senaste 12 bortamatcher i Premier League var antalet av mål över 2.5
  • I de senaste 5 bortamatcherna i rad AFC Bournemouth har spelat, har båda lagen gjort mål
  • AFC Bournemouth har gjort mål i 14 av de senaste 15 bortamatcherna

Burnley vs Bournemouth Preview

Burnley form

Burnley har fått utstå en tuff period på slutet. De besegrades med 3-1 av Liverpool, innan Arsenal fick med sig en 0-5-seger. En tredje förlust kom mot Crystal Palace, som vann med 3-0. Burnley tog åtta poäng från sina senaste sex möten med lag från två, målade nio och släppte in åtta mål. Burnley löste endast en seger av sex försök så här långt på Turf Moor i Premier League. De kryssade två och förlorade tre av dessa möten där de gjorde åtta och släppte in tolv mål.

Bournemouth form

Bournemouth har varit mediokra på slutet där man inte vunnit på de tre senaste försöken. Mot Newcastle United tog de poäng efter 2-2, efter det fick man se sig besegrade av Manchester City som vann med 0-1. Senast lyckades de stjäla en poäng efter 0-0 mot Leicester. Bournemouth tjänade elva poäng från sina sex matcher mot lag från botten sex i Premier League. De gjorde elva mål i matcherna, och släppte till tio på vägen till tre vinster. I de sex senaste bortamatcherna i Premier League, vann Bournemouth två, samtidigt som man även spelade två oavgjords. De fick utstå två defeats här med en målskillnad på elva mål insläppta och elva gjorda.

Burnley vs Bournemouth H2H

Burnley åkte på en smäll när Bournemouth plockade ner dem med 2-1 i det senaste mötet. Förstnämnda vann dock mötet innan efter en 3-0-seger. Burnley har varit något mer framgångrika än Bournemouth under de senaste mötena. Med en fördel på 6-0-3 inför kommande match har spel på Burnley visats sig vara den mest lönsamma vägen att gå. Spelbolagens bästa odds för en hemmaseger ligger på 3.60. Burnley fick ut mer av Bournemouth i 5 av de senaste 7 mötena. Burnley gjorde minst ett mål i 15 av sina 16 senaste matcher i Premier League mot Bournemouth. I de senaste nio matcherna mellan Burnley och Bournemouth hittade båda nät i sex gånger. Bästa odds på att båda lagen gör mål här igen finns hos spelbolagen till 1.57.

Över 2.5 mål blev vinnare åtta gånger av de senaste nio matcherna mellan lagen. Burnley gjorde ett snitt på 2.09 mål, medan Bournemouth snittade 1.1 mål. Båda lagen göra mål gick in sex gånger. Över 2.5 mål gjordes i sex av Burnley’s tio senaste matcher i samtliga tävlingar. De gjorde ett snitt på 0.9 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i sex av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.4 mål under den här perioden.

Nuvarande tabellen i Premier League

Burnley vann endast ett av sina 10 hemmamatcher, medan man kryssade två. De förlorade sju på Turf Moor under denna period. Bournemouth vann fem av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort två och förlorade tre. Burnley har inte direkt varit bra på att stänga ner sina besökare på Turf Moor. De tog endast ett segrar samtidigt som de höll nollan, en gång.

Senaste lagnyheter

Överraskande nog har Burnley bara gjort första målet i två matcher av de senaste tio matcherna. Bournemouth har gjort första målet i fem matcher av de senaste tio på hemmaplan. Båda lagen har gjort mål i 5 raka bortamatcher som Bournemouth spelat. Burnley har gjort mål i 4 raka hemmamöten med Bournemouth.

Det har varit en fin säsong för Turf Moor som hittills gjort 14 för sin klubb, och den här formen är helt avgörande för Bournemouth’s framgång.

Burnley har lite problem med frågetecken kring om hela fyra spelare kommer till start till matchen kommande söndag. Med tre spelare avstängda, måste Burnley justera sin laguppställning, eftersom Josh Brownhill, Sander Berge och Maxime Esteve får ta ledigt..

Nathan Redmond, Jordan Beyer, Charlie Taylor och Luca Koleosho finns bland de fyra spelarna som saknas för Burnley kommande söndag.

Bland de fem spelare som får spendera lite tid på sidlinjen, återfinns bland andra James Hill, Max Aarons, Darren Randolph, Tyler Adams och Ryan Fredericks.