Chelsea vs West Ham: Bästa oddsen och matchtipsen

Nytt derby för Chelsea som studsar tillbaka efter 2-4 senast mot Arsenal. Efter 31 spelade matcher är Chelsea rankade som nummer 3 i Premier League med 62 poäng. Det ger en skillnad på tio poäng till West Ham, som ligger på plats 7 i tabellen med 52 poäng. Med West Hams semifinal i Europa League kommande vecka mot Frankfurt tar vi given ställning på hemmalaget.

Statistik och fakta för Chelsea vs West Ham i Premier League

 • Chelsea har gjort mål i 43 av de senaste 45 matcherna
 • Chelsea har gjort mål på de senaste 23 hemmamatcherna
 • I 3 av de senaste 4 hemmamatcherna Chelsea har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Chelsea har förlorat 3 av sina senaste 4 hemmamatcher
 • Chelsea har vunnit 3 av sina senaste 4 matcher
 • West Ham United har släppt in i 12 av de senaste 13 bortamatcherna
 • West Ham United har förlorat 5 av sina senaste 6 bortamatcher
 • West Ham United har släppt in i 9 av de senaste 11 matcherna
 • West Ham United har inte vunnit 6 av sina senaste 7 bortamatcher
 • West Ham United har gjort mål i 7 av de senaste 8 matcherna
 • Chelsea har inte förlorat 16 av de 18 senaste hemmamatcherna mot West Ham United
 • I 12 av de senaste 14 av Chelseas hemmamatcher mot West Ham United var antalet mål under 3.5
 • Chelsea har gjort mål i 16 av de senaste 18 hemmamatcherna mot West Ham United
 • I 9 av de senaste 11 av Chelseas matcher mot West Ham United var antalet mål under 3.5
 • Chelsea har gjort mål i de senaste 4 matcherna mot West Ham United i rad

Form: Chelsea mot West Ham

Chelsea vill avsluta säsongen snyggt.

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Chelsea eftersom de håller sin nivå. I sina tre senaste matcher vann Chelsea först mot Real Madrid med 3-1 innan segertåget fortsatte mot Crystal Palace som gav slutresultatet 2-0. Trenden höll tyvärr inte i sig då de förlorade mot Arsenal med 4-2 och därmed bröt sin vinnartrend.

West Ham med EL-fokus.

Det har varit blandade resultat för West Ham på slutet. Mot Brentford fick de åka hem tomhänta med en 2-0-förlust vilket man dock revanscherade sig med efter en 3-0-vinst mot Lyon. Den senaste matchen blev det delad poäng efter ett oavgjort resultat i en 1-1-match mot Burnley.

Chelsea vs West Ham Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann West Ham och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 3-2. Chelsea går in i matchen mot West Ham med 4-2-4 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Premier League. 4 gånger i den senaste 10 matcher mellan Chelsea och West Ham blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet 4 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Om man tittar på den nuvarande Premier League-ställningen så skiljer Chelsea och West Ham för närvarande i tio poäng och fyra placeringar. Chelsea kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från West Ham på söndag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att West Ham är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Chelsea och West Ham kommer att sluta.

Skytteligan

Timo Werner och Mason Mount är två spelare i fin målform för Chelsea. Ska bli intressant att se hur West Ham ställer upp den här matchen men startar Bowen och Antonio så kan backlinjen få det lite jobbigt.

Senaste lagnyheter

Chelsea kan ha upp till fem spelare på skadelistan inför deras hemmamatch mot West Ham den på söndag.

Andreas Christensen, Antonio Rüdiger, Mateo Kovacic, Callum Hudson-Odoi och Ben Chilwell finns bland de fem spelarna som saknas för Chelsea på söndag.

Bland de tre spelare som får spendera lite tid på sidlinjen, återfinns bland andra Issa Diop, Kurt Zouma och Angelo Ogbonna.