Degerfors vs AIK: Bästa oddsen och matchtipsen

Toppen mot botten när AIK möter Degerfors för en match i Allsvenskan kommande söndag. Efter den usla starten har nu DIF fått lite häng på lagen ovanför strecket. 6 poäng efter 10 matcher är ingen katastrof men laget kommer såklart få slita hårt för nytt kontrakt. Gnaget kommer få slita hårt fast i andra delen av tabellen. Delad ledning i toppen med Häcken på 23 poäng. Ska dock sägas att AIK har en match mer spelad. Vi tror AIK med dess fina bredd blir för svårt för värdarna och vi räknar även med ett starkt bortafölje. Stabil 2-0-seger på Stora Valla?

Våra tips

Statistik och fakta för Degerfors vs AIK i Allsvenskan

 • Degerfors har släppt in i 19 av de senaste 21 hemmamatcherna
 • Degerfors har släppt in på de senaste 10 matcherna
 • Degerfors har förlorat 8 av sina senaste 10 matcher
 • Degerfors har inte vunnit 8 av sina senaste 10 matcher
 • Degerfors har förlorat 4 av sina senaste 5 hemmamatcher
 • AIK har gjort mål i 23 av de senaste 25 matcherna
 • AIK har inte förlorat de senaste 8 matcherna i rad
 • I de senaste 3 matcherna i rad AIK har spelat, har båda lagen gjort mål
 • AIK har vunnit 6 av sina senaste 8 matcher
 • AIK har gjort mål i 8 av de senaste 9 bortamatcherna
   

Form: Degerfors mot AIK

Degerfors hoppas att komma tillbaka.

Degerfors har sett rätt bleka ut på den senaste tiden, även om det började bra med 2-1 mot Helsingborg. Tyvärr höll inte de positiva resultaten i sig utan man förlorade istället med 2-1 mot Varbergs BoIS FC, och lyckades inte heller plocka poäng i en 0-2-förlust mot Malmö FF.

AIK har varit stabila.

AIK hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Gnaget ser starka ut just nu efter tre matcher utan förlust. Det började med oavgjort efter en 3-3-match mot Hammarby. Det resultatet följdes därefter upp med delad poäng mot Sirius i en match som slutade 2-2, innan AIK besegrade Helsingborg med slutresultatet 1-2.

Degerfors vs AIK Matchhistorik

I senaste mötet mellan Degerfors och AIK lyckades hemmalaget ta en knapp 2-1-vinst. I mötet på Friends Arena tog AIK en 2-0-seger. Det är lagens enda allsvenska möten.

Tabellställningar i Allsvenskan

Som framgår av Allsvenskan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 17 poäng och 13 placeringar. Vi ser även att Degerfors har släppt in otroligt mycket bakåt samtidigt som AIK varit betydligt stabilare. Vi förväntar oss att AIK löser minst två nya mål här med den fin offensiva bredd laget har. Degerfors kommer få kämpa i botten resten av säsongen samtidigt som AIK hoppas vara med och slåss om titeln hela vägen.

Skytteligan

AIK får hålla extra koll på Abdelrahman Saidi som med 4 mål den här säsongen sett till att Degerfors lyckats vinna två matcher.

Seb Larsson på fast situation eller Jordan Larsson får ses som gästernas mest intressanta målskyttespel.