Degerfors vs Elfsborg: Bästa oddsen och matchtipsen

Degerfors tar sig an Elfsborg för en spännande match i Allsvenskan på söndag på Stora Valla. Det är nu dags för hemmalaget att kriga in första poängen för säsongen till att börja med annars ser det otroligt mörkt ut redan efter 6 omgängar. Vi tror att gräset kan störa gästerna här som väntar på säsongens första bortavinst. Öppen och rolig match där båda gör bål känns givet, men kan Degerfors skrälla tro?

Våra tips

Statistik och fakta för Degerfors vs Elfsborg i Allsvenskan

  • Degerfors har släppt in i 16 av de senaste 18 hemmamatcherna
  • Degerfors har förlorat de senaste 5 matcherna i rad
  • Degerfors har släppt in i 11 av de senaste 12 matcherna
  • Degerfors har gjort mål i 10 av de senaste 12 hemmamatcherna
  • Degerfors har inte vunnit de senaste 5 matcherna i rad
  • Elfsborg har släppt in i 15 av de senaste 17 matcherna
  • Elfsborg har gjort mål i 11 av de senaste 13 bortamatcherna
  • Elfsborg har släppt in i 9 av de senaste 11 bortamatcherna
  • I 3 av de senaste 4 matcherna Elfsborg har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Elfsborg har inte vunnit 5 av sina senaste 7 bortamatcher

 

ogForm: Degerfors mot Elfsborg

Degerfors måste börja ta poäng.

Det är inte tufft utan det är otroligt tufft för DIF just nu. 5 matcher 0 poäng och tre raka utan mål talar sitt tydliga språk. Förlusten senast borta mot Värnamo var ingen rolig historia och frågan är nu om inte tränare Holmberg sitter löst. Måstematch!

Elfsborg siktar högre upp i tabellen.

Det är en ok start för Borås stolthet så här långt. Laget ser väldigt stabila ut på hemmaplan. Nu väntar dock Stora Valla och naturgräs. Vi såg i Helsingborg att det blev problem och förlust. Skrällvarning här?

Degerfors vs Elfsborg Matchhistorik

Två möten i Allsvenskan mellan lagen så här långt och förra säsongen vann Elfsborg på Stora Valla med 2-1 samt på hemmaplan med 3-1.

Tabellställningar i Allsvenskan

Degerfors katastrofal inledning med 5 av 5 förluster och -8 målskillnad. Laget har varit med framförallt på hemmaplan och nu gäller det att börja ta poäng.
Elfsborg i mitten med 7 poäng så här långt. Har såklart siktet insällt på 3 poäng här men naturgräs väntar och där brukar boråsarna ha problem.

Skytteligan

Degerfors har endast gjort två mål så här långt. Diego Campos har stått för ena och det är nog killen man ska tippa som målskytt i dagsläget.
Per Frick hittade målet senast igen och kanske börjar hitta formen. Ondrejka och Rasmus Alm två andra som bör komma igång.