Degerfors vs IFK Värnamo: Bästa oddsen och matchtipsen

Degerfors gör sig redo för striden mot IFK Värnamo vid Stora Valla kommande lördag, en match i omgång 29 av Allsvenskan. Hemmalaget krigar för att slippa kvalplatsen. Gästerna vill snygga till sin placering och hjälpa Marcus Antonsson i kampen och skytteligatiteln. Vi förväntar oss en offensiv match med förhoppningsvis några mål åt båda håll.

Våra tips

Statistik och fakta för Degerfors vs IFK Värnamo i Allsvenskan

 • Degerfors har inte förlorat de senaste 10 matcherna i rad
 • Degerfors har inte förlorat de senaste 9 hemmamatcherna i rad
 • I de senaste 3 matcherna i rad Degerfors har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Degerfors har gjort mål i 10 av de senaste 12 matcherna
 • Degerfors har gjort mål i 7 av de senaste 9 hemmamatcherna
 • IFK Värnamo har släppt in i 24 av de senaste 26 bortamatcherna
 • I 9 av de senaste 11 matcherna IFK Värnamo har spelat, har båda lagen gjort mål
 • I 6 av de senaste 7 bortamatcherna IFK Värnamo har spelat, har båda lagen gjort mål
 • IFK Värnamo har gjort mål i 12 av de senaste 14 matcherna
 • IFK Värnamo har släppt in i 9 av de senaste 11 matcherna
   

Form: Degerfors mot IFK Värnamo

Degerfors fortsätter trumma på.

Degerfors hoppas att den goda formen håller i sig. Degerfors ser ut att ta sig an vilken motståndare som helst efter ett riktigt bra resultat de senaste tre matcherna då man samlade på sig sju poäng. De spelade först lika med (1-1) mot Elfsborg, innan de besegrade IFK Göteborg med 3-1 och sedan Helsingborg med 1-2.

IFK Värnamo satsar framåt.

IFK Värnamo hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Det har varit både högt och lågt för IFK Värnamo den senaste tiden, vilket resulterat i fyra poäng. Mot Kalmar FF fick de åka hem tomhänta med en 1-3-förlust vilket man dock revanscherade sig med efter en 1-2-vinst mot GIF Sundsvall. Den senaste matchen blev det delad poäng efter ett oavgjort resultat i en 1-1-match mot IFK Norrköping.

Degerfors vs IFK Värnamo Matchhistorik

25 april 2022 ställdes dessa lag mot varandra senast. Den gången kom IFK Värnamo därifrån med en vinst i matchen som slutade 2-0.

Tabellställningar i Allsvenskan

Skytteligan

När man tittar på marknaden efter målskyttar är det en bra idé att välja Gustaf Lagerbielke. Han är den spelaren i Degerfors som är i bäst målform. Han har gjort två mål i de senaste sex matcherna, och vill säkerligen göra fler när de möter IFK Värnamo.

Gästerna kommer att ställa hoppet till målgöraren Marcus Antonsson som de hoppas ska hitta nätet igen. Marcus Antonsson gjorde fyra mål för IFK Värnamo i de senaste 6 matcherna.