Djurgården vs Elfsborg: Bästa oddsen och matchtipsen

Vi riktar blickarna mot Djurgården och Elfsborg, när Allsvenskan rivalerna ska slåss om poängen. Lagen möts kommande lördag på Tele2 Arena.

Djurgården är fyra i tabellen med 30 poäng efter 16 matcher, medan Elfsborg rankas ett i Allsvenskan på 36 poäng. Elfsborg har tagit ledningen i Allsvenskan efter att ha samlat ihop 36 poäng på 15 matcher. Djurgården släpar efter dem med 30 poäng efter 16 omgångar, vilket placerar dem som nummer 4 i ligan.

Både Djurgården och Elfsborg siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte på lördag. Djurgården går in i matchen mot Elfsborg i hopp om att vinna lite mark på de sistnämnda i Allsvenskan. Ett positivt resultat kan visa sig vara avgörande för deras kommande utmaningar den här säsongen.

Statistik och fakta för Djurgården vs Elfsborg i Allsvenskan

  • Djurgården har gjort mål på de senaste 13 matcherna
  • Djurgården har vann 4 i de senaste 5 hemma matcherna spelat utan att släppa in mål
  • Djurgården har vunnit 10 av sina senaste 12 hemmamatcher
  • Djurgården har gjort mål i 16 av de senaste 18 hemmamatcherna
  • Djurgården har inte förlorat 11 av sina senaste 12 hemmamatcher
  • Elfsborg har inte förlorat de senaste 14 matcherna i rad
  • Elfsborg har gjort mål på de senaste 13 matcherna
  • Elfsborg har vunnit 11 av sina senaste 13 matcher
  • Elfsborg har vann 8 i de senaste 10 matcherna, medan gjort mer än 1.5 mål
  • Elfsborg har vunnit de senaste 6 bortamatcherna i rad

Djurgården vs Elfsborg Preview

Djurgården form

Djurgården njuter just nu efter tre raka vinster. Det började med 2-0 mot Varbergs BoIS FC. De fortsatte med att slå IFK Värnamo med 1-2, innan de även vann mot Malmö FF, 2-0. Djurgården vann tre matcher, gjorde 13 mål och släppte in 14 i sina senaste åtta matcher mot lag från den övre halvan av Allsvenskan-tabellen. Detta gav dem elva poäng. Djurgården har varit i stark form på Tele2 Arena, där man vunnit fem av sina sex senaste Allsvenskan-matcher. De fortsatte vara obesegrade efter ytterligare ett oavgjort resultat. Totalt gjorde man tio mål och släppte in två.

Elfsborg form

Elfsborg ser väl lämpade ut att ta sig an vilken motståndare som, Då de tog 7 poäng på de tre senaste matcherna. De vann med 2-0 och0-4 mot Hammarby och Kalmar FF. Den vinnande trenden tog slut när IFK Göteborg löste ett 1-1-kryss. Elfsborg gjorde 18 mål och släppte in fem i deras åtta senaste matcher mot lag från den övre halvan av Allsvenskan-tabellen. De fick ihop fem vinster och 16 poäng. Elfsborg är i mästerlig form på resande fot med sex vinster på sex Allsvenskan-matcher. Det gör dem till det bästa laget just nu i ligan i de sex senaste rundorna. Målskillnaden är 15 mål framåt och sex insläppta.

Djurgården vs Elfsborg H2H

Spela på kryss skulle gett dig en bra vinst senast när Djurgården mötte Elfsborg. De delade på poängen i en 1-1-match, där inget av lagen lyckades utnyttja övertaget. Djurgården går in i matchen mot Elfsborg med 4-4-2 i ryggen från deras senaste tio möten. En win-rate på 40% är kanske värt att ha i åtanke innan du placerar ett spel, beroende på din strategi. Djurgården förlorade endast en av de 6 senaste matcherna mot Elfsborg. Båda lagen hittade nät fyra gånger i de senaste tio matcherna mellan Djurgården och Elfsborg. Bästa odds på BLGM finns hos spelbolagen till 1.61.

Över 2.5 mål blev vinnare tre gånger av de senaste tio matcherna mellan lagen. Djurgården gjorde ett snitt på 1.1 mål, medan Elfsborg snittade 0.9 mål. Båda lagen göra mål gick in fyra gånger. Över 2.5 mål gjordes i tre av Djurgården’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.7 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i sex av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 2.7 mål under den här perioden.

Tabellställningar i Allsvenskan

Djurgården tog åtta vinster på hemmaplan i sina 10 senaste matcher i samtliga tävlingar, medan man kryssade ett gånger. De fick utstå förlust i ett under den här tiden. Elfsborg vann sju av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort i tre och förlorade noll. Endast tre av de 10 senaste Allsvenskan-matcherna på hemmaplan fick Djurgården uppleva över 2.5 mål. I sju av de 10 senaste på bortamark för Elfsborg slutade matchen med över 2.5 mål.

Senaste lagnyheter

Djurgården har gjort mål först i imponerande åtta matcherna av senaste tio på hemmaplan. Elfsborg gjorde första målet i sex matcher av de senaste tio på hemmaplan. Elfsborg har gjort mål i 3 raka möten med Djurgården när man spelat på bortaplan.

Oliver Berg har gjort mål kontinuerligt i de senaste matcherna. Djurgården kommer säkerligen ställa hoppet till honom för fler mål mot i nästa match mot Elfsborg. Gästerna hoppas säkerligen på att Johan Larsson gör fler mål. Med tre mål i de senaste sex matcherna, har Johan Larsson ett väldigt högt målsnitt.