Elfsborg vs Malmö FF bästa odds och match tips

Båda lagen jagar en plats i topp 4 och 3 viktiga poäng står på spel när Elfsborg möter Malmö FF på onsdag. Efter 18 matcher är Elfsborg rankad som nummer 3 i Allsvenskan med 36 poäng. Det gör ett gap av 2 poäng till Malmö FF som sitter på plats nummer 4 efter de har samlat 34 poäng. När Elfsborg går in i matchen som “outsiders” kommer de att vara mycket motiverade för att fortsätta sin positiva form mot Malmö FF.

Våra tips

Statistik och fakta för Elfsborg VS. Malmö FF.

  • Elfsborg är obesegrade de senaste 10 matcherna i rad;
  • Elfsborg är obesegrade de senaste 6 matcherna i rad hemma;
  • Elfsborg har vunnit i 4 av de senaste 5 matcher;
  • Elfsborg har vunnit i 5 av de senaste 6 matcher hemma.
  • Malmö FF nätade i 40 av de senaste 42 matcher.

Elfsborg kan visa mycket mer.

I de tre senaste landskamperna för Elfsborg gick det så här: den första slutade 2-2 mot Hammarby och sen blev det 3-0 vinst mot Kalmar FF. Den senaste matchen blev 4-2 vinst mot Häcken.

Malmö FF är också i en inte den bästa situationen.

Malmö FF går in i denna match med några dåliga resultat bakom sig.

I de tre senaste landskamperna för Malmö FF gick det så här: den första förlorade de 2-1 till Hammarby och sen blev det 1-1 mot IFK Norrköping. Den senaste matchen blev 3-0 förlust mot Juventus in the Champions League.

Elfsborg har visat upp lite bättre prestationer i de senaste matcherna. Vi tror på BLGM här. Spelbolagen tror dock på en jämn match med odds 3.00 för en hemmaseger medan odds för en bortaseger är 2.12.

Elfsborg VS. Malmö FF Matchhistorik

Senast dessa landslag spelade mot varandra var 20 Maj 2021 och Elfsborg kom därifrån med en 2-1 seger.

Elfsborg går in i matchen mot Malmö FF med 1-1-8 från deras senaste 10 matcher i Allsvenskan.

6 gånger i den senaste 10 matcher mellan Elfsborg och Malmö FF blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet 5 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Allsvenskan

Enligt Allsvenskan tabellen är skillnaden mellan de två lagen för närvarande bara 2 poäng.

Detta innebär att denna match kommer att vara viktig för båda lagen och deras position i tabellen.

Malmö FF kommer att ha en möjlighet att komma ikapp Elfsborg som för närvarande ligger på plats nummer 3 med 36 poäng. Hemmalaget kommer dock säkerligen att försöka ta poängen för sig själva och utöka gapet i tabellen.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Per Frick. Han är toppskytt för Elfsborg, för närvarande på 6 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 2 av deras 6 senaste matcher.

Malmö FF kommer att hoppas att Antonio-Mirko Colak hittar nätet igen. Han står på 8 mål i alla tävlingar den här säsongen och gjorde mål i undefined av deras 6 senaste matcher.