Everton vs Brentford: Bästa oddsen och matchtipsen

Everton drar fördel av hemmaplan när Brentford gästar i Premier League kommande söndag men frågan är hur mycket fördel Goodison Park är. Visst laget har tagit poäng på slutet och klättrat över nedflyttningsplatsen, men spelet imponerar ej. Motivation för båda lagen där Brentford kan klättra till topp 10 placering i första PL-säsongen någonsin. Högt odds på tvåan och vi spelar!

Statistik och fakta för Everton vs Brentford i Premier League

  • Everton har inte förlorat 7 av sina senaste 9 hemmamatcher
  • Everton har inte förlorat 5 av sina senaste 6 matcher
  • Everton har gjort mål i 7 av de senaste 9 hemmamatcherna
  • Everton har vunnit 3 av sina senaste 4 hemmamatcher
  • Everton har gjort mål i 6 av de senaste 8 matcherna
  • Brentford har släppt in på de senaste 18 bortamatcherna
  • I 5 av de senaste 6 bortamatcherna Brentford har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Brentford har inte förlorat 7 av sina senaste 9 matcher
  • Brentford har gjort mål i 7 av de senaste 9 matcherna
  • Brentford har gjort mål i 5 av de senaste 6 bortamatcherna

Form: Everton mot Brentford

Everton har hittat flytet

Everton hoppas att den goda formen håller i sig. Everton ser ut att ta sig an vilken motståndare som helst efter några riktigt bra resultat i de senaste tre matcherna då man också lyckades samlade på sig sju poäng. Segertåget började med vinster med 1-0 och 2-1 mot Chelsea respektive Leicester. Vinstsviten stoppades dock sedan av Watford, som fick med sig ett 0-0-resultat och lagen fick därmed en poäng vardera den gången.

Brentford imponerar.

Brentford har varit med om det mesta i sina tre senaste matcher där man också lyckats plocka fyra poäng. Ett möte med Tottenham slutade oavgjort (0-0) vilket följdes upp med en 3-0-förlust mot Manchester United. I sin senaste match lyckades man dock ta sig tillbaka till det vinnande konceptet när Southampton besegrades med 3-0.

Everton vs Brentford Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Brentford och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 1-0.

Tabellställningar i Premier League

Som sagt, Everton går för nytt kontrakt och Brentford för en fin slutplacering i deras första säsong någonsin i Premier League. Högmotiverat möte enligt oss!

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Richarlison. Han är toppskytt för Everton, för närvarande på 8 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 2 av deras 6 senaste matcher.

Pontus Jansson glödhet nu. Kul! Två mål på fyra matcher. Nickar in en hörna igen här?

Senaste lagnyheter

Everton har lite problem med frågetecken kring om hela sex spelare kommer till start till matchen på söndag. Det är ingen mening att Allan kommer till Evertons omklädningsrum, eftersom han är avstängd.

Fabian Delph, Yerry Mina, Ben Godfrey, Donny van de Beek, Nathan Patterson och Andros Townsend finns bland de sex spelarna som saknas för Everton på söndag.

Några av de fem som kommer att befinna sig på sidlinjen är Saman Ghoddos, Mathias Jörgensen, Sergi Canos, Ethan Pinnock och Frank Onyeka.