Everton vs Brighton bästa odds och matchtips

Everton kommer att spela mot Brighton i omgång 21 av Premier League vid Goodison Park kommande söndag. På plats 15 i Premier League ligger just nu Everton som samlat ihop 19 poäng efter deras 17 spelade matcher. Med 24 poäng befinner sig Brighton på plats 10 efter 17 spelade matcher. Det är tuffa tider för både Everton och Brighton i Premier League. Båda har ögonen riktade mot den kommande matchen för att stärka moralen.

Våra tips

Statistik och fakta för Everton vs Brighton i Premier League

 • Everton har inte vunnit 10 av 11 av deras senaste matcher
 • I de senaste 4 matcherna i rad Everton har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Everton har släppt in i 13 av de senaste 15 matcherna
 • Brighton har inte vunnit 13 av 14 av deras senaste matcher
 • Brighton har inte förlorat 9 av 11 av deras senaste bortamatcher
 • Brighton har spelat oavgjort 6 av 8 av deras senaste bortamatcher
 • Brighton har gjort mål i 9 av de senaste 11 bortamatcherna
 • Brighton har släppt in i 9 av de senaste 11 matcherna
 • Everton har vinst de senaste 4 hemmamatcherna mot Brighton i rad
 • Everton har inte förlorat 7 av de 9 senaste matcherna mot Brighton
 • Everton har gjorde mål i 7 av de senaste 9 matcherna mot Brighton
 • I 3 av de senaste 4 Evertons matcher mot Brighton var antalet av mål under 2.5
 • I 3 av de senaste 4 Evertons matcher mot Brighton var antalet av mål under 3.5

Form: Everton mot Brighton

Everton har stora problem

The Toffees tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Det har varit en händelserik tid för Everton de senaste tre matcherna som inleddes med att besegra Arsenal med 2-1. Nästa match blev en besvikelse efter en 3-1-förlust mot Crystal Palace. Deras senaste match, där man tog sig an Chelsea gav ett oavgjort resultat (1-1).

Brighton flyter med

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Brighton de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Brighton kommer till matchen med blandade resultat. Först förlorade man mot Wolves följt av en seger mot Brentford. Senast blev det oavgjort mot topplaget Chelsea.

Det ser ut som en jämn match, men Brighton verkar ändå något bättre med en övergripande form som ser lite bättre ut än Evertons.

Everton vs Brighton Matchhistorik

Senast dessa lag ställdes mot varandra var 28 augusti 2021, och Everton gick därifrån med en 2-0-seger. Everton tar sig an Brighton med 5-2-2 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. Everton har fått ett litet övertag i sina senaste matcher. Matcher som har haft en tendens att bjuda på ganska många low förresten.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 5 poäng. Även om Everton inte kommer att ha en möjlighet att komma över Brighton i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Brighton, som nu ligger på 10 med 24 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på söndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Demarai Gray. Han är toppskytt för Everton, för närvarande på 5 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 2 av deras 6 senaste matcher. 

Brighton kommer att hoppas att Neal Maupay hittar nätet igen. Han står på 7 mål den här säsongen och gjorde mål i 3 av deras 6 senaste matcher.