Everton vs Tottenham: Bästa oddsen och matchtipsen

Everton njuter av värdskapet, när gästande Tottenham besöker kommande lördag för en tuff match i Premier League. De förtnämnda kommer återigen försöka utnyttja hemmafördelen.

Everton är placerade som 18 med 18 poäng efter 22 matcher matcher. Tottenham håller positionen som fyra i ligan på 43 poäng.

Både Everton och Tottenham siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte kommande lördag. De dåliga resultaten i de senaste Premier League-omgångarna har säkert sänkt självförtroendet i Everton. En vinst på lördag mot Tottenham skulle vara nyckeln till att hamna på rätt spår igen. Deras kommande fajt är en tuff utmaning för Everton, som möter Tottenham i sin ständiga kamp för att undvika nedflyttning. De borde vara motiverade till att skrälla här mot en så pass tuff motståndare som Tottenham.

Everton vs Tottenham Statistik

  • I 16 av Evertons senaste 18 hemmamatcher var antalet av mål under 3.5
  • I 14 av Evertons senaste 16 matcher i Premier League var antalet av mål under 3.5
  • I 12 av Evertons senaste 13 hemmamatcher i Premier League var antalet av mål under 3.5
  • I 12 av Evertons senaste 14 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I 4 av Evertons senaste 5 matcher var antalet av mål under 1.5
  • Tottenham Hotspur har gjort mål på de senaste 33 matcherna i Premier League
  • Tottenham Hotspur har gjort mål i 39 av de senaste 40 matcherna
  • Tottenham Hotspur har gjort mål på de senaste 20 bortamatcherna
  • Tottenham Hotspur har gjort mål i 30 av de senaste 32 bortamatcherna i Premier League
  • I 11 av de senaste 12 matcherna Tottenham Hotspur har spelat i Premier League, har båda lagen gjort mål

Everton vs Tottenham Preview

Everton form

Det har varit blandade resultat för Everton i deras tre senaste matcher, då de först slog Crystal Palace med 1-0. Det följdes upp med en svag 1-2-förslust mot Luton Town, och innan det i mötet medFulham fick man nöja sig med 0-0 oavgjort. Everton tog bara två segrar på de sex senaste Premier League-matcherna på hemmaplan. I de fyra övriga matcherna spelade man lika två och förlorade två, de gjorde sju och släppte in sju mål.

Tottenham form

Tottenham samlade fyra poäng från nio möjliga i de senaste matcherna. Mötet med Manchester United bjöd på 2-2, vilket följdes upp med en 0-1-förlust mot Manchester City. Den senaste matchen lyckades man vinna mot Brentford med 3-2. Tottenham tog sex segrar och 19 poäng i tidigare fem mötena med lagen från botten sex i Premier League, de gjorde 17 mål samtidigt som de släppte in åtta. I de sex senaste bortamatcherna i Premier League, vann Tottenham två, samtidigt som man även spelade två oavgjords. De fick utstå två defeats här med en målskillnad på tolv mål insläppta och tolv gjorda.

Everton vs Tottenham H2H

Senast lagen mötte varandra gick Tottenham av planen som 2-1-segrare. Ingen tvekan om att de planerar göra en liknande bedrift på lördag. Försöka välja en vinnare från senaste H2H är en tuff uppgift då inget lag övertygat mot sina motståndare helt. Tottenham vann fyra av de senaste tio matcherna, medan Everton tog två vinster i dessa tio matcher. Spelbolagen har Tottenham att vinna denna match till bästa odds på 2.45. Tottenham är utan förlust mot Everton i sina 6 senaste matcher. Tottenham gjorde minst ett mål i sina 4 Premier League senaste matcher mot Everton. I fem av de senaste tio matcher mellan Everton och Tottenham gjorde båda lagen mål.

Under 2.5 mål satt fyra gånger i de senaste tio matcherna mellan rivalerna. Everton med ett snitt på 0.8 mål, och där Tottenham snittade 1.6 mål i dessa. Båda lagen att inte göra mål var vinnande fem gånger av matcherna. Över 2.5 mål gjordes i fyra av Everton’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 0.7 mål under den här perioden. Det blev över 2.5 mål i sju av de senaste tio matcherna som Tottenham spelade runt om i alla tävlingar den här säsongen. De gjorde två mål i snitt under den här tiden.

Nuvarande tabellen i Premier League

Everton tog blygsamma fyra segrar av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar. De delade poängen med gästerna i tre av matcherna, medan det blev tre förluster. Tottenham vann fyra av de 10 senaste och spelade oavgjort fyra samt förlorade två av matcherna under denna period. Av de 10 senaste matcherna på Goodison Park, gjorde Everton öppningsmålet sex gånger, medan gästerna satte första målet i fem av sina 10 senaste på bortaplan.

Senaste lagnyheter

Överraskande nog har Everton bara gjort första målet i tre matcher av de senaste tio matcherna. Tottenham gjorde första målet i sex gånger i de senaste tio matcherna. Everton har misslyckats göra mål i 3 raka matcher. Båda lagen har gjort mål i 5 raka Tottenham-matcher.

Det har varit en fin säsong för Goodison Park som hittills gjort tolv för sin klubb, och den här formen är helt avgörande för Tottenham’s framgång.

Everton kan sakna upp till fyra spelare till deras kommande match kommande lördag. Dominic Calvert-Lewin kan ta en dag ledigt från Evertons trupp medan han väntar på att avstängningen ska löpa ut.

Seamus Coleman, Dele Alli och Jack Harrison finns bland de tre spelarna som saknas för Everton på lördag.

Tottenham kommer till exempel inte kunna använda sig av Yves Bissouma eftersom han är avstängd efter att ha dragit på sig för många kort.

Några av de fyra som kommer att befinna sig på sidlinjen är Giovani Lo Celso, Alejo Veliz, Manor Solomon och Alfie Whiteman.