Gefle mot Örgryte – Matchförhandsvisning, Tips, Odds

Gefle gör sig redo för match mot gästande Örgryte i Superettan på tisdag på Gefle:s stadion.

Gefle kliver in i omgång 25 som nummer 7 i Superettan med 33 poäng på kontot så här långt. Efter 24 rundor spelade, har Örgryte samlat ihop 22 poäng, som placerar dem på 16 i tabellen.

Både Gefle och Örgryte siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte kommande tisdag. Medan Gefle kan närma sig topp 6 med en vinst, hoppas Örgryte vinna lite distans i de lägre regionerna. Av dessa två scenarier känns det första helt klart troligare ut än det senare.

Gefle vs Örgryte Statistik

  • Gefle har gjort mål i 47 av de senaste 49 hemmamatcherna
  • Gefle har inte förlorat 22 av sina senaste 24 hemmamatcher
  • Gefle har gjort mål i 15 av de senaste 17 matcherna
  • Gefle har inte förlorat 10 av sina senaste 12 matcher
  • I 9 av Gefles senaste 11 matcher var antalet av mål under 3.5
  • Örgryte har släppt in i 12 av de senaste 13 matcherna
  • I 5 av Örgrytes senaste 7 matcher var antalet av mål över 2.5
  • Örgryte har släppt in i 6 av de senaste 7 bortamatcherna
  • Örgryte har vann 3 i de senaste 4 borta matcherna, medan gjort mer än 1.5 mål
  • Örgryte har vunnit 3 av sina senaste 4 bortamatcher

Gefle vs Örgryte Preview

Gefle form

Gefle misslyckades med att vinna någon av sina tre senaste matcher, även om de fick en poäng mot Östersund i en 2-2-match, innan det kom en förlust mot GAIS 0-6. Senast fick man nöja sig med oavgjort 2-2 mot GIF Sundsvall. Gefle har tagit 20 poäng från deras 13 möten med lagen från den nedre halvan av Superettan-tabellen. Detta motsvarar sex vinster efter att ha gjort mål 19 gånger och släppt in 17. Gefle tog fyra segrar i sina sex senaste Superettan-matcher på Gefle:s stadion. En oavgjord och en förlust var deras facit, där de släppte in nio och gjorde nio mål.

Örgryte form

Örgryte har varit bleka i sina tre senaste matcher, trots att det började med en 1-3-seger mot AFC Eskilstuna. Det följdes upp med en förlust 2-1 mot Jönköping S., för att sedan ge bort samtliga poäng i en 1-4-torsk mot GAIS. Örgryte vann två matcher och plockade nio poäng från deras elva möten mot lag från den övre halvan av Superettan. De gjorde elva mål och släppte in 18. I de sex senaste bortamatcherna i Superettan, vann Örgryte två, samtidigt som man även spelade noll oavgjords. De fick utstå fyra defeats här med en målskillnad på 13 mål insläppta och åtta gjorda.

Gefle vs Örgryte H2H

Senast lagen mötte varandra gick Örgryte av planen som 3-1-segrare. Ingen tvekan om att de planerar göra en liknande bedrift kommande tisdag. Försöka välja en vinnare från senaste H2H är en tuff uppgift då inget lag övertygat mot sina motståndare helt. Örgryte vann fyra av de senaste tio matcherna, medan Gefle tog två vinster i dessa tio matcher. Spelbolagen har Örgryte att vinna denna match till bästa odds på 2.10. Örgryte är utan förlust mot Gefle i sina 5 senaste matcher. Örgryte gjorde minst ett mål i sina 5 Superettan senaste matcher mot Gefle. I tre av de senaste fem matcher mellan Gefle och Örgryte gjorde båda lagen mål.

Över 2.5 mål blev vinnare två gånger av de senaste fem matcherna mellan lagen. Gefle gjorde ett snitt på 0.6 mål, medan Örgryte snittade 1.8 mål. Båda lagen göra mål gick in tre gånger. Över 2.5 mål gjordes i sex av Gefle’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.3 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i sju av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.4 mål under den här perioden.

Nuvarande tabellen i Superettan

Gefle tog sex vinster på hemmaplan i sina 10 senaste matcher i samtliga tävlingar, medan man kryssade ett gånger. De fick utstå förlust i tre under den här tiden. Örgryte vann fyra av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort i ett och förlorade fem. Gefle gjorde matchens första mål i endast fyra av de 10 senaste på Gefle:s stadion. Medan Örgryte inledde målskyttet i tre av sina 10 senaste bortamatcher.

Senaste lagnyheter

Gefle gjorde första målet i fyra matcher av de senaste tio på hemmaplan. Överraskande nog har Örgryte endast gjort första målet i tre av de senaste tio matcherna på bortaplan.