Gefle vs GIF Sundsvall: Bästa oddsen och matchtipsen

Det här blir första gången som Gefle möter GIF Sundsvall på senaste tiden, eftersom lagen inte spelat i samma division det senaste århundradet..

Hemmalaget är placerade som elva med elva poäng efter nio matcher matcher. Gästerna håller positionen som sju i ligan på 13 poäng.

De dåliga resultaten i de senaste Superettan-omgångarna har säkert sänkt självförtroendet i Gefle. En vinst på onsdag mot GIF Sundsvall skulle vara nyckeln till att hamna på rätt spår igen.

Statistik och fakta för Gefle vs GIF Sundsvall i Superettan

  • Gefle har gjort mål i 40 av de senaste 42 hemmamatcherna
  • Gefle har gjort mål i 29 av de senaste 31 matcherna
  • Gefle har inte förlorat 16 av sina senaste 17 hemmamatcher
  • I 8 av Gefles senaste 10 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I de senaste 3 matcherna i rad Gefle har spelat, har båda lagen gjort mål
  • GIF Sundsvall har släppt in i 27 av de senaste 29 bortamatcherna
  • GIF Sundsvall har förlorat 7 av sina senaste 9 bortamatcher
  • I de senaste 4 GIF Sundsvalls matcher, var antalet mål under 2.5
  • GIF Sundsvall har inte vunnit 9 av sina senaste 11 bortamatcher
  • I 7 av GIF Sundsvalls senaste 9 matcher var antalet av mål under 3.5

Gefle vs GIF Sundsvall Preview

Gefle form

De har fått med sig fyra poäng från sina tre senaste matcher. Först slog Gefle Skövde AIK 4-1, följt av 1-1 mot IK Brage. Nu senast fick man slicka såren efter en 3-1-förlust mot Örgryte.

GIF Sundsvall form

GIF Sundsvall samlade fyra poäng från nio möjliga i de senaste matcherna. Mötet med Helsingborg bjöd på 1-1, vilket följdes upp med en 1-0-förlust mot Örgryte. Den senaste matchen lyckades man vinna mot Skövde AIK med 2-0.

Gefle vs GIF Sundsvall H2H

Det är första gången på länge i Superettan-sammanhang som Gefle ska spela mot GIF Sundsvall.

Över 2.5 mål gjordes i fyra av Gefle’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.2 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fyra av de senaste tio matcherna som GIF Sundsvall spelade runt om i alla tävlingar den här säsongen. De gjorde 1.4 mål i snitt under den här tiden.

Tabellställningar i Superettan

Gefle tog samtliga tre poäng fem gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade två och åkte på tre förluster under den här perioden. GIF Sundsvall vann två av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort ett och förlorade sju. Gefle känner sig nog optimistiska till att göra mål på onsdag mot GIF Sundsvall som bara lyckats hålla nollan en gång i de 10 senaste bortamatcherna. Värdarna kämpade i sin tur till sig tre hållna nollor i sina 10 senaste på hemmaplan.

Senaste lagnyheter

Gefle gjorde första målet i fyra matcher av de senaste tio på hemmaplan. GIF Sundsvall gjorde första målet fem gånger i de senaste tio matcherna.

När man tittar på vilka spelare som är i form i båda lagen, ser vi några intressanta namn. Leo Englund står ut när det gäller Gefle, och Johan Bengtsson för gästerna. Vi förväntar oss att bådas namn kommer att synas i målprotokollet för sina lag på kommande onsdag.