Genoa vs Empoli: Bästa oddsen och matchtipsen

Genoa välkomnar Empoli för en match i Serie A på Stadio Luigi Ferraris på lördag.

Genoa är nummer 15 i tabellen på 14 poäng efter 13 matcher. Empoli rankas som nummer 18 with tio poäng efter 13 spelade. Rankade som nummer 15 i Serie A, har Genoa så här långt plockat 14 poäng den här säsongen, medan Empoli har samlat ihop tio poäng. Detta placerar dem som nummer 18 efter 13 omgångar.

Både Genoa och Empoli siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte kommande lördag. Empoli kommer inte sakna motivationen för drabbningen mot Genoa. Även om oddsen talar emot, kommer en vinst ta dem förbi sina motståndare i tabellen på lördag. Genoa behöver ett bra resultat mot Empoli, om de vill klättra i Serie A-tabellen. Gästerna har bevisat att de kan vara jobbiga att möta, men hemmalaget borde ha klar fördel på Stadio Luigi Ferraris.

Genoa vs Empoli Statistik

  • Genoa har gjort mål i 21 av de senaste 23 hemmamatcherna
  • I de senaste 6 Genoas matcher, var antalet mål under 3.5
  • Genoa har vann de senaste 3 hemma matcherna på rad medan de gjort mindre än 2.5 mål
  • Genoa har släppt in i 9 av de senaste 11 matcherna
  • Genoa har vunnit de senaste 3 hemmamatcherna i rad
  • I 16 av Empolis senaste 18 bortamatcher var antalet av mål under 3.5
  • I 14 av Empolis senaste 16 matcher var antalet av mål under 3.5
  • Empoli har inte vunnit 15 av sina senaste 17 bortamatcher
  • Empoli har släppt in i 10 av de senaste 12 bortamatcherna
  • Empoli har förlorat 6 av sina senaste 8 bortamatcher

Genoa vs Empoli Preview

Genoa form

Med en oklar form har Genoa förlorat två av sina tre senaste matcher, nederlag 2-1 mot Cagliari, innan man slog Hellas Verona 1-0. Glädjen blev kortvarig efter att Frosinone var för tuffa i en 2-1-förlust. Genoa tog sju poäng från sina senaste fyra möten med lag från två, målade fem och släppte in fyra mål.

Empoli form

Det är allt eller inget för Empoli efter en vinst i sina tre senaste matcher. De förlorade först med 2-1 mot Frosinone som de svarade med att slå SSC Napoli 0-1. I deras senaste match blev det återigen en förlust efter 3-4 mot Sassuolo. Empoli tjänade fyra poäng från sina tre matcher mot lag från botten sex i Serie A. De gjorde ett mål i matcherna, och släppte till ett på vägen till ett vinster. I sina sex senaste bortamatcher i Serie A, tog Empoli två vinster, medan man spelade lika i noll draws och åkte på fyra defeats förluster. Man hade en målskillnad på 14 insläppta och gjorde fyra mål framåt.

Genoa vs Empoli H2H

Det slutade oavgjort när Genoa senast mötte Empoli. Med båda som vägrade att ge sig, stod det 0-0 på resultattavlan till slut. De bästa oddsen på ett oavgjort vid full tid hos bookmakern är 3.60. Att titta tillbaka på deras senaste tio matcher visar hur svåra lagen är att skilja åt. Gästande Empoli tog en vinster av de föregående tio matcherna. Värdarna Genoa vann fem av dessa, och spelbolagens bästa odds för en hemmavinst ligger på 1.80. Genoa förlorade endast en av de 10 senaste matcherna mot Empoli. Båda lagen hittade nät fem gånger i de senaste tio matcherna mellan Genoa och Empoli. Bästa odds på BLGM finns hos spelbolagen till 1.95.

Under 2.5 mål satt tre gånger i de senaste tio matcherna mellan rivalerna. Genoa med ett snitt på 1.2 mål, och där Empoli snittade 0.8 mål i dessa. Båda lagen att inte göra mål var vinnande fem gånger av matcherna. Över 2.5 mål gjordes i fem av Genoa’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.2 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fem av de senaste tio matcherna som Empoli spelade runt om i alla tävlingar den här säsongen. De gjorde 0.8 mål i snitt under den här tiden.

Nuvarande tabellen i Serie A

Genoa tog blygsamma sex segrar av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar. De delade poängen med gästerna i ett av matcherna, medan det blev tre förluster. Empoli vann två av de 10 senaste och spelade oavgjort två samt förlorade sex av matcherna under denna period. I de 10 senaste matcherna på bortaplan harEmpoli endast öppnat målskyttet en gång, medan Genoa gjorde första målet fem gånger på lika många matcher fast på hemmaplan.

Senaste lagnyheter

Genoa gjorde första målet i fem matcher av de senaste tio på hemmaplan. Överraskande nog har Empoli endast gjort första målet i ett av de senaste tio matcherna på bortaplan.

Genoa kan ha upp till sex spelare på skadelistan inför deras hemmamatch mot Empoli den på lördag.

Caleb Ekuban, Albert Gudmundsson, Mateo Retegui, Filip Jagiello, Junior Messias och Alessandro Vogliacco finns bland de sex spelarna som saknas för Genoa på lördag.

Bland de två spelare som får spendera lite tid på sidlinjen, återfinns bland andra Tommaso Baldanzi och Giuseppe Pezzella.