GIF Sundsvall vs Mjällby: Bästa oddsen och matchtipsen

Måndagsmatch på NP3 Arena i Sundsvall där ett krisande hemmalag tar emot Listerlandets stolthet. GIF Sundsvall befinner sig på plats nummer 16 i Allsvenskan med tre poäng och har 4 raka förluster i ryggsäcken. För MAIFS del letar man efter formen och senast kom en psykologisk kvittering sent mot Värnamo vilket lyfter laget inför detta möte tror vi. Mjällby det klart bättre laget och till nuvarande odds tvekar vi inte och spelar!

Våra tips

Statistik och fakta för GIF Sundsvall vs Mjällby i Allsvenskan

  • GIF Sundsvall har gjort mål i 23 av de senaste 25 hemmamatcherna
  • GIF Sundsvall har släppt in i 18 av de senaste 20 matcherna
  • GIF Sundsvall har förlorat 7 av sina senaste 8 matcher
  • GIF Sundsvall har gjort mål i 13 av de senaste 15 matcherna
  • GIF Sundsvall har inte vunnit 8 av sina senaste 9 matcher
  • Mjällby har inte förlorat 18 av sina senaste 20 matcher
  • Mjällby har inte förlorat 14 av sina senaste 16 bortamatcher
  • Mjällby har inte vunnit de senaste 3 bortamatcherna i rad
  • Mjällby har släppt in på de senaste 3 matcherna
  • Mjällby har inte gjort mål på de senaste 3 bortamatcherna

 

Form: GIF Sundsvall mot Mjällby

GIF Sundsvall är helt under isen.

GIF Sundsvall har haft det tufft på senaste tiden och de har inte lyckats ta en enda poäng i någon av de senaste tre matcherna. De förlorade först med 2-0 mot AIK, innan Degerfors besegrade dem med 3-2. Tredje förlusten i rad var ett faktum efter att även IFK Norrköping tog hem en seger med 5-1.

Mjällby vill hoppa på segertåget igen.

Det har varit en händelserik tid för Mjällby de senaste tre matcherna som inleddes med att besegra Helsingborg med 2-1. Nästa match blev en besvikelse efter en 2-0-förlust mot Malmö FF. Deras senaste match, där man tog sig an IFK Värnamo gav ett oavgjort resultat (1-1).

GIF Sundsvall vs Mjällby Matchhistorik

I det senaste mötet mellan dessa två lag, tog GIF Sundsvall med sig 3 poäng därifrån i en 3-1-seger. GIF Sundsvall tar sig an Mjällby med 1-0-1 i bagaget från deras senaste matcher i Allsvenskan.

Tabellställningar i Allsvenskan

Som framgår av Allsvenskan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen elva poäng. Även om GIF Sundsvall inte kommer att ha en möjlighet att komma över Mjällby i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Mjällby, som nu ligger på sex med 14 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på måndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Saku Ylaetupa. Han är toppskytt för GIF Sundsvall, för närvarande på 3 mål under säsongen.

Mjällby kommer att hoppas att Silas Nwankwo hittar nätet igen. Han står på 2 mål så här långt.