Girona vs Almeria: Bästa oddsen och matchtipsen

Girona tar emot Almeria för match i La Liga kommande fredag på Estadi Municipal de Montilivi.

Girona går in i nästa omgång som nummer 11 i tabellen, med 24 poäng så här långt. Med 21 spelade matcher, har Almeria löst 22 poäng, vilket ger dem plats 15.

Två lag som varit lite ojämna på slutet alltså och vi lockas inte av oddset på hemmalaget här. Detta lär troligtvis bli en otroligt tight drabbning där små marginalet kommer avgöra.

Statistik och fakta för Girona vs Almeria i La Liga

  • Girona har släppt in i 27 av de senaste 29 matcherna
  • I 15 av Gironas senaste 17 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I 9 av de senaste 11 hemmamatcherna Girona har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Girona har släppt in i 13 av de senaste 14 hemmamatcherna
  • Girona har gjort mål i 14 av de senaste 16 hemmamatcherna
  • Almeria har inte vunnit de senaste 15 bortamatcherna i rad
  • Almeria har släppt in på de senaste 17 bortamatcherna
  • Almeria har släppt in i 25 av de senaste 27 matcherna
  • I 7 av Almerias senaste 8 bortamatcher var antalet av mål under 2.5
  • I 8 av Almerias senaste 9 bortamatcher var antalet av mål under 3.5

Girona vs Almeria Preview

Girona form

Girona är just nu väldigt ojämna efter förlust mot Barcelona med 0-1 innan vann man med 1-0 mot Valencia. I den senaste matchen kom ytterligare ett nederlag med 2-0 mot Cadiz.

Almeria form

Almeria har varit bleka i sina tre senaste matcher, trots att det började med en 3-1-seger mot Espanyol. Det följdes upp med en förlust 2-0 mot Rayo Vallecano, för att sedan ge bort samtliga poäng i en 2-3-torsk mot Real Betis. Almeria tog sig igenom sina sex senaste bortamatcher i La Liga utan seger. Det blev två oavgjord och fyra förluster, med tolv insläppta och fem mål framåt.

Girona vs Almeria H2H

Deras senaste möte i La Liga var en otrolig match som slutade 3-2. Ett ovanligt resultat vi inte skulle ha något emot att få se igen på fredag. Att välja en vinnare baserat på H2H är lite av ett lotteri, men spelaren med ett skarpt öga för skrällar kan ta ett skott här. Girona tog fem wins i sina senaste tio matcher mot Almeria. De sistnämnda lyckades ta tre vinster i dessa en möte mot den kommande motståndaren. Spelbolagens högsta odds för ett oavgjort resultat ligger på 3.60. I ett av de senaste ett match mellan Girona och Almeria gjorde båda lagen mål.

Över 2.5 mål blev vinnare ett gång av de senaste ett matchen mellan lagen. Girona gjorde ett snitt på två mål, medan Almeria snittade tre mål. Båda lagen göra mål gick in ett gång. Över 2.5 mål gjordes i fyra av Girona’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 0.9 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i tre av de senaste tio matcherna som Almeria spelade runt om i alla tävlingar den här säsongen. De gjorde 1.3 mål i snitt under den här tiden.

Tabellställningar i La Liga

Girona tog samtliga tre poäng fyra gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade fyra och åkte på två förluster under den här perioden. Almeria vann noll av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort fyra och förlorade sex. Målen flödar just nu för Girona på hemmaplan, och åt båda håll. Båda lagen hittade nät i åtta av de 10 senaste matcherna här. I kontrast till sex gånger för Almeria i de 10 senaste på bortaplan.

Senaste lagnyheter

Överraskande nog har Girona bara gjort första målet i två matcher av de senaste tio matcherna. Almeria har endast gjort första målet i tre av de senaste tio matcherna på bortaplan.

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Yangel Herrera. Han är toppskytt för Girona, för närvarande på två mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i två av deras 6 senaste matcher.

Almeria kommer att hoppas att Francisco Portillo hittar nätet igen. Han står på två mål den här säsongen och gjorde mål i två av deras 6 senaste matcher.

Girona kan sakna upp till fyra spelare till deras kommande match på fredag.

Reinier, Javier Hernandez, Juanpe och Ibrahima Kebe finns bland de fyra spelarna som saknas för Girona på fredag.