Girona vs Rayo Vallecano: Bästa oddsen och matchtipsen

Girona gör sig redo för match mot gästande Rayo Vallecano i La Liga på måndag på Estadi Municipal de Montilivi. Ett för dagen blekt Rayo Vallecano står inför en tuff uppgift när de ställs mot Girona på måndag på Estadi Municipal de Montilivi. Med en rad svaga prestationer skulle det vara en överraskning om laget fick med sig något från denna drabbning.

Girona går in i nästa La Liga-runda som nummer 2 i tabellen, med 56 poäng så här långt. Med 25 spelade matcher, har Rayo Vallecano löst 25 poäng, vilket ger dem plats 14 inför nästa omgång.

Både Girona och Rayo Vallecano siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte kommande måndag. Senast som Girona mötte Rayo Vallecano, hade lagen tagit många 3-poängare och nu ser dom redo ut för ännu en vinst kommande måndag.

Girona vs Rayo Vallecano Statistik

  • Girona har inte förlorat 32 av sina senaste 34 matcher
  • Girona har inte förlorat de senaste 15 matcherna i rad i La Liga
  • Girona har inte förlorat 14 av sina senaste 15 hemmamatcher
  • Girona har gjort mål i 19 av de senaste 21 hemmamatcherna
  • Girona har gjort mål i 18 av de senaste 20 matcherna
  • Rayo Vallecano har inte vunnit 16 av sina senaste 18 matcher i La Liga
  • I 13 av Rayo Vallecanos senaste 15 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I 11 av Rayo Vallecanos senaste 12 matcher i La Liga var antalet av mål under 3.5
  • I 12 av Rayo Vallecanos senaste 14 bortamatcher i La Liga var antalet av mål under 3.5
  • Rayo Vallecano har förlorade 4 i de senaste 5 matcherna, medan gjort mindre än 1.5 mål

Girona vs Rayo Vallecano Preview

Girona form

Ett oavgjort resultat var det bästa Girona kunde få med sig från deras tre senaste matcher. De löste oavgjort först efte 0-0 mot Real Sociedad, innan det fick laget pisk med 4-0 mot Real Madrid. Det blev mer besvikelse sist när Athletic Bilbao vann med 3-2. Girona gjorde 35 mål och släppte in 13 i sina senaste 13 matcher mot lag från den nedre halvan av La Liga. De samlade 37 poäng och tolv segrar. Girona lyckades med en stark comeback då man tagit fyra vinster på de sex senaste hemmamatcherna i La Liga, där de även har två oavgjorda men ingen förlust. 15 mål och sex insläppta har laget med sig.

Rayo Vallecano form

En enda poäng har Rayo Vallecano att visa upp från sina tre senaste matcher. Det började uselt genom förluster 1-2 och 2-1 mot Sevilla och Mallorca. Senaste matchen gav iallafall en poäng efter 1-1 mot Real Madrid. Rayo Vallecano har kämpat sig till noll vinster och fem poäng från sina senste nio matcher mot topp 6-lagen. De gjorde sex i dessa matcher, men släppte även in 19 mål. Rayo Vallecano har bara en ynka seger från sina sex senaste bortamatcher i La Liga. Man spelade oavgjort i en och förlorade fyra, släppte in nio mål och gjorde fyra.

Girona vs Rayo Vallecano H2H

Senast lagen mötte varandra gick Girona av planen som 1-2-segrare. Ingen tvekan om att de planerar göra en liknande bedrift kommande måndag. Girona går in i matchen mot Rayo Vallecano med 3-2-0 i ryggen från deras senaste fem möten. En win-rate på 60% är kanske värt att ha i åtanke innan du placerar ett spel, beroende på din strategi. Otroligt nog är Rayo Vallecano segerlösa i sina senaste 5 matcher mot Girona. I de 5 senaste mötena mellan Girona och Rayo Vallecano i La Liga löste båda lagen minst ett mål. Båda lagen gjorde mål fyra gånger i de senaste fem matcherna mellan Girona och Rayo Vallecano.

Över 2.5 mål blev vinnare fyra gånger av de senaste fem matcherna mellan lagen. Girona gjorde ett snitt på två mål, medan Rayo Vallecano snittade 1.2 mål. Båda lagen göra mål gick in fyra gånger. Över 2.5 mål gjordes i sex av Girona’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.9 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fyra av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 0.9 mål under den här perioden.

Nuvarande tabellen i La Liga

Girona tog sju vinster på hemmaplan i sina 10 senaste matcher i samtliga tävlingar, medan man kryssade två gånger. De fick utstå förlust i ett under den här tiden. Rayo Vallecano vann tre av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort i två och förlorade fem. Målen flödar just nu för Girona på hemmaplan, och åt båda håll. Båda lagen hittade nät i sex av de 10 senaste matcherna här. I kontrast till tre gånger för Rayo Vallecano i de 10 senaste på bortaplan.

Senaste lagnyheter

Girona har gjort första målet i sex matcher av de senaste tio på hemmaplan. Överraskande nog har Rayo Vallecano endast gjort det första målet i två av de senaste tio matcherna. Båda lagen har gjort mål i 4 raka Rayo Vallecano-matcher. Båda lagen har gjort mål i 3 av de senaste mötena mellan Girona och Rayo Vallecano när man spelat på Estadi Municipal de Montilivi.

Det är en fantastisk säsong för Estadi Municipal de Montilivi, som just nu har 14 ligamål på sitt konto så här långt. Girona kommer förlita sig på hans tjänster för att sänka Rayo Vallecano.

Girona kan sakna upp till fyra spelare till deras kommande match kommande måndag.

Artem Dovbyk, David Lopez, Joel Roca och Toni Villa finns bland de fyra spelarna som saknas för Girona kommande måndag.

Bland spelarna som saknas för gästerna Rayo Vallecano, är Isi Palazon borta på grund av för många varningar.

Diego Mendez kommer inte att följa med Rayo Vallecano denna gång, då de måste rehabba en skada.