Häcken mot IFK Norrköping – Matchförhandsvisning, Tips, Odds

Allt ljus på Häcken och IFK Norrköping, när lagen letar efter nytt självförtroende. De möts på söndag på Bravida Arena i Allsvenskan. Trots den bleka formen har Häcken en bra chans att plocka tre nya poäng till sitt konto i omgång 27. De möter IFK Norrköping kommande söndag, och det skulle vara en besvikelse att inte gå vinnande från Bravida Arena.

Häcken går in i nästa Allsvenskan-runda som nummer 3 i tabellen, med 51 poäng så här långt. Med 26 spelade matcher, har IFK Norrköping löst 38 poäng, vilket ger dem plats 7 inför nästa omgång.

Både Häcken och IFK Norrköping siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte kommande söndag. En vinst för IFK Norrköping kommande söndag kommer ta laget ett steg närmare bland de sex bästa i Allsvenskan.

Häcken vs IFK Norrköping Statistik

  • Häcken har gjort mål i 40 av de senaste 42 hemmamatcherna
  • Häcken har släppt in i 11 av de senaste 12 matcherna
  • Häcken har inte förlorat 9 av sina senaste 11 hemmamatcher
  • Häcken har vann 5 i de senaste 7 hemma matcherna, medan gjort mer än 1.5 mål
  • Häcken har vunnit 5 av sina senaste 7 hemmamatcher
  • I de senaste 10 IFK Norrköpings bortamatcher, var antalet mål över 2.5
  • I 9 av de senaste 10 bortamatcherna IFK Norrköping har spelat, har båda lagen gjort mål
  • IFK Norrköping har gjort mål på de senaste 12 bortamatcherna
  • IFK Norrköping har gjort mål i 15 av de senaste 17 matcherna
  • IFK Norrköping har släppt in i 11 av de senaste 13 bortamatcherna

Häcken vs IFK Norrköping Preview

Häcken form

Det har varit blandade resultat för Häcken i deras tre senaste matcher, då de först slog AIK med 2-0. Det följdes upp med en svag 0-1-förslust mot Qarabag FK, och innan det i mötet medHammarby fick man nöja sig med 2-2 oavgjort. Häcken vann fem matcher, gjorde 22 mål och släppte in 16 i sina senaste tolv matcher mot lag från den övre halvan av Allsvenskan-tabellen. Detta gav dem 18 poäng. Häcken har inte varit annat än helt fantastiska på sin hemmaplan i de sex senaste Allsvenskan-matcherna. De tog maximala 18 poäng, gjorde 17 mål medan man släppte in sju. Det är såklart mest poäng hittills av samtliga lag i Allsvenskan i de sex senaste omgångarna.

IFK Norrköping form

IFK Norrköping kunde addera fyra poäng på kontot från sina tre senaste matcher.. De delade först på poängen efter 2-2 mot Brommapojkarna, Sedan tog de tre poäng i en 1-0-seger mot Kalmar FF. Tyvärr följdes det här upp med en 2-1-förlust mot IFK Värnamo. IFK Norrköping tog elva poäng från sina tolv matcher mot lag från den övre halvan av Allsvenskan-tabellen. De vann tre, gjorde 15 mål och släppte in 21. I de sex senaste bortamatcherna i Allsvenskan, vann IFK Norrköping två, samtidigt som man även spelade en oavgjord. De fick utstå tre defeats här med en målskillnad på elva mål insläppta och elva gjorda.

Häcken vs IFK Norrköping H2H

Supportrarna hoppas på en minst lika spännande match som senast Häcken spelade mot IFK Norrköping. den slutade 2-2 och var en riktigt bra match. Häcken går in i matchen mot IFK Norrköping med 4-3-3 i ryggen från deras senaste tio möten. En win-rate på 40% är kanske värt att ha i åtanke innan du placerar ett spel, beroende på din strategi. Häcken och IFK Norrköping spelade oavgjort i de 3 senaste mötena. Häcken gjorde minst ett mål i 8 av sina 9 senaste matcher i Allsvenskan mot IFK Norrköping. Båda lagen hittade nät fem gånger i de senaste tio matcherna mellan Häcken och IFK Norrköping. Bästa odds på BLGM finns hos spelbolagen till 1.57.

Det blev över 2.5 mål fem gånger i de senaste tio matcher mellan lagen. Häcken gjorde i snitt 1.6 mål, medan IFK Norrköping snittade 1.1 mål. Båda lagen göra mål blev ett vinnande spel fem gånger av matcherna. Över 2.5 mål gjordes i sex av Häcken’s tio senaste matcher i samtliga tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.6 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i sju av besökarnas tio senaste matcher den här säsongen. I snitt gjorde de mål 2.1 gånger i dessa matcher.

Nuvarande tabellen i Allsvenskan

Häcken tog samtliga tre poäng sju gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade två och åkte på ett förluster under den här perioden. IFK Norrköping vann fyra av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort två och förlorade fyra. Målen flödar just nu för Häcken på hemmaplan, och åt båda håll. Båda lagen hittade nät i sex av de 10 senaste matcherna här. I kontrast till nio gånger för IFK Norrköping i de 10 senaste på bortaplan.

Senaste lagnyheter

Häcken har gjort första målet i fyra matcher av de senaste tio matcherna. IFK Norrköping gjorde första målet fem gånger i de senaste tio matcherna. Båda lagen har gjort mål i 9 raka bortamatcher som IFK Norrköping spelat. Båda lagen har gjort mål 3 senaste mötena mellan Häcken och IFK Norrköping.