Häcken vs Brommapojkarna: Bästa oddsen och matchtipsen

Häcken njuter av hemmafördelen, när gästande Brommapojkarna besöker kommande lördag för en intressant Allsvenskan-match. Spelbolagen har Häcken som favoriter mot Brommapojkarna i deras nästa Allsvenskan-match. Den spelas kommande lördag med värdarna i god form, och vinst känns trolig. Dock ska man aldrig räkna bort Brommapojkarna som alltid är starka på Bravida Arena.

Häcken rankar tre med 32 poäng från 15 matcher matcher, medan besökarna Brommapojkarna rankas nio i tabellen på 19 poäng. Häcken har just nu 32 poäng på kontot, efter 15 matcher, lämnar dem två platser bakom ligaledaren i Allsvenskan. Medan Brommapojkarna har plats nummer 9 i Allsvenskan med 19 poäng efter 14 rundor.

Både Häcken och Brommapojkarna siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte på lördag. Prestationerna har varit urusla för Brommapojkarna som ser sin chans till en riktig revansch när de möter Häcken.

Statistik och fakta för Häcken vs Brommapojkarna i Allsvenskan

  • I 21 av Häckens senaste 23 hemmamatcher var antalet av mål över 2.5
  • Häcken har gjort mål i 30 av de senaste 31 hemmamatcherna
  • Häcken har inte förlorat 23 av sina senaste 25 hemmamatcher
  • Häcken har vann 9 i de senaste 11 hemma matcherna, medan gjort mer än 2.5 mål
  • Häcken har vann 12 i de senaste 14 hemma matcherna och totalt antal mål var över 2.5
  • Brommapojkarna har gjort mål i 21 av de senaste 23 bortamatcherna
  • I 11 av Brommapojkarnas senaste 12 matcher var antalet av mål under 3.5
  • Brommapojkarna har gjort mål i 10 av de senaste 12 matcherna
  • Brommapojkarna har vunnit 4 av sina senaste 5 bortamatcher
  • Brommapojkarna har förlorade 3 i de senaste 4 matcherna, medan gjort mindre än 1.5 mål

Häcken vs Brommapojkarna Preview

Häcken form

I de tre senaste matcherna såg vi Häcken spela 2-2 mot IFK Norrköping, innan man slog AIK med 1-2, och TNS med 3-1. Häcken har tagit elva poäng i deras åtta matcher mot lag från den övre halvan av Allsvenskan-tabellen. De vann tre av dessa matcher med 14 mål mot tio. Häcken har visat stark form hemma på Bravida Arena, med fem vinster på de sex senaste i Allsvenskan. De nätade alltså 21 gånger och släppte in sju,

Brommapojkarna form

Brommapojkarna fick utstå en tuff period i sina tre senaste matcher, där man kammat noll. De besegrades med 2-1 av Hammarby, efter det vann AIK med 0-2. Tredje raka förlusten kom sedan mot Degerfors, som vann med 1-2. Brommapojkarna gjorde elva mål och släppte in elva i deras åtta senaste matcher mot lag från den övre halvan av Allsvenskan-tabellen. De fick ihop fyra vinster och tolv poäng. Brommapojkarna har plockat fyra segrar från de sex senaste bortamatcherna i Allsvenskan, det blev även två förluster samtidigt som man gjorde nio mål och släppte in åtta.

Häcken vs Brommapojkarna H2H

Deras senaste möte i Allsvenskan var en otrolig match som slutade 6-0. Ett ovanligt resultat vi inte skulle ha något emot att få se igen kommande lördag. Häcken har läst av Brommapojkarna hyggligt på slutet med en fördel på 6-0-4 i resultat. De går in i det här mötet med mycket fina minnen från den senaste matchen där Häcken knep en 6-0-seger. Spelbolagen har värdarna att vinna denna match till 1.25. Häcken tog hem vinsten i 5 hemmamatcher mot Brommapojkarna på Bravida Arena. Båda lagen hittade nät fyra gånger i de senaste tio matcherna mellan Häcken och Brommapojkarna. Bästa odds på BLGM finns hos spelbolagen till 1.70.

Det blev över 2.5 mål sex gånger i de senaste tio matcherna mellan lagen. Häcken gjorde i snitt 2.6 mål, medan Brommapojkarna snittade ett mål. Båda lagen göra mål blev ett vinnande spel fyra gånger. Över 2.5 mål gjordes i sju av Häcken’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 2.2 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fem av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.2 mål under den här perioden.

Tabellställningar i Allsvenskan

Häcken vann åtta av sina 10 hemmamatcher i alla turneringar, samtidigt som man förlorade två gånger. Brommapojkarna vann sex av sina 10 senaste bortamatcher, med noll oavgjorda och fyra förluster också. Häcken har sex vinster på tavlan från sina 10 senaste Allsvenskan-matcher. Gästande Brommapojkarna tog samtliga poäng i fem av de 10 senaste matcherna.

Senaste lagnyheter

Häcken har gjort mål först i sju matcher av de senaste tio matcherna. Brommapojkarna gjorde första målet i sex matcher av de senaste tio på hemmaplan. Häcken har gjort mål i 5 raka hemmamöten med Brommapojkarna.

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Benie Traore. Han är toppskytt för Häcken, för närvarande på tolv mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i tre av deras 6 senaste matcher.

Brommapojkarna kommer att hoppas att Ludvig Fritzson hittar nätet igen. Han står på tre mål den här säsongen och gjorde mål i två av deras 6 senaste matcher.