Häcken vs Elfsborg: Bästa oddsen och matchtipsen

Häcken välkomnar Elfsborg för en match i Allsvenskan på Bravida Arena på lördag. En viktig match väntar för serieledarna Elfsborg på lördag, när de reser för att möta Häcken, deras närmsta rival i Allsvenskan. Ingen tvekan vi har ett spännande möte på schemat på Bravida Arena.

Häcken är nummer 2 i tabellen på 35 poäng efter 17 matcher. Elfsborg rankas som nummer 1 with 39 poäng efter 16 spelade. Elfsborg njuter i toppen av tabellen med 39 poäng efter 16 ligamatcher denna säsong. Medan Häcken finns på plats 2 i Allsvenskan med 35 poäng efter 17 rundor.

Både Häcken och Elfsborg siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte på lördag. Elfsborg siktar på att öka avståndet till Häcken i Allsvenskan-tabellen när de drabbar samman kommande lördag. Värdarna bör dock ha högsta motivation för att inte låta gapet bli större än det redan är.

Häcken vs Elfsborg Statistik

  • I 23 av Häckens senaste 25 hemmamatcher var antalet av mål över 2.5
  • Häcken har gjort mål i 36 av de senaste 38 hemmamatcherna
  • Häcken har vann 11 i de senaste 13 hemma matcherna, medan gjort mer än 2.5 mål
  • Häcken har inte förlorat 25 av sina senaste 27 hemmamatcher
  • Häcken har vann 14 i de senaste 16 hemma matcherna och totalt antal mål var över 2.5
  • Elfsborg har inte förlorat de senaste 15 matcherna i rad
  • Elfsborg har gjort mål på de senaste 14 matcherna
  • Elfsborg har vunnit 12 av sina senaste 14 matcher
  • Elfsborg har vann 9 i de senaste 11 matcherna, medan gjort mer än 1.5 mål
  • Elfsborg har vunnit de senaste 7 bortamatcherna i rad

Häcken vs Elfsborg Preview

Häcken form

Det har varit blandade resultat för Häcken i deras tre senaste matcher, då de först slog TNS med 0-2. Det följdes upp med en svag 1-0-förslust mot IFK Värnamo, och innan det i mötet medKÍ Klaksvík fick man nöja sig med 0-0 oavgjort. Häcken plockade åtta poäng på sina senaste sex matcher mot lag från topp 6. De tog två vinster, med elva mål gjorda och släppt in nio. Häcken har inte varit annat än helt fantastiska på sin hemmaplan i de sex senaste Allsvenskan-matcherna. De tog maximala 18 poäng, gjorde 24 mål medan man släppte in sex. Det är såklart mest poäng hittills av samtliga lag i Allsvenskan i de sex senaste omgångarna.

Elfsborg form

Elfsborg ser ut att vara i bra form och hoppas fortsätta på den obesegrade trenden. I de tre senaste matcherna inledde man först med att slå Kalmar FF med 0-4, efter det kryssa 1-1 mot IFK Göteborg. De var sedan tillbaka som vinnare när man vann mot Djurgården med 0-4. Elfsborg har en suverän historia i sina senaste matcher mot lag från topp 6. De tog 13 poäng, bättre än något annat topp 6-lag den här säsongen i Allsvenskan. De vann fyra matcher och gjorde 14 mål plus fyra insläppta. Elfsborg är i mästerlig form på resande fot med sex vinster på sex Allsvenskan-matcher. Det gör dem till det bästa laget just nu i ligan i de sex senaste rundorna. Målskillnaden är 17 mål framåt och fem insläppta.

Häcken vs Elfsborg H2H

Senast lagen mötte varandra gick Häcken av planen som 0-2-segrare. Ingen tvekan om att de planerar göra en liknande bedrift på lördag. Häcken går in i matchen mot Elfsborg med 3-5-2 i ryggen från deras senaste tio möten. En win-rate på 30% är kanske värt att ha i åtanke innan du placerar ett spel, beroende på din strategi. Häcken har bara förlorat 7 av de senaste matcherna mot Elfsborg. Häcken gjorde minst ett mål i 11 av sina 12 senaste matcher i Allsvenskan mot Elfsborg. I de senaste tio matcherna mellan Häcken och Elfsborg hittade båda nät i sex gånger. Bästa odds på att båda lagen gör mål här igen finns hos spelbolagen till 1.44.

Över 2.5 mål blev vinnare fem gånger av de senaste tio matcherna mellan lagen. Häcken gjorde ett snitt på 2.1 mål, medan Elfsborg snittade 1.3 mål. Båda lagen göra mål gick in sex gånger. Över 2.5 mål gjordes i fem av Häcken’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.8 mål under den här perioden. Det blev över 2.5 mål i sex av de senaste tio matcherna som Elfsborg spelade runt om i alla tävlingar den här säsongen. De gjorde 2.5 mål i snitt under den här tiden.

Nuvarande tabellen i Allsvenskan

Häcken tog åtta vinster på hemmaplan i sina 10 senaste matcher i samtliga tävlingar, medan man kryssade noll gånger. De fick utstå förlust i två under den här tiden. Elfsborg vann sju av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort i tre och förlorade noll. Elfsborg har varit pigga från start och öppnat målskyttet i sju av sina 10 senaste på bortaplan. Gästerna nätade först i sju av de 10 senaste hemmamatcherna.

Senaste lagnyheter

Häcken har gjort första målet i sju matcher av de senaste tio på hemmaplan. Elfsborg gjorde första målet i sju matcher av de senaste tio på hemmaplan. Häcken har gjort mål i 8 raka ligamatcher mot Elfsborg.