Häcken vs Kalmar FF: Bästa oddsen och matchtipsen

Häcken möter Kalmar FF på Bravida Arena kommande söndag i Allsvenskan. Häcken har för närvarande plats 4 i tabellen med 14 poäng efter sju spelade matcher. Med sju omgångar bakom sig har Kalmar FF lyckats samla ihop tolv poäng och ligger på plats 7 i Allsvenskan. Att hemmalaget är favoriter är såklart inga konstigheter, men här tycker vi det är lite väl låga odds och spelvärdet finner vi på Kalmar. 1-2?

Våra tips

Statistik och fakta för Häcken vs Kalmar FF i Allsvenskan

 • I 9 av de senaste 10 matcherna Häcken har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Häcken har släppt in på de senaste 11 matcherna
 • Häcken har gjort mål i 11 av de senaste 13 matcherna
 • Häcken har inte förlorat 7 av sina senaste 8 matcher
 • I 4 av de senaste 5 hemmamatcherna Häcken har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Kalmar FF har gjort mål i 9 av de senaste 11 bortamatcherna
 • Kalmar FF har gjort mål i 7 av de senaste 9 matcherna
 • Häcken har gjort mål i 14 av de senaste 16 matcherna mot Kalmar FF
 • I 8 av de senaste 10 av Häckens matcher mot Kalmar FF var antalet mål under 3.5
 • Häcken har gjort mål i 10 av de senaste 12 hemmamatcherna mot Kalmar FF
 • Häcken har inte förlorat 8 av de 10 senaste matcherna mot Kalmar FF
 • I 4 av de senaste 5 av Häckens hemmamatcher mot Kalmar FF var antalet mål under 2.5

Form: Häcken mot Kalmar FF

Häcken formstarka nu.

Häcken ser ut att ta sig an vilken motståndare som helst efter ett riktigt bra resultat de senaste tre matcherna då man samlade på sig sju poäng. De spelade först lika med (1-1) mot Helsingborg, innan de besegrade Varbergs BoIS FC med 3-1 och sedan IFK Värnamo med 2-1.

Kalmar FF fortsätter trumma på.

Kalmar FF hoppas att den goda formen håller i sig. Kalmar FF kan luta sig tillbaka mot en okej formkurva med sex poäng på tre matcher. Mot IFK Norrköping fick de lämna matchen tomhänta efter en 1-2-förlust, men de tog revansch redan matchen därpå genom att besegra IFK Göteborg med 1-2. De byggde på den positiva trenden genom en 2-0-seger mot Hammarby i sin senaste match.

Häcken vs Kalmar FF Matchhistorik

Senast lagen möttes på Bravida Arena vann KFF med hela 4-1! Häcken går in i matchen mot Kalmar FF med 6-2-2 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Allsvenskan. tre gånger i den senaste tio matcher mellan Häcken och Kalmar FF blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet fyra gånger i dessa tio matcher.

Tabellställningar i Allsvenskan

Enligt Allsvenskan tabellen är skillnaden mellan de två lagen för närvarande bara två poäng. Detta innebär att denna omgångs 8 match kommer att vara viktig för båda lagen och deras position i tabellen. Kalmar FF kommer att ha en möjlighet att komma ikapp Häcken som för närvarande ligger på plats nummer 4 med 14 poäng i den kommande matchen kommande söndag. Hemmalaget kommer dock säkerligen att försöka ta poängen för sig själva och utöka gapet i tabellen.

Skytteligan

När man tittar på marknaden efter målskyttar är det en bra idé att välja Alexander Jeremejeff. Han är den spelaren i Häcken som är i bäst målform. Han har gjort 3 mål i de senaste sex matcherna, och vill säkerligen göra fler när de möter Kalmar FF.

Gästerna kommer att ställa hoppet till målgöraren Oliver Berg som de hoppas ska hitta nätet igen. Oliver Berg gjorde 2 mål för Kalmar FF i de senaste 6 matcherna.