Häcken vs Mjällby: Bästa oddsen och matchtipsen

Mjällby kan minska luckan till de fyra bästa när de möter Häcken på söndag. Deras nuvarande position i Allsvenskan ger såklart favoritskap till Häcken, men Mjällby kommer inte att sakna motivationen.

Häcken ligger trea i Allsvenskan efter att ha samlat ihop 25 poäng från sina första tolv matcher. MAIF släpar efter på 15 poäng efter elva omgångar, vilket placerar dem på plats 9 i tabellen.

Mjällby går in i matchen kommande söndag med hopp om att minska luckan i tabellen och komma närmare sina motståndare. Å andra sidan kommer favoriterna i den här striden försöka ta ytterligare kliv ifrån dem i toppen av ligan.

Statistik och fakta för Häcken vs Mjällby i Allsvenskan

  • I de senaste 18 Häckens hemmamatcher, var antalet mål över 2.5
  • Häcken har gjort mål i 52 av de senaste 54 matcherna
  • Häcken har gjort mål på de senaste 29 hemmamatcherna
  • Häcken har inte förlorat 27 av sina senaste 29 hemmamatcher
  • Häcken har vann 10 i de senaste 12 hemma matcherna, medan gjort mer än 2.5 mål
  • I 10 av Mjällbys senaste 11 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I 9 av Mjällbys senaste 11 matcher var antalet av mål under 2.5
  • I de senaste 5 Mjällbys bortamatcher, var antalet mål under 2.5
  • I 9 av Mjällbys senaste 11 bortamatcher var antalet av mål under 3.5
  • Mjällby har inte vunnit 7 av sina senaste 9 matcher

Häcken vs Mjällby Preview

Häcken form

Häcken fick med sig sex poäng från de tre senaste matcherna, men de inledde med förlust 1-0 mot Djurgården. De svarade med att slå IFK Göteborg 4-1, och sedan även vinst med 0-2 mot Varbergs BoIS FC. Häcken har tagit sju poäng i deras sex matcher mot lag från den övre halvan av Allsvenskan-tabellen. De vann två av dessa matcher med nio mål mot åtta. Häcken har visat stark form hemma på Bravida Arena, med fem vinster på de sex senaste i Allsvenskan. De nätade alltså 21 gånger och släppte in åtta,

Mjällby form

Mjällby åkte på några besvikelser i sina tre senaste matcher, då de blev överkörda av Djurgården i en 2-0-förlust. Halmstads BK blev även dom för svåra i en fajt som slutade 0-2, nu senast lyckades Mjällby slå tillbaka i en 0-1-seger mot IFK Göteborg. Mjällby tog noll poäng från sina fyra matcher mot lag från den övre halvan av Allsvenskan-tabellen. De vann noll, gjorde noll mål och släppte in sju.

Häcken vs Mjällby H2H

Senast lagen mötte varandra gick Häcken av planen som 1-0-segrare. Ingen tvekan om att de planerar göra en liknande bedrift kommande söndag. Häcken går in i matchen mot Mjällby med 4-5-1 i ryggen från deras senaste tio möten. En win-rate på 40% är kanske värt att ha i åtanke innan du placerar ett spel, beroende på din strategi. Häcken har bara förlorat 15 av de senaste matcherna mot Mjällby. Häcken gjorde minst ett mål i 14 av sina 15 senaste matcher i Allsvenskan mot Mjällby. I sju av de senaste tio matcher mellan Häcken och Mjällby gjorde båda lagen mål.

Under 2.5 mål satt fyra gånger i de senaste tio matcherna mellan rivalerna. Häcken med ett snitt på 1.5 mål, och där Mjällby snittade ett mål i dessa. Båda lagen att inte göra mål var vinnande tre gånger av matcherna. Över 2.5 mål gjordes i sju av Häcken’s tio senaste matcher i samtliga tävlingar. De gjorde ett snitt på 2.9 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i två av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 0.7 mål under den här perioden.

Tabellställningar i Allsvenskan

Häcken vann nio av sina 10 hemmamatcher i alla turneringar, samtidigt som man förlorade ett gånger. Mjällby vann fem av sina 10 senaste bortamatcher, med två oavgjorda och tre förluster också. Målen flyger till höger och vänster för Häcken på hemmaplan. Båda lagen göra mål var ett vinnande spel i tio av de 10 senaste matcherna på Bravida Arena. Båda lagen göra mål hittade även in tre gånger i de 10 senaste bortamatcherna för Mjällby.

Senaste lagnyheter

Häcken har gjort mål först i imponerande åtta matcherna av senaste tio på hemmaplan. Mjällby gjorde första målet i sex matcher av de senaste tio på hemmaplan. Båda lagen gjorde mål i 12 raka hemmamatcher som Häcken spelat.

Det har varit en fantastisk säsong för Benie Traore som för närvarande har elva ligamål på sin meritlista under säsongen. Häcken kommer att förlita sig på hans tjänster under den återstående delen av säsongen.