Helsingborg vs Skövde AIK: Bästa oddsen och matchtipsen

Efter att inte spelat i samma division på ett tag, är detta första gången Helsingborg möter Skövde AIK på senare tid. Trots den bleka formen har Helsingborg en bra chans att plocka tre nya poäng till sitt konto i omgång 10. De möter Skövde AIK kommande torsdag, och det skulle vara en besvikelse att inte gå vinnande från Olympia.

HIF går in i nästa runda som nummer 15 i tabellen, med fem poäng så här långt. Med nio spelade matcher, har gästernalöst två poäng, vilket ger dem plats 16 inför nästa omgång.

Helsingborg behöver ett bra resultat mot Skövde AIK, om de vill klättra i Superettan-tabellen. Gästerna har bevisat att de kan vara jobbiga att möta, men hemmalaget borde ha klar fördel här.

Statistik och fakta för Helsingborg vs Skövde AIK i Superettan

  • I de senaste 11 Helsingborgs matcher, var antalet mål under 3.5
  • Helsingborg har förlorade 11 i de senaste 13 hemma matcherna, medan gjort mindre än 1.5 mål
  • I 17 av Helsingborgs senaste 19 hemmamatcher var antalet av mål under 3.5
  • Helsingborg har släppt in på de senaste 13 matcherna
  • Helsingborg har släppt in på de senaste 13 hemmamatcherna
  • Skövde AIK har inte vunnit de senaste 13 bortamatcherna i rad
  • Skövde AIK har förlorade de senaste 7 borta matcherna på rad medan de gjort mindre än 1.5 mål
  • Skövde AIK har inte vunnit 17 av sina senaste 18 matcher
  • Skövde AIK har förlorade 5 i de senaste 7 borta matcherna spelat utan att göra mål
  • Skövde AIK har släppt in i 16 av de senaste 17 matcherna

Helsingborg vs Skövde AIK Preview

Helsingborg form

Helsingborg misslyckades med att vinna någon av sina tre senaste matcher, även om de fick en poäng mot GIF Sundsvall i en 1-1-match, innan det kom en förlust mot Utsiktens BK 0-1. Senast fick man nöja sig med oavgjort 1-1 mot Örebro. Helsingborg tog ett poäng från sina senaste tre möten med lag från noll, målade ett och släppte in tre mål. Helsingborg tog bara två segrar på de sex senaste Superettan-matcherna på hemmaplan. I de fyra övriga matcherna spelade man lika en och förlorade tre, de gjorde sju och släppte in sex mål.

Skövde AIK form

Skövde AIK fick utstå en tuff period i sina tre senaste matcher, där man kammat noll. De besegrades med 4-1 av Gefle, efter det vann Trelleborgs FF med 2-3. Tredje raka förlusten kom sedan mot GIF Sundsvall, som vann med 2-0. Skövde AIK tjänade ett poäng från sina tre matcher mot lag från botten sex i Superettan. De gjorde två mål i matcherna, och släppte till sex på vägen till noll vinster. Skövde AIK tog sig igenom sina sex senaste bortamatcher i Superettan utan seger. Det blev noll oavgjord och sex förluster, med 14 insläppta och två mål framåt.

Helsingborg vs Skövde AIK H2H

Det är första gången på länge i Superettan-sammanhang som Helsingborg ska spela mot Skövde AIK.

Över 2.5 mål gjordes i tre av Helsingborg’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 0.5 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fem av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 0.8 mål under den här perioden.

Tabellställningar i Superettan

Helsingborg vann två av sina 10 hemmamatcher i alla turneringar, samtidigt som man förlorade åtta gånger. Skövde AIK vann noll av sina 10 senaste bortamatcher, med två oavgjorda och åtta förluster också. Båda lagen gjorde mål i fyra av de 10 senaste matcherna för Helsingborg. Båda lagen hittade även nät fyra gånger i de senaste 10 matcherna för Skövde AIK.

Senaste lagnyheter

Överraskande nog har Helsingborg bara gjort första målet i ett matcher av de senaste tio matcherna. Överraskande nog har Skövde AIK endast gjort första målet i tre av de senaste tio matcherna på bortaplan.

Skytteligatabellen från de senaste sex matcherna i Superettan visar att Helsingborg ställer hoppet till en formstark Amin Al-Hamawi när det gäller målskyttet i kommande match. Å andra sidan är Filip Schyberg en av de mest avgörande spelarna i Skövde AIK den senaste tiden. Båda spelarna kommer att vara svåra att stoppa på torsdag.