IFK Göteborg vs Malmö FF: Bästa oddsen och matchtipsen

IFK Göteborg välkomnar Malmö FF för en match i Allsvenskan på Gamla Ullevi på måndag.

IFK Göteborg är på plats 16 i tabellen med noll poäng efter två matcher, medan MFF rankas två i Allsvenskan på sex poäng.

Båda lagen har höga förhoppningar på den nya säsongen och vi förväntar oss en bra match då båda jagar viktiga poäng i omgång 3.

Statistik och fakta för IFK Göteborg vs Malmö FF i Allsvenskan

  • I de senaste 4 IFK Göteborgs matcher, var antalet mål under 2.5
  • I de senaste 4 IFK Göteborgs hemmamatcher, var antalet mål under 2.5
  • IFK Göteborg har släppt in i 11 av de senaste 13 matcherna
  • I 8 av IFK Göteborgs senaste 10 matcher var antalet av mål under 3.5
  • IFK Göteborg har gjort mål i 10 av de senaste 12 matcherna
  • I 11 av de senaste 13 bortamatcherna Malmö FF har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Malmö FF har gjort mål i 22 av de senaste 24 bortamatcherna
  • I 12 av Malmö FFs senaste 14 bortamatcher var antalet av mål över 2.5
  • Malmö FF har släppt in i 12 av de senaste 13 bortamatcherna
  • Malmö FF har inte förlorat 10 av sina senaste 12 matcher

IFK Göteborg vs Malmö FF Preview

IFK Göteborg form

IFK Göteborg har fått utstå en tuff period på slutet. De besegrades med 0-4 av IFK Norrköping, innan IFK Värnamo fick med sig en 0-1-seger. En tredje förlust kom mot Kalmar FF, som vann med 2-0. IFK Göteborg tog bara två segrar från sex möjliga Allsvenskan-matcher på hemmamark. I de resterande fyra matcherna spelade man oavgjort i noll och förlorade fyra, samtidigt som laget gjorde fem och tappade in tolv mål.

Malmö FF form

Malmö FF ser ut att kunna möta vilken moståndare som efter sju poäng i de tre senaste matcherna. De började med att kryssa 1-1 mot Djurgården, för att sedan vinna mot Kalmar FF med 1-0, och Brommapojkarna i en 1-2-vinst.

IFK Göteborg vs Malmö FF H2H

Malmö FF blev helt knockade när IFK Göteborg tog en 2-1-seger i det senaste mötet. Välförtjänad revansch efter den tidigare 1-0-förlusten, som Malmö FF vann med i matchen innan. Allt som allt har Malmö FF bra resultat mot IFK Göteborg under tidigare säsonger med övertag på 6-1-3 inför den här matchen. Spelbolagen har Malmö FF att vinna denna match till högsta odds på 1.85. Malmö FF gjorde minst ett mål i sina 7 Allsvenskan senaste matcher mot IFK Göteborg. Båda lagen gjorde mål fyra gånger i de senaste tio matcherna mellan IFK Göteborg och Malmö FF.

Över 2.5 mål blev vinnare sex gånger av de senaste tio matcherna mellan lagen. IFK Göteborg gjorde ett snitt på 0.8 mål, medan Malmö FF snittade 1.7 mål. Båda lagen göra mål gick in fyra gånger. Över 2.5 mål gjordes i fyra av IFK Göteborg’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 0.8 mål under den här perioden. Det blev över 2.5 mål i sex av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 2.2 mål under den här perioden.

Tabellställningar i Allsvenskan

IFK Göteborg tog samtliga tre poäng tre gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade fyra och åkte på tre förluster under den här perioden. Malmö FF vann fyra av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort två och förlorade fyra. IFK Göteborg har vunnit två utan att släppa in mål i sina 10 senaste på Gamla Ullevi.

Senaste lagnyheter

IFK Göteborg har gjort första målet i fem matcher av de senaste tio matcherna. Malmö FF har gjort första målet i fem matcher av de senaste tio på hemmaplan. Båda lagen har gjort mål i 8 raka bortamatcher som Malmö FF spelat. Malmö FF har gjort mål i 3 raka möten med IFK Göteborg när man spelat på bortaplan.

Skytteligatabellen från de senaste sex matcherna i Allsvenskan visar att IFK Göteborg ställer hoppet till en formstark Marcus Berg när det gäller målskyttet i kommande match. Å andra sidan är Isaac Kiese Thelin en av de mest avgörande spelarna i Malmö FF den senaste tiden. Båda spelarna kommer att vara svåra att stoppa på måndag.