IFK Värnamo vs Häcken: Bästa oddsen och matchtipsen

Under Allsvenskan-drabbningen på Finnvedsvallen på lördag ser vi IFK Värnamo ta emot Häcken. Ett för dagen blekt IFK Värnamo står inför en tuff uppgift när de ställs mot Häcken kommande lördag på Finnvedsvallen. Med en rad svaga prestationer skulle det vara en överraskning om laget fick med sig något från denna drabbning.

IFK Värnamo är rankad 12 med 16 poäng och en målskillnad på 15-20, medan Häcken är rankad 2 med 35 poäng och en målskillnad på 42-18. Medan Häcken jagar ledningen i Allsvenskan efter att ha plockat 35 poäng på 16 omgångar, släpar IFK Värnamo efter med 16 poäng på 15 rundor, vilket ger dom plats 12 i tabellen.

Både IFK Värnamo och Häcken siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte kommande lördag. IFK Värnamo jagar revansch efter den tunga förlusten i det senaste mötet med Häcken, men oddsen är inte på deras sida. Tre poäng för IFK Värnamo kan räcka långt i strävan att nå den övre halvan i Allsvenskan. En svår uppgift väntar dock när Häcken inte kommer sälja sig billigt.

IFK Värnamo vs Häcken Statistik

  • IFK Värnamo har förlorade 6 i de senaste 8 hemma matcherna, medan gjort mindre än 1.5 mål
  • IFK Värnamo har släppt in i 13 av de senaste 15 hemmamatcherna
  • IFK Värnamo har förlorat 6 av sina senaste 8 hemmamatcher
  • I 7 av IFK Värnamos senaste 9 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I 4 av IFK Värnamos senaste 5 matcher var antalet av mål över 2.5
  • Häcken har inte förlorat 28 av sina senaste 30 bortamatcher
  • Häcken har gjort mål i 28 av de senaste 30 bortamatcherna
  • Häcken har släppt in i 16 av de senaste 18 matcherna
  • Häcken har förlorade de senaste 3 matcherna, och båda lagen gjorde mål samtidigt

IFK Värnamo vs Häcken Preview

IFK Värnamo form

Det har varit blandade resultat för IFK Värnamo i deras tre senaste matcher, då de först slog Degerfors med 0-2. Det följdes upp med en svag 1-2-förslust mot Djurgården, och innan det i mötet medHalmstads BK fick man nöja sig med 2-2 oavgjort. IFK Värnamo tog bara två segrar på de sex senaste Allsvenskan-matcherna på hemmaplan. I de fyra övriga matcherna spelade man lika noll och förlorade fyra, de gjorde sex och släppte in åtta mål.

Häcken form

Häcken är i fantastisk form inför kommande matchen efter tre raka segrar. TNS slog man med 3-1, efter det fick Brommapojkarna känna på en 4-2-torsk. TNS var det senaste offret efter en 0-2-vinst för Häcken. I de sex senaste bortamatcherna i Allsvenskan, vann Häcken två, samtidigt som man även spelade två oavgjords. De fick utstå två defeats här med en målskillnad på sju mål insläppta och åtta gjorda.

IFK Värnamo vs Häcken H2H

Häcken fick ut det bästa mot IFK Värnamo i de senaste två mötena efter 3-1 och 4-1-segrar. IFK Värnamo går in i matchen mot Häcken med 0-0-3 i ryggen från deras senaste tre möten. En win-rate på 0% är kanske värt att ha i åtanke innan du placerar ett spel, beroende på din strategi. De senaste 3 Allsvenskan mötena mellan IFK Värnamo och Häcken slutade med över 2.5 mål. Båda lagen gjorde mål tre gånger i de senaste tre matcherna mellan IFK Värnamo och Häcken.

Över 2.5 mål blev vinnare tre gånger av de senaste tre matcherna mellan lagen. IFK Värnamo gjorde ett snitt på 0.99 mål, medan Häcken snittade tre mål. Båda lagen göra mål gick in tre gånger. Över 2.5 mål gjordes i fem av IFK Värnamo’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.4 mål under den här perioden. Det blev över 2.5 mål i sex av besökarnas tio senaste matcher den här säsongen. I snitt gjorde de mål 2.2 gånger i dessa matcher.

Nuvarande tabellen i Allsvenskan

IFK Värnamo tog blygsamma fyra segrar av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar. De delade poängen med gästerna i noll av matcherna, medan det blev sex förluster. Häcken vann sex av de 10 senaste och spelade oavgjort två samt förlorade två av matcherna under denna period. Häcken har varit pigga från start och öppnat målskyttet i sju av sina 10 senaste på bortaplan. Gästerna nätade först i sex av de 10 senaste hemmamatcherna.

Senaste lagnyheter

IFK Värnamo har gjort första målet i sex matcher av de senaste tio på hemmaplan. Häcken gjorde första målet i sju matcher av de senaste tio på hemmaplan. Båda lagen har gjort mål 3 senaste mötena mellan IFK Värnamo och Häcken.

Det har varit en fin säsong för Finnvedsvallen som hittills gjort tolv för sin klubb, och den här formen är helt avgörande för Häcken’s framgång.