IFK Värnamo vs IFK Göteborg: Bästa oddsen och matchtipsen

När både IFK Värnamo och IFK Göteborg njuter av bekvämligheten i mitten av tabellen, kan det bädda för en spännande drabbning där båda lagen vill stärka sin position i tabellen på på Finnvedsvallen den här avslutande rundan av Allsvenskan. Vi ser en rätt så klar fördel för hemmalaget just nu och tack vare hemmaplan tvekar vi ej och spelar ettan. Blåvitt har avslutat bedrövligt.

Våra tips

Statistik och fakta för IFK Värnamo vs IFK Göteborg i Allsvenskan

 • I 7 av de senaste 9 hemmamatcherna IFK Värnamo har spelat, har båda lagen gjort mål
 • IFK Värnamo har inte förlorat 8 av sina senaste 9 matcher
 • IFK Värnamo har gjort mål i 11 av de senaste 13 matcherna
 • IFK Värnamo har gjort mål i 11 av de senaste 13 hemmamatcherna
 • IFK Värnamo har inte förlorat 6 av sina senaste 7 hemmamatcher
 • IFK Göteborg har förlorat 6 av sina senaste 8 matcher
 • IFK Göteborg har släppt in i 8 av de senaste 9 matcherna
 • IFK Göteborg har gjort mål i 9 av de senaste 11 matcherna
 • IFK Göteborg har förlorat de senaste 3 bortamatcherna i rad
 • IFK Göteborg har inte vunnit 6 av sina senaste 8 matcher
   

Form: IFK Värnamo mot IFK Göteborg

IFK Värnamo vill avsluta på topp.

IFK Värnamo ser oslagbara ut just nu efter tre raka matcher utan förlust. Det började bra genom att man vann mot GIF Sundsvall med 1-2 innan de fick nöja sig med en poäng efter resultatet 1-1 i en oavgjord match mot IFK Norrköping. I sin senaste match blev det återigen delad pott, denna gång efter en match som slutade 0-0 och därmed alltså oavgjort mot Degerfors.

IFK Göteborg blev krossade.

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av IFK Göteborg som hållit sin svaga nivå. Det är nu eller aldrig som gäller för IFK Göteborg, och just nu ser det mer ut som “aldrig”. Den dåliga trenden började med en 3-1-förlust i ett möte med Degerfors, men därefter lyckades man resa och slå AIK med 1-0. Den segern kunde man dock inte bygga vidare på utan åkte senaste på en 0-4 förlust mot Häcken.

IFK Värnamo vs IFK Göteborg Matchhistorik

3 april 2022 ställdes dessa lag mot varandra senast. Den gången kom IFK Göteborg därifrån med en vinst i matchen som slutade 2-1.

Tabellställningar i Allsvenskan

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Marcus Antonsson. Han är toppskytt för IFK Värnamo, för närvarande på 21 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i tre av deras 6 senaste matcher.

IFK Göteborg kommer att hoppas att Gustaf Norlin hittar nätet igen. Han står på åtta mål den här säsongen och gjorde mål i två av deras 6 senaste matcher.