Inter mot Atalanta – Matchförhandsvisning, Tips, Odds

Inter njuter av värdskapet, när gästande Atalanta besöker på onsdag för en tuff match i Serie A. De förtnämnda kommer återigen försöka utnyttja hemmafördelen. Atalanta har siktet inställt på att kvalificera sig för europeiskt cupspel nästa säsong, men de står inför en tuff uppgift i omgång 21 av Serie A-säsongen. De möter ligaledarna Inter kommande onsdag på Giuseppe Meazza, som vill se till att befästa sin position.

Inter älskar utsikten från toppen av tabellen med 66 poäng efter 25 matcher. Atalanta hittas på plats 5 i Serie A med 46 poäng efter 25 rundor.

Både Inter och Atalanta siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte kommande onsdag. Atalanta kommer inte sakna motivationen för drabbningen mot Inter. Även om oddsen talar emot, kommer en vinst ta dem förbi sina motståndare i tabellen på onsdag.

Inter vs Atalanta Statistik

  • Inter har gjort mål på de senaste 32 matcherna i Serie A
  • Inter har gjort mål i 49 av de senaste 51 matcherna
  • Inter har inte förlorat 35 av sina senaste 37 matcher
  • Inter har inte förlorat de senaste 18 matcherna i rad i Serie A
  • Inter har vann 6 i de senaste 7 hemma matcherna i Serie A spelat utan att släppa in mål
  • Atalanta har gjort mål i 21 av de senaste 23 matcherna
  • Atalanta har vunnit 10 av sina senaste 12 matcher
  • Atalanta har vann de senaste 5 matcherna på rad medan de gjort mer än 1.5 mål
  • Atalanta har inte förlorat 11 av sina senaste 12 matcher
  • Atalanta har gjort mål i 14 av de senaste 16 matcherna i Serie A

Inter vs Atalanta Preview

Inter form

Inter njuter just nu efter tre raka vinster. Det började med 4-0 mot Salernitana. De fortsatte med att slå Atletico Madrid med 1-0, innan de även vann mot Lecce, 0-4. Inter har haft fin form mot de andra lagen från topp sju. Från matcherna mot topp-rivalerna tog de fem vinster, 17 poäng, gjorde 16 mål, samtidigt som de släppte in sju. Inter har inte varit annat än helt fantastiska på sin hemmaplan i de sex senaste Serie A-matcherna. De tog maximala 18 poäng, gjorde 15 mål medan man släppte in ett. Det är såklart mest poäng hittills av samtliga lag i Serie A i de sex senaste omgångarna.

Atalanta form

Atalanta ser väl lämpade ut att ta sig an vilken motståndare som, Då de tog 7 poäng på de tre senaste matcherna. De vann med 1-4 och3-0 mot Genoa och Sassuolo. Den vinnande trenden tog slut när AC Milan löste ett 1-1-kryss. Från sina sex senaste matcher mot lag från topp 6 tog Atalanta sex poäng och ett segrar. De släppte in sju mål samtidigt som man gjorde sex. Atalanta har bara en ynka seger från sina sex senaste bortamatcher i Serie A. Man spelade oavgjort i tre och förlorade två, släppte in åtta mål och gjorde sju.

Inter vs Atalanta H2H

Inter vann de två senaste mötena med Atalanta, då de följde upp en 3-2-vinst genom att slå sin kommande moståndare med 2-1. Inter går in i matchen mot Atalanta med 5-5-0 i ryggen från deras senaste tio möten. En win-rate på 50% är kanske värt att ha i åtanke innan du placerar ett spel, beroende på din strategi. Inter tog en seger i 4 av sina senaste möten med Atalanta. De senaste 3 Serie A mötena mellan Inter och Atalanta slutade med över 2.5 mål. Båda lagen gjorde mål sex gånger i de senaste tio matcherna mellan Inter och Atalanta.

Över 2.5 mål blev vinnare fyra gånger av de senaste tio matcherna mellan lagen. Inter gjorde ett snitt på 1.5 mål, medan Atalanta snittade 0.9 mål. Båda lagen göra mål gick in sex gånger. Över 2.5 mål gjordes i sex av Inter’s tio senaste matcher i samtliga tävlingar. De gjorde ett snitt på 2.6 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i sex av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 2.5 mål under den här perioden.

Nuvarande tabellen i Serie A

Inter har varit fantastiska på Giuseppe Meazza, med fina åtta vinster på de 10 senaste matcherna i alla tävlingar. däremot visar Atalanta endast fyra vinster i sina 10 senaste bortamatcher. De spelade oavgjort i fyra och fick stå ut med två förluster. Inter är utmärkta på att hålla tätt på Giuseppe Meazza med inte mindre än åtta hållna nollor här. Medan Atalanta har lyckats hålla tätt i två av de 10 senaste på bortamark.

Senaste lagnyheter

Inter har öppnat målskyttet i imponerande tio matcher av de senaste tio matcher. Atalanta har gjort första målet i fem matcher av de senaste tio på hemmaplan. Inter har gjort mål i 4 raka ligamatcher mot Atalanta.

Det är svårt att inte titta på Teun Koopmeiners, när man letar efter en målskytt, då han är i fantastisk form. Han nätade fyra i de senaste Serie A-matcherna för Atalanta, med totalt åtta gjorda mål denna Serie A-säsong. Med sex mål på slutet för Inter i Serie A, är även Lautaro Martinez en spelare att hålla koll på.

I skrivande stund ser det ut som att endast två spelare ej är tillgängliga för Inter, när de förbereder sig för den kommande matchen.

Francesco Acerbi och Juan Cuadrado finns bland de två spelarna som saknas för Inter på onsdag.

Jose Luis Palomino kommer inte att följa med Atalanta denna gång, då de måste rehabba en skada.