Inter vs Lecce: Bästa oddsen och matchtipsen

Inter är stora favoriter och förväntas vinna mot Lecce, som de möter på söndag. I sin nuvarande form ska en vinst på Guiseppe Meazza vara det självklara resultatet.

Inter jagar förstaplatsen i Serie A efter ha plockat 47 poäng från de inledande 24 matcherna. Lecce släpar efter på 27 poäng på 24 omgångar, vilket placerar dom som nummer 14 i tabellen.

Gästerna har gjot många fina insatser mot topplagen den här säsongen, och frågan är om de kan stå upp bra även denna helg?

Statistik och fakta för Inter vs Lecce i Serie A

  • Inter har gjort mål i 26 av de senaste 28 hemmamatcherna
  • Inter har vunnit 12 av sina senaste 13 hemmamatcher
  • Inter har inte förlorat 17 av sina senaste 18 matcher
  • Inter har inte förlorat 12 av sina senaste 13 hemmamatcher
  • I 12 av Inters senaste 14 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I 26 av Lecces senaste 28 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I de senaste 14 Lecces bortamatcher, var antalet mål under 3.5
  • I 6 av Lecces senaste 7 bortamatcher var antalet av mål under 2.5
  • Lecce har inte förlorat 7 av sina senaste 9 matcher
  • Lecce har inte förlorat 5 av sina senaste 6 bortamatcher

Inter vs Lecce Preview

Inter form

Inter är ute efter att studsa tillbaka på vinnarspåret igen. I de tre senaste matcherna slog de först Udinese med 3-1, innan det blev det seger mot FC Porto med 1-0. Segersviten tog slut senast mot Bologna, som vann med 1-0 Inter har tagit 29 poäng från deras tolv möten med lagen från den nedre halvan av Serie A-tabellen. Detta motsvarar nio vinster efter att ha gjort mål 24 gånger och släppt in tio. Inter har visat stark form hemma på Inter:s stadion, med fem vinster på de sex senaste i Serie A. De nätade alltså tolv gånger och släppte in tre,

Lecce form

Lecce kunde addera fyra poäng på kontot från sina tre senaste matcher.. De delade först på poängen efter 1-1 mot Roma, Sedan tog de tre poäng i en 1-2-seger mot Atalanta. Tyvärr följdes det här upp med en 0-1-förlust mot Sassuolo. Lecce vann tre matcher och plockade 13 poäng från deras tolv möten mot lag från den övre halvan av Serie A. De gjorde 13 mål och släppte in 16.

Inter vs Lecce H2H

Senast lagen mötte varandra gick Inter av planen som 1-2-segrare. Ingen tvekan om att de planerar göra en liknande bedrift på söndag. Inter har generellt sätt lätt mot Lecce, med historisk statistik på 7-2-1 inför kommande möte. Bästa odds på hemmavinst hos spelbolagen är 1.33. Inter vann samtliga 8 hemmamatcher mot Lecce på Inter:s stadion. Inter gjorde minst ett mål i 17 av sina 18 senaste matcher i Serie A mot Lecce. Åtminstone ett av lagen lyckades hålla nollan sex gånger i de senaste tio matcher mellan Lecce och Inter. Odds på båda lagen inte göra mål finns som bäst till 1.67 hos spelbolagen.

Över 2.5 mål blev vinnare fyra gånger av de senaste tio matcherna mellan lagen. Inter gjorde ett snitt på 1.9 mål, medan Lecce snittade 0.5 mål. Båda lagen göra mål gick in fyra gånger. Över 2.5 mål gjordes i tre av Inter’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.2 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fyra av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.2 mål under den här perioden.

Tabellställningar i Serie A

Inter vann nio av sina 10 hemmamatcher i alla turneringar, samtidigt som man förlorade ett gånger. Lecce vann fyra av sina 10 senaste bortamatcher, med två oavgjorda och fyra förluster också. Båda lagen gjorde mål i tre av de 10 senaste matcherna för Inter. Båda lagen hittade även nät fyra gånger i de senaste 10 matcherna för Lecce.

Senaste lagnyheter

Inter har gjort mål först i sex matcher av de senaste tio matcherna. Lecce gjorde första målet fem gånger i de senaste tio matcherna. Inter har gjort mål i 8 raka hemmamöten med Lecce.

Lautaro Martinez är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Inter kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer Lecce ställa hoppet till Gabriel Strefezza att han ska lägga till fler mål till de två han gjort de senaste sex matcherna.

Inter saknar bara en spelare i truppen när de möter Lecce på Inter:s stadion.

Marcelo Brozovic får sitta på läktaren för Inter eftersom han är skadad för tillfället.