Iran vs USA – Matchgenomgång, speltips, bästa oddsen

Nu ska det avgöras på Al Thumama Stadium vilka som tar sig vidare till åttondelen från Grupp B.

Efter de två första matcherna av gruppspelet i VM, har Iran tre poäng poäng som nummer två, medan USA rankas på plats tre med två poäng.

Av att dömma från oddsen hos spelbolagen vore det en otrolig skräll om Iran gick vidare från gruppspelet i VM. De är en av tävlingens största skrällar som kvalificerat sig.

Få experter förväntar sig att USA ska utmana om titeln, men de ska absolut ha tillräcklig kvalite för att ta sig vidare till slutspelet.

Våra tips

Statistik och fakta för Iran vs USA i VM

  • I 17 av Irans senaste 18 matcher var antalet av mål under 3.5
  • Iran har gjort mål i 23 av de senaste 25 matcherna
  • I 9 av Irans senaste 11 matcher var antalet av mål under 2.5
  • I 18 av USAs senaste 20 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I de senaste 5 USAs matcher, var antalet mål under 2.5
  • USA har inte förlorat 10 av sina senaste 12 matcher
  • USA har inte vunnit de senaste 5 matcherna i rad
  • USA har spelat oavgjort de senaste 3 matcherna i rad
     

Iran vs USA Preview

Iran är ojämna.

Iran har varit ojämna på slutet, de slog Nicaragua med 1-0. Det följdes upp med en förlust med 6-2 mot England, innan de vann med 0-2 mot Wales. Iran kunde vinna fem av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar, medan man kryssade ett gånger. De fick utstå förluster i fyra av dessa matcher. Iran snittade blygsamma 1.1 mål per match i sina senaste tio i denna turnering där de gjort elva mål. De släppte in 13 vilket ger ett snitt på 1.3 per match. Höll nollan gjorde man fem times.

USA har kvalite.

Efter tre oavgjorda på tre matcher skulle USA må bra av en vinst igen. Mot Saudiarabien delades poängen i en 0-0-match, efter det 1-1 mot Wales. En ny 0-0-fajt kom nu senast mot England. USA tog blygsamma tre vinster från sina 10 senaste matcher i alla tävlingar. De spelade oavgjort fem av matcherna och förlorade två.

Tabellställningar i VM

Iran går in i sin tredje match detta VM på tre poäng, och pressen är hård. Med lite tur kan ett kryss räcka för att ta sig vidaare, men hur mycket är de redo att riskera? Efter att ha kryssat sina två första matcher ligger pressen på USA då en ny match utan vinst skulle skicka ur dem ur detta VM.

Iran tog samtliga tre poäng fem gånger i sina 10 senaste matcher i alla tävlingar, de kryssade ett och åkte på fyra förluster under den här perioden. USA vann tre av sina 10 senaste matcher, spelade oavgjort fem och förlorade två.

Över 2.5 mål gjordes i två av Iran’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.1 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i tre av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.5 mål under den här perioden.

Iran har gjort första målet i fem matcher av de senaste tio matcherna. USA gjorde första målet fyra gånger i de senaste tio matcherna. USA har hållt nollan fem gånger av sina 10 senaste matcher. Medan Iran har lyckats hålla tätt i fem av de 10 senaste.

Mehdi Taremi är en målskytt man ska hålla extra koll på, men frågan är om Iran har vad som krävs för att hitta rätt även i denna match? USA har ingen som sticker direkt och ett väldigt jämnt lag.