Juventus vs Monza: Bästa oddsen och matchtipsen

I Serie A-matchen på Allianz Stadium på söndag ser vi Monza möta hemmalaget Juventus.

Kollar vi den nuvarande ställningen i ligan skiljer det endast en poäng mellan lagen.

Juventus hoppas på revansch efter att blivit totalt överkörda i det senaste mötet med Monza och oddsen pekar på att de ska kunna lösa det. Vi ser ett klart bättre hemmalag för dagen än det vi såg i inledningen av säsongen. Vi tänker att man ska kunna vinna den här matchen mot nykomlingarna med hyfsat stabil marginal.

Statistik och fakta för Juventus vs Monza i Serie A

  • Juventus har vann 7 i de senaste 9 matcherna spelat utan att släppa in mål
  • Juventus har gjort mål på de senaste 14 matcherna
  • Juventus har gjort mål på de senaste 14 hemmamatcherna
  • Juventus har vann 4 i de senaste 5 hemma matcherna spelat utan att släppa in mål
  • I 10 av Juventuss senaste 11 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I de senaste 6 matcherna i rad Monza har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Monza har släppt in i 15 av de senaste 17 bortamatcherna
  • Monza har släppt in i 12 av de senaste 14 matcherna
  • Monza har gjort mål i 11 av de senaste 13 matcherna
  • I de senaste 3 bortamatcherna i rad Monza har spelat, har båda lagen gjort mål

Juventus vs Monza Preview

Juventus form

Juventus har varit med om allt i sina tre senaste matcher, vilket har gett dem fyra poäng. Mot SSC Napoli gick de tomhänta i en 5-1-förlust, varefter de tog revansch i en 2-1-vinst mot Monza. Den senaste matchen fick man dela på poängen i en 3-3-match mot Atalanta. Juventus gjorde 17 mål och släppte in tre i sina senaste tio matcher mot lag från den nedre halvan av Serie A. De samlade 23 poäng och sju segrar. Juventus har varit i stark form på Allianz Stadium, där man vunnit fem av sina sex senaste Serie A-matcher. De fortsatte vara obesegrade efter ytterligare ett oavgjort resultat. Totalt gjorde man 16 mål och släppte in tre.

Monza form

Det har varit blandade resultat för Monza i de tre senaste matcherna, då de först slog Cremonese med 2-3. Det följdes upp med en svag 2-1-förlust mot Juventus och nu senast mot Sassuolo blev det 1-1. Monza vann ett matcher och plockade fem poäng från deras tio möten mot lag från den övre halvan av Serie A. De gjorde sju mål och släppte in 21. I de sex senaste bortamatcherna i Serie A, vann Monza två, samtidigt som man även spelade en oavgjord. De fick utstå tre defeats här med en målskillnad på nio mål insläppta och åtta gjorda.

Juventus vs Monza H2H

Över 2.5 mål gjordes i fyra av Juventus senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.6 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i sju av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.6 mål under den här perioden.

Tabellställningar i Serie A

Juventus tog samtliga tre poäng sju gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade två och åkte på ett förluster under den här perioden. Monza vann fyra av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort ett och förlorade fem. Juventus känner sig nog optimistiska till att göra mål på söndag mot Monza som bara lyckats hålla nollan en gång i de 10 senaste bortamatcherna. Värdarna kämpade i sin tur till sig fem hållna nollor i sina 10 senaste på hemmaplan.

Senaste lagnyheter

Juventus har gjort första målet i sju matcher av de senaste tio på hemmaplan. Monza har gjort första målet i fyra matcher av de senaste tio på hemmaplan. Båda lagen har gjort mål i 4 raka Monza-matcher.

Juventus har lite problem med frågetecken kring om hela sju spelare kommer till start till matchen på söndag.

Gleison Bremer, Mattia De Sciglio, Dusan Vlahovic, Juan Cuadrado, Paul Pogba, Leonardo Bonucci och Kaio Jorge finns bland de sju spelarna som saknas för Juventus på söndag.

Stefano Sensi kommer inte att följa med Monza denna gång, då de måste rehabba en skada.