Lecce vs Bologna: Bästa oddsen och matchtipsen

I Serie A-matchen på Stadio Via del Mare kommande söndag ser vi Bologna möta hemmalaget Lecce.

Plcerade som 13 i tabellen har Lecce plockat 15 poäng efter 13 matcher. På 21 poäng, är Bologna rankade som sex med 13 den här säsongen.

Både Lecce och Bologna siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte på söndag. Lecce går in i matchen mot Bologna i hopp om att vinna lite mark på de sistnämnda i Serie A. Ett positivt resultat kan visa sig vara avgörande för deras kommande utmaningar den här säsongen. Tre poäng för Lecce kan räcka långt i strävan att nå den övre halvan i Serie A. En svår uppgift väntar dock när Bologna inte kommer sälja sig billigt.

Lecce vs Bologna Statistik

  • Lecce har inte vunnit de senaste 8 matcherna i rad
  • I 5 av de senaste 6 matcherna Lecce har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Lecce har släppt in på de senaste 8 matcherna
  • Lecce har gjort mål i 10 av de senaste 12 hemmamatcherna
  • Lecce har inte vunnit de senaste 5 hemmamatcherna i rad
  • I 15 av Bolognas senaste 17 matcher var antalet av mål under 3.5
  • Bologna har inte förlorat 12 av sina senaste 13 matcher
  • Bologna har inte vunnit de senaste 7 bortamatcherna i rad
  • I 7 av Bolognas senaste 8 bortamatcher var antalet av mål under 3.5
  • Bologna har inte förlorat 9 av sina senaste 11 bortamatcher

Lecce vs Bologna Preview

Lecce form

Läget kunde varit både bättre och sämre för Lecce, som har med sig två poäng från de tre senaste matcherna. De förlorade med 2-1 mot Roma, följt av oavgjort 2-2 mot AC Milan. De fick med sig en poäng igen senast efter 2-2 mot Hellas Verona. Lecce tog bara två segrar på de sex senaste Serie A-matcherna på hemmaplan. I de fyra övriga matcherna spelade man lika två och förlorade två, de gjorde sex och släppte in åtta mål.

Bologna form

Resultaten har varit upp och ner för Bologna, som vann mot Lazio med 1-0. Det följdes upp med en tung förlust med 2-1 mot Fiorentina och nu senast en 2-0-vinst mot Torino. Bologna tog sig igenom sina sex senaste bortamatcher i Serie A utan seger. Det blev fem oavgjord och en förluster, med sex insläppta och fem mål framåt.

Lecce vs Bologna H2H

Bologna fick ut det bästa mot Lecce i de senaste två mötena efter 3-2 och 2-0-segrar. Bologna trivs att möta Lecce då de vunnit sju av de senaste tio mötenas. Dock gjorde de sistnämnda en bra insats när de senast vann med 3-2 när lagen möttes. Spelbolagen har Bologna att vinna denna match till bästa pris på 2.40. Bologna plockade 7 vinster från sina senaste 9 matcher mot Lecce. Bologna gjorde minst ett mål i sina 4 Serie A senaste matcher mot Lecce. I de senaste tio matcherna mellan Lecce och Bologna hittade båda nät i fyra gånger. Bästa odds på att båda lagen gör mål här igen finns hos spelbolagen till 1.95.

Under 2.5 mål satt fyra gånger i de senaste tio matcherna mellan rivalerna. Lecce med ett snitt på 0.9 mål, och där Bologna snittade 1.6 mål i dessa. Båda lagen att inte göra mål var vinnande sex gånger av matcherna. Över 2.5 mål gjordes i fem av Lecce’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på ett mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fyra av de senaste tio matcherna som Bologna spelade runt om i alla tävlingar den här säsongen. De gjorde 1.4 mål i snitt under den här tiden.

Nuvarande tabellen i Serie A

Lecce tog samtliga tre poäng fem gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade två och åkte på tre förluster under den här perioden. Bologna vann tre av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort fem och förlorade två. Lecce har settfyra av sina 10 senaste matcher på Stadio Via del Mare sluta över 2.5 mål. I fem av de 10 senaste på bortaplan för Bologna gick matchen över 2.5 mål.

Senaste lagnyheter

Överraskande har Lecce endast gjort första målet i tre matcher av de senaste tio på hemmaplan. Bologna gjorde första målet fem gånger i de senaste tio matcherna.

Med endast ett mål på slutet i Serie A kommer Nicola Sansone vara ivrig att hitta rätt igen i den kommande matchen. Bologna hoppas i sin tur att Joshua Zirkzee kan göra det jobbigt för motståndarna och addera nya mål till de fyra Serie A-mål som han gjort så här långt.

I skrivande stund ser det ut som att endast två spelare ej är tillgängliga för Lecce, när de förbereder sig för den kommande matchen.

Pontus Almqvist och Jeppe Corfitzen finns bland de två spelarna som saknas för Lecce på söndag.

Några av de fyra som kommer att befinna sig på sidlinjen är Tommaso Corazza, Riccardo Orsolini, Jesper Karlsson och Adama Soumaoro.