Leeds vs Manchester United: Bästa oddsen och matchtipsen

Manchester United är ute efter att befästa sin plats bland de fyra bästa i Premier League, när dom kliver upp mot Leeds för match kommande söndag. Leeds har utan tvekan möjlighet att skrälla, men en seger för Manchester United är såklart det mest troliga.

Två platser bakom ligaledarna finns Manchester United med 43 poäng från 22 omgångar, medan Leeds löst 19 poäng. De rankas just nu som nummer 16 i Premier League-tabellen.

Efter upphämtningen senast känns det som satt gästerna har lite extra boost för att ta alla poäng i detta möte. Tvåan synas.

Statistik och fakta för Leeds vs Manchester United i Premier League

  • I 8 av de senaste 9 hemmamatcherna Leeds United har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Leeds United har släppt in i 19 av de senaste 21 matcherna
  • I 8 av Leeds Uniteds senaste 9 hemmamatcher var antalet av mål över 2.5
  • I 6 av de senaste 8 matcherna Leeds United har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Leeds United har inte vunnit 9 av sina senaste 11 matcher
  • Manchester United har gjort mål i 28 av de senaste 30 matcherna
  • Manchester United har inte förlorat 13 av sina senaste 14 matcher
  • Manchester United har gjort mål i 17 av de senaste 19 bortamatcherna
  • I 9 av Manchester Uniteds senaste 11 matcher var antalet av mål över 2.5
  • I 6 av de senaste 8 matcherna Manchester United har spelat, har båda lagen gjort mål

Leeds vs Manchester United Preview

Leeds form

Det har varit blandade resultat för Leeds i deras tre senaste matcher, då de först slog Accrington med 1-3. Det följdes upp med en svag 1-0-förslust mot Nottingham Forest, och innan det i mötet medManchester United fick man nöja sig med 2-2 oavgjort. Leeds klarade endast av att ta en seger av sex möjliga på Elland Road i Premier League. De spelade oavgjort i två och förlorade tre av dessa matcher, där de nätade nio och släppte in tolv mål.

Manchester United form

Manchester United ser väl lämpade ut att ta sig an vilken motståndare som, Då de tog 7 poäng på de tre senaste matcherna. De vann med 2-0 och2-1 mot Nottingham Forest och Crystal Palace. Den vinnande trenden tog slut när Leeds löste ett 2-2-kryss. Manchester United tog fem segrar och 16 poäng i tidigare fem mötena med lagen från botten sex i Premier League, de gjorde tio mål samtidigt som de släppte in tre.

Leeds vs Manchester United H2H

Supportrarna hoppas på en minst lika spännande match som senast Leeds spelade mot Manchester United. den slutade 2-2 och var en riktigt bra match. Allt som allt har Manchester United bra resultat mot Leeds under tidigare säsonger med övertag på 6-3-1 inför den här matchen. Spelbolagen har Manchester United att vinna denna match till högsta odds på 1.91. Leeds vann bara en av sina 14 senaste möten mot Manchester United. Det blev över 2.5 mål i 4 av de 5 senaste Premier League-matcherna mellan Leeds och Manchester United. I de senaste tio matcher mellan Leeds och Manchester United blev över 2.5 mål vinnare fyra gånger. Odds på minst tre mål här ligger på 1.67 hos spelbolagen.

Över 2.5 mål blev vinnare sex gånger av de senaste tio matcherna mellan lagen. Leeds gjorde ett snitt på 1.3 mål, medan Manchester United snittade 2.5 mål. Båda lagen göra mål gick in sju gånger. Över 2.5 mål gjordes i sju av Leeds’s tio senaste matcher i samtliga tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.6 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i åtta av gästernas senaste tio matcher. Manchester United lyckades hitta nät 2.3 gånger i snitt under den här perioden.

Tabellställningar i Premier League

Leeds tog samtliga tre poäng fyra gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade två och åkte på fyra förluster under den här perioden. Manchester United vann fyra av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort två och förlorade fyra. Målen flödar just nu för Leeds på hemmaplan, och åt båda håll. Båda lagen hittade nät i åtta av de 10 senaste matcherna här. I kontrast till sex gånger för Manchester United i de 10 senaste på bortaplan.

Senaste lagnyheter

Leeds gjorde första målet i fem matcher av de senaste tio på hemmaplan. Manchester United gjorde första målet i sex matcher av de senaste tio på hemmaplan. Båda lagen har gjort mål i 5 raka Manchester United-matcher. Båda lagen har gjort mål 3 senaste mötena mellan Leeds och Manchester United.

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Wilfried Gnonto. Han är toppskytt för Leeds, för närvarande på två mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i två av deras 6 senaste matcher.

Manchester United kommer att hoppas att Marcus Rashford hittar nätet igen. Han står på elva mål den här säsongen och gjorde mål i fem av deras 6 senaste matcher.

Leeds kan sakna upp till fem spelare till deras kommande match på söndag. Det är ingen mening att Tyler Adams kommer till Leedss omklädningsrum, eftersom han är avstängd.

Adam Forshaw, Patrick Bamford, Luis Sinisterra och Stuart Dallas finns bland de fyra spelarna som saknas för Leeds kommande söndag.

Manchester United kommer till exempel inte kunna använda sig av Mason Greenwood eftersom han är avstängd efter att ha dragit på sig för många kort.

Några av de fyra som kommer att befinna sig på sidlinjen är Marcel Sabitzer, Donny van de Beek, Lisandro Martinez och Jadon Sancho.