Leeds vs Nottingham Forest: Bästa oddsen och matchtipsen

Nottingham Forest åker till Leeds på tisdag för en rysare till bottenmöte i Premier League.

Leeds är nummer 17 i tabellen på 26 poäng efter 28 matcher. Nottingham Forest rankas som nummer 15 with 27 poäng efter 28 spelade.

Nottingham Forest kommer inte sakna motivationen för drabbningen mot Leeds. Även om oddsen talar emot, kommer en vinst ta dem förbi sina motståndare i tabellen på tisdag. Den kommande drabbningen mot Nottingham Forest är en bra möjlighet för Leeds att få några välbehövliga poäng in på kontot. Avslutande delen av säsongen kan bli riktigt tuff om de misslyckas ta tre poäng i en match som denna.

Statistik och fakta för Leeds vs Nottingham Forest i Premier League

  • Leeds United har släppt in i 12 av de senaste 14 matcherna
  • Leeds United har släppt in i 11 av de senaste 13 hemmamatcherna
  • Leeds United har inte vunnit 7 av sina senaste 8 matcher
  • Leeds United har gjort mål i 10 av de senaste 12 hemmamatcherna
  • I 5 av Leeds Uniteds senaste 6 matcher var antalet av mål under 2.5
  • Nottingham Forest har släppt in i 16 av de senaste 18 bortamatcherna
  • Nottingham Forest har förlorade de senaste 4 borta matcherna på rad medan de gjort mindre än 1.5 mål
  • Nottingham Forest har förlorade 3 i de senaste 4 borta matcherna spelat utan att göra mål
  • Nottingham Forest har inte vunnit 9 av sina senaste 10 matcher
  • Nottingham Forest har förlorat de senaste 4 bortamatcherna i rad

Leeds vs Nottingham Forest Preview

Leeds form

Leeds har varit med om allt i sina tre senaste matcher. De delade först på poängen efter 2-2 mot Brighton, innan det blev det seger med 2-4 mot Wolves. Tyvärr följdes det upp av en 4-1-torsk mot Arsenal. Leeds klarade endast av att ta en seger av sex möjliga på Elland Road i Premier League. De spelade oavgjort i tre och förlorade två av dessa matcher, där de nätade sex och släppte in nio mål.

Nottingham Forest form

En enda poäng har Nottingham Forest att visa upp från sina tre senaste matcher. Det började uselt genom förluster 3-1 och 1-2 mot Tottenham Hotspur och Newcastle. Senaste matchen gav iallafall en poäng efter 1-1 mot Wolves. Nottingham Forest har bara en ynka seger från sina sex senaste bortamatcher i Premier League. Man spelade oavgjort i en och förlorade fyra, släppte in 13 mål och gjorde tre.

Leeds vs Nottingham Forest H2H

Senast lagen mötte varandra gick Nottingham Forest av planen som 1-0-segrare. Ingen tvekan om att de planerar göra en liknande bedrift kommande tisdag. Leeds går in i matchen mot Nottingham Forest med 0-0-1 i ryggen från deras senaste ett möte. En win-rate på 0% är kanske värt att ha i åtanke innan du placerar ett spel, beroende på din strategi.

Över 2.5 mål gjordes i fyra av Leeds’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på ett mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fem av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 0.7 mål under den här perioden.

Tabellställningar i Premier League

Leeds tog blygsamma fyra segrar av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar. De delade poängen med gästerna i tre av matcherna, medan det blev tre förluster. Nottingham Forest vann tre av de 10 senaste och spelade oavgjort ett samt förlorade sex av matcherna under denna period. Båda lagen har varit usla på att hålla koll på sina motståndare på slutet. Medan Leeds lyckades hålla nollan i två av matcherna på Elland Road, höll Nottingham Forest tätt i ett av de senaste bortamatcherna.

Senaste lagnyheter

Leeds gjorde första målet i fyra matcher av de senaste tio på hemmaplan. Överraskande nog har Nottingham Forest endast gjort första målet i tre av de senaste tio matcherna på bortaplan. Båda lagen har gjort mål i 4 raka Nottingham Forest-matcher.

Rasmus Kristensen är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Leeds kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer Nottingham Forest ställa hoppet till Brennan Johnson att han ska lägga till fler mål till de tre han gjort de senaste sex matcherna.

Leeds kan ha upp till fem spelare på skadelistan inför deras hemmamatch mot Nottingham Forest den på tisdag. Tyler Adams kan ta en dag ledigt från Leedss trupp medan han väntar på att avstängningen ska löpa ut.

Adam Forshaw, Patrick Bamford, Luis Sinisterra och Stuart Dallas finns bland de fyra spelarna som saknas för Leeds på tisdag.

Några av de nio som kommer att befinna sig på sidlinjen är Neco Williams, Taiwo Awoniyi, Tyrese Fornah, Jesse Lingard, Jonjo Shelvey, Cheikhou Kouyate, Giulian Biancone, Moussa Niakhate och Omar Richards.