Liverpool vs Everton: Bästa oddsen och matchtipsen

Everton reser till Anfield för lite härlig rivalitet med Liverpool, då ännu ett derby hägrar i Premier League. Vem får övertaget? Svaret får ni på lördag. Med en snabb titt på oddsen tyder allt annat än en vinst för Liverpool som en riktig överraskning när de tar sig an Everton på Anfield på lördag i Premier League. Liverpool är ute efter att befästa sin plats bland de fyra bästa i Premier League, när dom kliver upp mot Everton för match på lördag. Everton har utan tvekan möjlighet att skrälla, men en seger för Liverpool är såklart det mest troliga.

Liverpool är placerade som fyra med 17 poäng efter åtta matcher matcher. Everton håller positionen som 16 i ligan på sju poäng. Liverpool kliver in i omgång 9 som nummer 4 i Premier League med 17 poäng på kontot så här långt. Efter åtta rundor spelade, har Everton samlat ihop sju poäng, som placerar dem på 16 i tabellen.

Både Liverpool och Everton siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte kommande lördag. Tre poäng för Everton kan räcka långt i deras strävan om att nå den övre halvan av Premier League-tabellen. En svår uppgift väntar dock när Liverpool inte kommer sälja sig billigt. Med sikte på en plats bland de sex bästa måste Liverpool lösa vinst mot Everton på lördag. De sistnämnda har just nu kanske inte den form som krävs för att stoppa hemmalaget, men allt kan hända och bollen är rund.

Liverpool vs Everton Preview

Liverpool form

Liverpool har varit med om allt i sina tre senaste matcher, vilket har gett dem fyra poäng. Mot Tottenham Hotspur gick de tomhänta i en 2-1-förlust, varefter de tog revansch i en 2-0-vinst mot Union St.Gilloise. Den senaste matchen fick man dela på poängen i en 2-2-match mot Brighton. Liverpool har tagit sju poäng från deras tre möten med lagen från den nedre halvan av Premier League-tabellen. Detta motsvarar två vinster efter att ha gjort mål sju gånger och släppt in tre. Liverpool har varit i stark form på Anfield, där man vunnit fem av sina sex senaste Premier League-matcher. De fortsatte vara obesegrade efter ytterligare ett oavgjort resultat. Totalt gjorde man tolv mål och släppte in tre.

Everton form

Resultaten har varit upp och ner för Everton, som vann mot Aston Villa med 1-2. Det följdes upp med en tung förlust med 1-2 mot Luton Town och nu senast en 3-0-vinst mot Bournemouth. Everton vann noll matcher och plockade noll poäng från deras två möten mot lag från den övre halvan av Premier League. De gjorde noll mål och släppte in fem.

Liverpool vs Everton H2H

Senast lagen mötte varandra gick Liverpool av planen som 2-0-segrare. Ingen tvekan om att de planerar göra en liknande bedrift på lördag. Liverpool brukar trivas med att spela mot Everton med fem vinster på tio möten. Spelbolagens bästa odds på en hemmavinst ligger runt 1.36. I tre av de senaste tio matcher mellan Liverpool och Everton gjorde båda lagen mål.

Över 2.5 mål blev vinnare tre gånger av de senaste tio matcherna mellan lagen. Liverpool gjorde ett snitt på 1.6 mål, medan Everton snittade 0.7 mål. Båda lagen göra mål gick in tre gånger. Över 2.5 mål gjordes i nio av Liverpool’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 2.5 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i sju av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.3 mål under den här perioden.

Nuvarande tabellen i Premier League

Liverpool har varit ganska skrämmande på hemmaplan och vunnit nio av sina 10 senaste matcher, medan man spelade oavgjort ett och förlorade noll av dessa matcher. Everton vann sex av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort tre av dem och förlorade ett. Liverpool lyckades öppna målskyttet i inte mindre än sju av sina 10 senaste matcher på hemmaplan. Gästande Everton har varit lika fina från start då de öppnat med mål i sex av de 10 senaste på bortaplan.

Senaste lagnyheter

Överraskande nog har Liverpool bara gjort första målet i tre matcher av de senaste tio matcherna. Everton gjorde första målet i sex matcher av de senaste tio på hemmaplan. Båda lagen gjorde mål i 4 raka matcher för Liverpool.

Liverpool kan ha upp till sex spelare på skadelistan inför deras hemmamatch mot Everton den på lördag. Curtis Jones och Alexis Mac Allister kan inte bli inkallade av Liverpools manager, eftersom båda är avstängda.

Cody Gakpo, Stefan Bajcetic, Trent Alexander-Arnold och Thiago Alcantara finns bland de fyra spelarna som saknas för Liverpool kommande lördag.

Några av de fyra som kommer att befinna sig på sidlinjen är Andre Gomes, Dele Alli, Jack Harrison och Seamus Coleman.