Liverpool vs Luton: Bästa oddsen och matchtipsen

Luton besöker Anfield kommande onsdag för en Premier League-match mot värdlaget Liverpool. Liverpool är stora favoriter och förväntas vinna mot Luton, som de möter på onsdag. I sin nuvarande form ska en vinst på Anfield vara det självklara resultatet.

Som ligaledare har Liverpool tagit 57 poäng efter 25 omgångar, medan Luton lyckats ta 20 poäng vilket ger plats 17 i Premier League.

Både Liverpool och Luton siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte på onsdag. Även om Luton släpar efter Liverpool med tvåsiffrigt kan det ge en rejäl boost i självförtroendet om de slår Premier League-ledaren. Luton borde knappast vara ett problem för Liverpool, som siktar på att befästa sin position i toppen av Premier League-tabellen.

Liverpool vs Luton Statistik

  • Liverpool har inte förlorat 53 av sina senaste 54 hemmamatcher i Premier League
  • Liverpool har inte förlorat de senaste 28 hemmamatcherna i rad
  • Liverpool har gjort mål i 52 av de senaste 53 matcherna
  • Liverpool har gjort mål i 52 av de senaste 54 hemmamatcherna i Premier League
  • Liverpool har gjort mål i 45 av de senaste 47 hemmamatcherna
  • Luton Town har släppt in på de senaste 16 bortamatcherna
  • I 9 av de senaste 10 bortamatcherna Luton Town har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Luton Town har släppt in i 21 av de senaste 23 matcherna i Premier League
  • Luton Town har gjort mål på de senaste 11 matcherna i Premier League
  • Luton Town har släppt in på de senaste 11 bortamatcherna i Premier League

Liverpool vs Luton Preview

Liverpool form

Liverpool fick med sig sex poäng från de tre senaste matcherna, men de inledde med förlust 3-1 mot Arsenal. De svarade med att slå Burnley 3-1, och sedan även vinst med 1-4 mot Brentford. Liverpool gjorde 36 mål och släppte in nio i sina senaste 13 matcher mot lag från den nedre halvan av Premier League. De samlade 37 poäng och tolv segrar. Liverpool lyckades med en stark comeback då man tagit fyra vinster på de sex senaste hemmamatcherna i Premier League, där de även har två oavgjorda men ingen förlust. 16 mål och åtta insläppta har laget med sig.

Luton form

Ett oavgjort resultat är det enda positiva som Luton har med sig från de tre senaste matcherna. De tog poängen efter 4-4 mot Newcastle United, sedan kammade man noll mot Sheffield United i en 1-3-match. Sist blev det mer besvikelse då Manchester United vann med 1-2. Luton har kämpat sig till noll vinster och ett poäng från sina senste sju matcher mot topp 6-lagen. De gjorde sju i dessa matcher, men släppte även in 14 mål. Luton har bara en ynka seger från sina sex senaste bortamatcher i Premier League. Man spelade oavgjort i två och förlorade tre, släppte in 14 mål och gjorde tio.

Liverpool vs Luton H2H

Spela på kryss skulle gett dig en bra vinst senast när Liverpool mötte Luton. De delade på poängen i en 1-1-match, där inget av lagen lyckades utnyttja övertaget. Att välja en vinnare baserat på H2H är lite av ett lotteri, men spelaren med ett skarpt öga för skrällar kan ta ett skott här. Liverpool tog två wins i sina senaste fyra matcher mot Luton. De sistnämnda lyckades ta noll vinster i dessa en möte mot den kommande motståndaren. Spelbolagens högsta odds för ett oavgjort resultat ligger på 7.00. Liverpool lyckades göra minst ett mål i sina 4 senaste möten i Premier League mot Luton. I ett av de senaste ett match mellan Liverpool och Luton gjorde båda lagen mål.

Över 2.5 mål gjordes i åtta av Liverpool’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på tre mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i åtta av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de två mål under den här perioden.

Nuvarande tabellen i Premier League

Liverpool tog samtliga tre poäng åtta gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade två och åkte på noll förluster under den här perioden. Luton vann fyra av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort tre och förlorade tre. Målen flödar just nu för Liverpool på hemmaplan, och åt båda håll. Båda lagen hittade nät i åtta av de 10 senaste matcherna här. I kontrast till nio gånger för Luton i de 10 senaste på bortaplan.

Senaste lagnyheter

Liverpool har öppnat målskyttet i imponerande åtta matcher av de senaste tio matcher. Överraskande nog har Luton endast gjort första målet i tre av de senaste tio matcherna på bortaplan. Båda lagen gjorde mål i 4 raka matcher för Liverpool. Båda lagen har gjort mål i 4 raka bortamatcher som Luton spelat. Liverpool har gjort mål i 4 raka ligamatcher mot Luton.

Det är svårt att inte titta på Elijah Adebayo, när man letar efter en målskytt, då han är i fantastisk form. Han nätade fem i de senaste Premier League-matcherna för Luton, med totalt nio gjorda mål denna Premier League-säsong. Med fyra mål på slutet för Liverpool i Premier League, är även Diogo Jota en spelare att hålla koll på.

Liverpool har lite problem med frågetecken kring om hela åtta spelare kommer till start till matchen kommande onsdag. Det är ingen mening att Alexis Mac Allister kommer till Liverpools omklädningsrum, eftersom han är avstängd.

Alisson Becker, Thiago Alcantara, Dominik Szoboszlai, Mohamed Salah, Trent Alexander-Arnold, Ben Doak, Joel Matip och Stefan Bajcetic finns bland de åtta spelarna som saknas för Liverpool på onsdag.

Bland spelarna som saknas för gästerna Luton, är Marvelous Nakamba borta på grund av för många varningar.

Några av de fem som kommer att befinna sig på sidlinjen är Daiki Hashioka, Mads Juel Andersen, Marvelous Nakamba, Tom Lockyer och Fred Onyedinma.