Luton mot Newcastle – Matchförhandsvisning, Tips, Odds

I Premier League-matchen på Kenilworth Road kommande lördag ser vi Newcastle möta hemmalaget Luton. Det här blir första gången som Luton möter Newcastle på senaste tiden, eftersom lagen inte spelat i samma division det senaste århundradet.. Ett för dagen blekt Luton står inför en tuff uppgift när de ställs mot Newcastle på lördag på Kenilworth Road. Med en rad svaga prestationer skulle det vara en överraskning om laget fick med sig något från denna drabbning.

Luton är 18 i tabellen med nio poäng efter 16 matcher, medan Newcastle rankas sex i Premier League på 29 poäng.

Både Luton och Newcastle siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte kommande lördag. Med 4 förluster i de senaste 6 matcherna, kan stämningen i Luton-lägret bli mycket bättre. De måste höja sitt spel ordentligt eller förbereda sig på ett nytt svagt resultat, när de möter Newcastle på hemmaplan. Deras kommande fajt är en tuff utmaning för Luton, som möter Newcastle i sin ständiga kamp för att undvika nedflyttning. De borde vara motiverade till att skrälla här mot en så pass tuff motståndare som Newcastle.

Luton vs Newcastle Statistik

  • Luton Town har släppt in på de senaste 20 matcherna
  • I 8 av de senaste 9 hemmamatcherna Luton Town har spelat, har båda lagen gjort mål
  • I 9 av de senaste 11 matcherna Luton Town har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Luton Town har inte vunnit 13 av sina senaste 15 matcher
  • Luton Town har gjort mål i 15 av de senaste 17 hemmamatcherna
  • Newcastle har inte vunnit 10 av sina senaste 12 bortamatcher
  • I 9 av Newcastles senaste 11 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I de senaste 4 Newcastles matcher, var antalet mål över 2.5
  • Newcastle har förlorade 4 i de senaste 5 borta matcherna, medan gjort mindre än 1.5 mål
  • Newcastle har släppt in i 7 av de senaste 8 bortamatcherna

Luton vs Newcastle Preview

Luton form

Luton har fått utstå en tuff period på slutet. De besegrades med 3-1 av Brentford, innan Arsenal fick med sig en 3-4-seger. En tredje förlust kom mot Manchester City, som vann med 1-2. Luton klarade endast av att ta en seger av sex möjliga på Kenilworth Road i Premier League. De spelade oavgjort i en och förlorade fyra av dessa matcher, där de nätade åtta och släppte in elva mål.

Newcastle form

Newcastle har varit med om allt i de tre senaste matcherna runt om i alla tävlingar. Mot AC Milan,gick man hem tomhänta efter en 1-2-förlust, sedan lyckades man vinna med 3-0 motFulham. Senast fick man dela på poängen efter 1-1 mot Chelsea. Newcastle noterade nio poäng efter tre vinster från sina fyra matcher mot lag bland de sex nedersta. De gjorde 14 mål, men släppte in tre. Newcastle har bara en ynka seger från sina sex senaste bortamatcher i Premier League. Man spelade oavgjort i två och förlorade tre, släppte in 13 mål och gjorde 13.

Luton vs Newcastle H2H

Det är första gången på länge i Premier League-sammanhang som Luton ska spela mot Newcastle.

Över 2.5 mål gjordes i sju av Luton’s tio senaste matcher i samtliga tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.2 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fem av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.2 mål under den här perioden.

Nuvarande tabellen i Premier League

Luton tog samtliga tre poäng tre gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade två och åkte på fem förluster under den här perioden. Newcastle vann två av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort fyra och förlorade fyra. Målen flödar just nu för Luton på hemmaplan, och åt båda håll. Båda lagen hittade nät i åtta av de 10 senaste matcherna här. I kontrast till fem gånger för Newcastle i de 10 senaste på bortaplan.

Senaste lagnyheter

Luton gjorde första målet i fyra matcher av de senaste tio på hemmaplan. Newcastle gjorde första målet i sex gånger i de senaste tio matcherna. Båda lagen gjorde mål i 4 raka hemmamatcher som Luton spelat.

Luton kan sakna upp till fyra spelare till deras kommande match kommande lördag. Marvelous Nakamba kan ta en dag ledigt från Lutons trupp medan han väntar på att avstängningen ska löpa ut.

Cauley Woodrow, Reece Burke och Daniel Potts finns bland de tre spelarna som saknas för Luton på lördag.

Newcastle kommer till exempel inte kunna använda sig av Sandro Tonali eftersom han är avstängd efter att ha dragit på sig för många kort.

Några av de åtta som kommer att befinna sig på sidlinjen är Nick Pope, Joseph Willock, Jacob Murphy, Matt Targett, Elliot Anderson, Harvey Barnes, Joelinton och Javier Manquillo.