Mallorca vs Real Sociedad: Bästa oddsen och matchtipsen

I La Liga matchen på Estadi Mallorca Son Moix på söndag ser vi Mallorca få besök av Real Sociedad.

En blick på visar att den nuvarande skillnaden mellan lagen är 13 poäng sex platser.

Både Mallorca och Real Sociedad siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte på söndag. Hemmalaget jagar revansch efter den tunga förlusten i det senaste mötet med Real Sociedad, men oddsen är inte på deras sida.

Statistik och fakta för Mallorca vs Real Sociedad i La Liga

  • I 13 av Mallorcas senaste 14 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I 11 av Mallorcas senaste 13 matcher var antalet av mål under 2.5
  • I 13 av Mallorcas senaste 15 hemmamatcher var antalet av mål under 3.5
  • I 4 av Mallorcas senaste 5 hemmamatcher var antalet av mål under 1.5
  • Mallorca har gjort mål i 8 av de senaste 9 hemmamatcherna
  • I 11 av Real Sociedads senaste 13 matcher var antalet av mål under 2.5
  • I 11 av Real Sociedads senaste 13 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I 5 av Real Sociedads senaste 7 matcher var antalet av mål under 1.5
  • I 6 av Real Sociedads senaste 7 bortamatcher var antalet av mål under 2.5
  • I 6 av Real Sociedads senaste 7 bortamatcher var antalet av mål under 3.5

Mallorca vs Real Sociedad Preview

Mallorca form

Mallorca har varit bleka i sina tre senaste matcher, även om de öppnade med en 4-2-seger mot Villarreal. De kunde ej följa upp lika bra och förlorade med 2-1 mot Espanyol, för att senast återigen bjuda bort alla poäng efter 0-1-förlust mot Elche. Mallorca har visat stark form hemma på Estadi Mallorca Son Moix, med fem vinster på de sex senaste i La Liga. De nätade alltså åtta gånger och släppte in tre,

Real Sociedad form

Real Sociedad tog endast en poäng i de tre senaste matcherna. De gjorde en blek insats efter 1-0-förlusten mot Valencia efter det oavgjort 0-0 mot Cadiz. De åkte på förlust återigen när Roma tog en 2-0-vinst. Real Sociedad gjorde elva mål och släppte in åtta i deras elva senaste matcher mot lag från den övre halvan av La Liga-tabellen. De fick ihop fem vinster och 17 poäng. Real Sociedad tog sig igenom de sex senaste bortamatcherna i La Liga med fyra vinster. Det blev även en oavgjord och en förlust med nio mål framåt och fyra insläppta.

Mallorca vs Real Sociedad H2H

Senast lagen mötte varandra gick Real Sociedad av planen som 1-0-segrare. Ingen tvekan om att de planerar göra en liknande bedrift på söndag. Real Sociedad trivs att möta Mallorca då de vunnit åtta av de senaste tio mötenas. Dock gjorde de sistnämnda en bra insats när de senast vann med 1-0 när lagen möttes. Spelbolagen har Real Sociedad att vinna denna match till bästa pris på 2.38. Mallorca vann inte någon av sina senaste 6 matcher mot Real Sociedad. Mallorca misslyckades att göra mål i de senaste 6 matcherna i La Liga mot Real Sociedad. Båda lagen gjorde mål ett gång i de senaste tio matcherna mellan Mallorca och Real Sociedad.

Över 2.5 mål blev vinnare tre gånger av de senaste tio matcherna mellan lagen. Mallorca gjorde ett snitt på 0.3 mål, medan Real Sociedad snittade 1.4 mål. Båda lagen göra mål gick in ett gång. Över 2.5 mål gjordes i två av Mallorca’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 0.8 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i ett av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 0.7 mål under den här perioden.

Tabellställningar i La Liga

Mallorca tog blygsamma fem segrar av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar. De delade poängen med gästerna i två av matcherna, medan det blev tre förluster. Real Sociedad vann fem av de 10 senaste och spelade oavgjort ett samt förlorade fyra av matcherna under denna period. Real Sociedad vann och höll nollan fyra gånger i sina 10 senaste bortamatcher.

Senaste lagnyheter

Mallorca har gjort första målet i sju matcher av de senaste tio på hemmaplan. Real Sociedad gjorde första målet i sex matcher av de senaste tio på hemmaplan.

Daniel Rodriguez är en av spelarna i Mallorca som förväntas göra mål regelbundet. Han har gjort tre mål denna säsong. Real Sociedad ställer hoppet till Alexander Soerloth som har gjort ett mål hittills denna säsong. Det kommer säkerligen bli fler om han hittar sin målform.

Bland de fyra spelare som får spendera lite tid på sidlinjen, återfinns bland andra Alex Sola, Carlos Fernandez, Umar Sadiq och Martin Merquelanz.