Manchester United mot Liverpool – Matchförhandsvisning, Tips, Odds

Manchester United vs Liverpool Statistik

  • Manchester United har gjort mål på de senaste 15 matcherna
  • Manchester United har gjort mål på de senaste 11 matcherna i Premier League
  • I 9 av de senaste 11 matcherna Manchester United har spelat i Premier League, har båda lagen gjort mål
  • I 9 av Manchester Uniteds senaste 11 matcher i Premier League var antalet av mål över 2.5
  • Manchester United har inte förlorat 11 av sina senaste 13 matcher
  • Liverpool har gjort mål i 61 av de senaste 62 matcherna
  • Liverpool har gjort mål på de senaste 31 bortamatcherna
  • Liverpool har inte förlorat 38 av sina senaste 40 matcher i Premier League
  • Liverpool har gjort mål i 38 av de senaste 39 matcherna i Premier League
  • Liverpool har gjort mål på de senaste 18 bortamatcherna i Premier League

Manchester United vs Liverpool H2H

Det slutade oavgjort när Manchester United senast mötte Liverpool. Med båda som vägrade att ge sig, stod det 0-0 på resultattavlan till slut. De bästa oddsen på ett oavgjort vid full tid hos bookmakern är 4.50. Manchester United går in i matchen mot Liverpool med 1-4-5 i ryggen från deras senaste tio möten. En win-rate på 10% är kanske värt att ha i åtanke innan du placerar ett spel, beroende på din strategi. Manchester United vann endast en gång mot Liverpool på de 11 senaste matcherna. Det blev över 2.5 mål i 8 av de 9 senaste Premier League-matcherna mellan Manchester United och Liverpool. I de senaste tio matcher mellan Manchester United och Liverpool blev över 2.5 mål vinnare fem gånger. Odds på minst tre mål här ligger på 1.36 hos spelbolagen.

Det blev över 2.5 mål fem gånger i de senaste tio matcher mellan lagen. Manchester United gjorde i snitt 0.5 mål, medan Liverpool snittade 2.4 mål. Båda lagen göra mål blev ett vinnande spel tre gånger av matcherna. Över 2.5 mål gjordes i sju av Manchester United’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på två mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i sju av besökarnas tio senaste matcher den här säsongen. I snitt gjorde de mål 2.9 gånger i dessa matcher.

Manchester United vs Liverpool Preview

Manchester United form

I sina tre senaste matcher har Manchester United kryssat 2-2 mot Liverpool, förlorat 1-1 mot Brentford och spelat 4-3 mot Chelsea. Manchester United har tagit 14 poäng i deras 14 matcher mot lag från den övre halvan av Premier League-tabellen. De vann fyra av dessa matcher med 18 mål mot 27.

Liverpool form

Liverpool ser ut att kunna möta vilken moståndare som efter sju poäng i de tre senaste matcherna. De började med att kryssa 2-2 mot Manchester United, för att sedan vinna mot Brighton & Hove Albion med 2-1, och Sheffield United i en 3-1-vinst. Liverpool gjorde 26 mål och släppte in 17 i deras 14 senaste matcher mot lag från den övre halvan av Premier League-tabellen. De fick ihop sex vinster och 24 poäng. Liverpool har varit enastående på resande fot med fem segrar på de sex senaste bortamatcherna i Premier League. Utöver vinsterna blev det en förlust och 14 mål framåt samt fem insläppta.

Nuvarande tabellen i Premier League

Manchester United tog sex vinster på hemmaplan i sina 10 senaste matcher i samtliga tävlingar, medan man kryssade ett gånger. De fick utstå förlust i tre under den här tiden. Liverpool vann sju av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort i ett och förlorade två. Manchester United lyckades öppna målskyttet i inte mindre än sex av sina 10 senaste matcher på hemmaplan. Gästande Liverpool har varit lika fina från start då de öppnat med mål i åtta av de 10 senaste på bortaplan.

Senaste lagnyheter

Manchester United har gjort första målet i sex matcher av de senaste tio på hemmaplan. Liverpool gjorde första målet i sex gånger i de senaste tio matcherna. Liverpool har gjort mål i 6 raka möten med Manchester United när man spelat på bortaplan.

Det har varit en fin säsong för Old Trafford som hittills gjort 16 för sin klubb, och den här formen är helt avgörande för Liverpool’s framgång.

Manchester United har lite problem med frågetecken kring om hela sju spelare kommer till start till matchen på söndag. Andre Onana kan ta en dag ledigt från Manchester Uniteds trupp medan han väntar på att avstängningen ska löpa ut.

Luke Shaw, Lisandro Martinez, Aaron Wan-Bissaka, Anthony Martial, Mason Mount, Antony och Tyrell Malacia finns bland de sju spelarna som saknas för Manchester United kommande söndag.

Liverpool kommer till exempel inte kunna använda sig av Alexis Mac Allister eftersom han är avstängd efter att ha dragit på sig för många kort.

Några av de åtta som kommer att befinna sig på sidlinjen är Alisson Becker, Thiago Alcantara, Dominik Szoboszlai, Mohamed Salah, Trent Alexander-Arnold, Ben Doak, Joel Matip och Stefan Bajcetic.