Mjällby vs GIF Sundsvall: Bästa oddsen och matchtipsen

MAIF stora favoriter hemma på Strandvallen mot ett bedrövligt Sundsvall. Visst ska det bli tre enkla poäng men Giffarna har stundtals visat offensiva kvaliteer och vi hoppas de kan bjuda på ett mål här iallafall. Mjällby kan säkra mark i jakten på plats i den övre halvan av tabellen. Ska vi säga 3-1?

Våra tips

Statistik och fakta för Mjällby vs GIF Sundsvall i Allsvenskan

 • I de senaste 9 hemmamatcherna i rad Mjällby har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Mjällby har gjort mål på de senaste 14 hemmamatcherna
 • Mjällby har inte förlorat 16 av sina senaste 18 hemmamatcher
 • Mjällby har släppt in på de senaste 9 hemmamatcherna
 • Mjällby har gjort mål i 12 av de senaste 14 matcherna
 • GIF Sundsvall har inte vunnit 19 av sina senaste 21 bortamatcher
 • GIF Sundsvall har släppt in i 22 av de senaste 24 bortamatcherna
 • GIF Sundsvall har förlorat 11 av sina senaste 13 bortamatcher
 • GIF Sundsvall har förlorat 9 av sina senaste 10 matcher
 • GIF Sundsvall har släppt in i 18 av de senaste 20 matcherna
   

Form: Mjällby mot GIF Sundsvall

Mjällby har vad som krävs för seger.

Mjällby hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Det har varit en händelserik tid för Mjällby de senaste tre matcherna som inleddes med att besegra Helsingborg med 0-1. Nästa match blev en besvikelse efter en 1-4-förlust mot IFK Göteborg. Deras senaste match, där man tog sig an Degerfors gav ett oavgjort resultat (0-0).

GIF Sundsvall fortsätter på en väldigt dålig svit.

Resultaten har varit katastrofala för GIF Sundsvall på senare tid. Därför är man desperata att vinna kommande match. GIF Sundsvall har haft det tufft på senaste tiden och de har inte lyckats ta en enda poäng i någon av de senaste tre matcherna. De förlorade först med 3-1 mot Degerfors, innan AIK besegrade dem med 4-0. Tredje förlusten i rad var ett faktum efter att även Elfsborg tog hem en seger med 0-2.

Mjällby vs GIF Sundsvall Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann GIF Sundsvall och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 2-0. Mjällby tar sig an GIF Sundsvall med 1-0-2 i bagaget från deras senaste matcher i Allsvenskan.

Tabellställningar i Allsvenskan

Skytteligan

Skytteligatabellen från de senaste sex matcherna i Allsvenskan visar att Mjällby ställer hoppet till en formstark Herman Johansson när det gäller målskyttet i kommande match. Å andra sidan är Pontus Engblom en av de mest avgörande spelarna i GIF Sundsvall den senaste tiden. Båda spelarna kommer att vara svåra att stoppa kommande söndag.