Newcastle mot Manchester City – Matchförhandsvisning, Tips, Odds

Newcastle tar emot gästande Manchester City på St James’ Park i en Premier League-match på lördag. Newcastle välkomnar Manchester City på lördag i Premier League, med värden motiverad av möjligheten att täppa igen luckan i tabellen till gästerna i denna spännande match i 21 omgången.

Plcerade som nio i tabellen har Newcastle plockat 29 poäng efter 20 matcher. På 40 poäng, är Manchester City rankade som tre med 20 den här säsongen. Medan Manchester City nu är trea i Premier League efter ha samlat 40 poäng på 19 rundor, ligger Newcastle efter på 29 poäng. Detta placerar dem på plats 9 i tabellen efter 20 omgångar spelade.

Både Newcastle och Manchester City siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte på lördag. Med 4 förluster i de senaste 6 matcherna, kan stämningen i Newcastle-lägret bli mycket bättre. De måste höja sitt spel ordentligt eller förbereda sig på ett nytt svagt resultat, när de möter Manchester City på hemmaplan.

Newcastle vs Manchester City Statistik

  • Newcastle United har vann 6 i de senaste 8 hemma matcherna i Premier League spelat utan att släppa in mål
  • Newcastle United har gjort mål på de senaste 10 hemmamatcherna i Premier League
  • Newcastle United har gjort mål i 16 av de senaste 17 hemmamatcherna
  • Newcastle United har förlorat 7 av sina senaste 8 matcher
  • I 7 av Newcastle Uniteds senaste 8 matcher var antalet av mål över 2.5
  • Manchester City har inte förlorat 16 av sina senaste 17 matcher
  • Manchester City har gjort mål i 18 av de senaste 20 matcherna
  • Manchester City har gjort mål i 17 av de senaste 19 matcherna i Premier League
  • I 9 av Manchester Citys senaste 11 bortamatcher var antalet av mål över 2.5
  • Manchester City har vann de senaste 3 borta matcherna på rad medan de gjort mer än 2.5 mål

Newcastle vs Manchester City Preview

Newcastle form

Newcastle har åkt på några besvikelser i sina tre senaste matcher, då de kördes över av Nottingham Forest i en 1-3-förlust. Liverpool visade sig även dom för svåra när de vann med 4-2, innan Newcastle kunde slå tillbaka senast i en 0-3-vinst mot Sunderland. Newcastle har tagit 13 poäng i deras tio matcher mot lag från den övre halvan av Premier League-tabellen. De vann fyra av dessa matcher med 18 mål mot 18. Newcastle har visat stark form hemma på St James’ Park, med fem vinster på de sex senaste i Premier League. De nätade alltså 14 gånger och släppte in fyra,

Manchester City form

Manchester City är i fantastisk form inför kommande matchen efter tre raka segrar. Everton slog man med 1-3, efter det fick Sheffield United känna på en 2-0-torsk. Huddersfield var det senaste offret efter en 5-0-vinst för Manchester City. Manchester City gjorde 17 mål och släppte in tolv i deras tio senaste matcher mot lag från den övre halvan av Premier League-tabellen. De fick ihop fyra vinster och 15 poäng.

Newcastle vs Manchester City H2H

Spela på Manchester City vinna och hålla nollan i sina senaste möten med Newcastle hade varit ett klockrent val. Matcherna slutade med vinst 1-0 i Agosti 2023 och 2-0 i Machi 2023. Totalt har de spelat sju matcher i de senaste säsongerna där Manchester City tagit mest av poängen. De vann fem möten, samtidigt som Newcastle tog 3 poäng i en match. Såklart slutade sista en matchen lika. Spelbolagen har Manchester City att vinna denna match till bästa odds runt 1.55. Newcastle är segerlösa i sina senaste 9 matcher mot Manchester City. Manchester City gjorde minst ett mål i 31 av sina senaste 32 Premier League-matcher mot Newcastle. Båda lagen hittade nät fyra gånger i de senaste tio matcherna mellan Newcastle och Manchester City. Bästa odds på BLGM finns hos spelbolagen till 1.70.

Över 3.5 mål gjordes sex gånger i de senaste tio matcherna mellan rivalerna. Newcastle gjorde ett snitt på ett mål, och där Manchester City snittade 2.9 mål. Båda lagen göra mål var vinnande fyra gånger i dessa matcher. Över 2.5 mål gjordes i sju av Newcastle’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.3 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i åtta av gästernas senaste tio matcher. Manchester City lyckades hitta nät 2.7 gånger i snitt under den här perioden.

Nuvarande tabellen i Premier League

Newcastle tog samtliga tre poäng sju gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade noll och åkte på tre förluster under den här perioden. Manchester City vann sju av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort ett och förlorade två. Av de 10 senaste matcherna på St James’ Park, kunde Newcastle vinna och hålla nollan fem gånger. Statistik värt att tänka på beroende på din bettingstrategi om du ska lägga ett spel.

Senaste lagnyheter

Newcastle har gjort mål först i sex matcher av de senaste tio matcherna. Manchester City gjorde första målet i sex gånger i de senaste tio matcherna. Manchester City har gjort mål i 15 raka möten med Newcastle när man spelat på bortaplan.

Det har varit en fin säsong för St James’ Park som hittills gjort 14 för sin klubb, och den här formen är helt avgörande för Manchester City’s framgång.

Newcastle har lite problem med frågetecken kring om hela tio spelare kommer till start till matchen kommande lördag. Sandro Tonali kan ta en dag ledigt från Newcastles trupp medan han väntar på att avstängningen ska löpa ut.

Callum Wilson, Javier Manquillo, Nick Pope, Joseph Willock, Jacob Murphy, Matt Targett, Elliot Anderson, Harvey Barnes, Joelinton och Javier Manquillo finns bland de tio spelarna som saknas för Newcastle på lördag.

Några av de sex som kommer att befinna sig på sidlinjen är John Stones, Erling Haaland, Jeremy Doku, Mateo Kovacic, Jack Grealish och Zack Steffen.