Newcastle United vs Liverpool: Bästa oddsen och matchtipsen

Liverpool tar sig an Newcastle United på lördag för ett spännande Premier League-möte på St James’ Park.

Newcastle United rankar fyra med 41 poäng från 22 matcher matcher, medan besökarna Liverpool rankas nio i tabellen på 32 poäng.

De svaga resultaten i de senaste Premier League-rundorna har lämnat moralen i spillror för Liverpool. En vinst kommande lördag mot Newcastle United kan vara nyckeln till att vända utvecklingen igen, men vi är tveksamma till att det kommer hända.

Statistik och fakta för Newcastle United vs Liverpool i Premier League

  • Newcastle har inte förlorat de senaste 21 hemmamatcherna i rad
  • Newcastle har inte förlorat 31 av sina senaste 33 matcher
  • I de senaste 13 Newcastles matcher, var antalet mål under 3.5
  • Newcastle har gjort mål i 19 av de senaste 21 hemmamatcherna
  • Newcastle har vunnit 10 av sina senaste 12 hemmamatcher
  • I 13 av Liverpools senaste 15 matcher var antalet av mål över 2.5
  • I 11 av Liverpools senaste 13 bortamatcher var antalet av mål över 2.5
  • Liverpool har släppt in i 13 av de senaste 15 matcherna
  • Liverpool har släppt in i 11 av de senaste 13 bortamatcherna
  • Liverpool har förlorade 4 i de senaste 5 borta matcherna, medan gjort mindre än 1.5 mål

Newcastle United vs Liverpool Preview

Newcastle United form

Newcastle United ser ut att vara i bra form inför deras kommande match, då de är obesegrade. De började med att slå Southampton med en 2-1-seger, innan en 1-1 kryss följdes mot West Ham. Deras senaste match slutade med 1-1 oavgjort resultat i en tuff match mot Bournemouth. Newcastle United har tagit 19 poäng i deras tio matcher mot lag från den övre halvan av Premier League-tabellen. De vann fem av dessa matcher med 17 mål mot åtta. Newcastle United lyckades med en stark comeback då man tagit fyra vinster på de sex senaste hemmamatcherna i Premier League, där de även har två oavgjorda men ingen förlust. åtta mål och ett insläppta har laget med sig.

Liverpool form

Liverpool åkte på några besvikelser i sina tre senaste matcher, då de blev överkörda av Brighton i en 2-1-förlust. Wolverhampton blev även dom för svåra i en fajt som slutade 3-0, nu senast lyckades Liverpool slå tillbaka i en 2-0-seger mot Everton. Liverpool tog tolv poäng från sina tio matcher mot lag från den övre halvan av Premier League-tabellen. De vann tre, gjorde 14 mål och släppte in 18. I de sex senaste bortamatcherna i Premier League, vann Liverpool två, samtidigt som man även spelade noll oavgjords. De fick utstå fyra defeats här med en målskillnad på tolv mål insläppta och sex gjorda.

Newcastle United vs Liverpool H2H

Senast lagen mötte varandra gick Liverpool av planen som 2-1-segrare. Ingen tvekan om att de planerar göra en liknande bedrift kommande lördag. Liverpool trivs att möta Newcastle United då de vunnit åtta av de senaste tio mötenas. Dock gjorde de sistnämnda en bra insats när de senast vann med 2-1 när lagen möttes. Spelbolagen har Liverpool att vinna denna match till bästa pris på 2.90. Newcastle United är segerlösa i sina senaste 12 matcher mot Liverpool. Liverpool gjorde minst ett mål i sina 4 Premier League senaste matcher mot Newcastle United. Båda lagen gjorde mål sex gånger i de senaste tio matcherna mellan Newcastle United och Liverpool.

Över 2.5 mål blev vinnare sex gånger av de senaste tio matcherna mellan lagen. Newcastle United gjorde ett snitt på 0.7 mål, medan Liverpool snittade 2.2 mål. Båda lagen göra mål gick in sex gånger. Över 2.5 mål gjordes i två av Newcastle United’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 0.9 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i sju av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.2 mål under den här perioden.

Tabellställningar i Premier League

Newcastle United tog blygsamma åtta segrar av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar. De delade poängen med gästerna i två av matcherna, medan det blev noll förluster. Liverpool vann fyra av de 10 senaste och spelade oavgjort noll samt förlorade sex av matcherna under denna period. Newcastle United hindrade besökarna på St James’ Park från att göra mål sex gånger av de 10 senaste matcherna. Medan Liverpool har kunnat hålla nollan två av de 10 senaste på bortaplan.

Senaste lagnyheter

Newcastle United har gjort första målet i fem matcher av de senaste tio matcherna. Liverpool har gjort första målet i fem matcher av de senaste tio på hemmaplan.

Skytteligatabellen från de senaste sex matcherna i Premier League visar att Newcastle United ställer hoppet till en formstark Callum Wilson när det gäller målskyttet i kommande match. Å andra sidan är Alex Oxlade-Chamberlain en av de mest avgörande spelarna i Liverpool den senaste tiden. Båda spelarna kommer att vara svåra att stoppa på lördag.

Newcastle United kan sakna upp till tre spelare till deras kommande match på lördag.

Allan Saint-Maximin, Matt Targett och Emil Krafth finns bland de tre spelarna som saknas för Newcastle United på lördag.

Några av de sex som kommer att befinna sig på sidlinjen är Virgil van Dijk, James Milner, Roberto Firmino, Diogo Jota, Luis Diaz och Arthur.