Nottingham Forest mot Aston Villa – Matchförhandsvisning, Tips, Odds

Aston Villa besöker City Ground, Nottingham på söndag för en Premier League-match mot värdlaget Nottingham Forest. Ett för dagen blekt Nottingham Forest står inför en tuff uppgift när de ställs mot Aston Villa på söndag på City Ground, Nottingham. Med en rad svaga prestationer skulle det vara en överraskning om laget fick med sig något från denna drabbning.

Nottingham Forest är nummer 16 i tabellen på tio poäng efter tio matcher. Aston Villa rankas som nummer 5 with 22 poäng efter tio spelade.

Både Nottingham Forest och Aston Villa siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte kommande söndag. Med sikte på topp 6-placering måste Aston Villa lägga i en hög växel mot Nottingham Forest kommande söndag. Just nu ser dock värdarna inte ut att ha den kvalite som behövs för att stoppa gästerna från att ta en vinst. Tre poäng för Nottingham Forest kan räcka långt i strävan att nå den övre halvan i Premier League. En svår uppgift väntar dock när Aston Villa inte kommer sälja sig billigt.

Nottingham Forest vs Aston Villa Statistik

  • I 16 av Nottingham Forests senaste 18 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I de senaste 6 Nottingham Forests matcher, var antalet mål under 2.5
  • Nottingham Forest har släppt in i 13 av de senaste 14 hemmamatcherna
  • Nottingham Forest har inte vunnit 11 av sina senaste 13 matcher
  • I 6 av Nottingham Forests senaste 7 hemmamatcher var antalet av mål under 3.5
  • Aston Villa har gjort mål i 21 av de senaste 22 matcherna
  • Aston Villa har gjort mål i 11 av de senaste 12 bortamatcherna
  • I 6 av Aston Villas senaste 8 bortamatcher var antalet av mål över 2.5
  • I 5 av de senaste 7 matcherna Aston Villa har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Aston Villa har inte förlorat de senaste 3 matcherna i rad

Nottingham Forest vs Aston Villa Preview

Nottingham Forest form

Det är varken bra eller katastrofalt för Nottingham Forest som endast tagit två poäng i de tre senaste matcherna. Först blev det oavgjort 0-0 mot Crystal Palace, följt av ett nytt kryss. Denna gång 2-2 mot Luton Town, och sedan alltså förlust 3-0 mot Liverpool. Nottingham Forest tog tre segrar från sina senaste sex matcher på hemmamark i Premier League. De spelade oavgjort tre men är fortsatt obesegrade med en målskillnad på elva framåt och åtta insläppta.

Aston Villa form

Aston Villa är i fantastisk form inför kommande matchen efter tre raka segrar. West Ham United slog man med 4-1, efter det fick AZ Alkmaar känna på en 1-4-torsk. Luton Town var det senaste offret efter en 3-1-vinst för Aston Villa. Aston Villa tog tre segrar och nio poäng i tidigare tre mötena med lagen från botten sex i Premier League, de gjorde tio mål samtidigt som de släppte in två. I de sex senaste bortamatcherna i Premier League, vann Aston Villa två, samtidigt som man även spelade två oavgjords. De fick utstå två defeats här med en målskillnad på elva mål insläppta och sju gjorda.

Nottingham Forest vs Aston Villa H2H

Senast lagen mötte varandra gick Aston Villa av planen som 2-0-segrare. Ingen tvekan om att de planerar göra en liknande bedrift på söndag. Att välja en vinnare baserat på H2H är lite av ett lotteri, men spelaren med ett skarpt öga för skrällar kan ta ett skott här. Nottingham Forest tog två wins i sina senaste tio matcher mot Aston Villa. De sistnämnda lyckades ta fyra vinster i dessa två möten mot den kommande motståndaren. Spelbolagens högsta odds för ett oavgjort resultat ligger på 3.60. Båda lagen gjorde mål ett gång i de senaste två matcherna mellan Nottingham Forest och Aston Villa.

Över 2.5 mål gjordes i fyra av Nottingham Forest’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 0.9 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i sju av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 2.6 mål under den här perioden.

Nuvarande tabellen i Premier League

Nottingham Forest tog blygsamma fyra segrar av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar. De delade poängen med gästerna i tre av matcherna, medan det blev tre förluster. Aston Villa vann sex av de 10 senaste och spelade oavgjort ett samt förlorade tre av matcherna under denna period. Nottingham Forest har inte direkt varit bra på att stänga ner sina besökare på City Ground, Nottingham. De tog endast ett segrar samtidigt som de höll nollan, en gång.

Senaste lagnyheter

Nottingham Forest har gjort första målet i fyra matcher av de senaste tio matcherna. Aston Villa gjorde första målet i sex matcher av de senaste tio på hemmaplan. Båda lagen gjorde mål i 4 raka hemmamatcher som Nottingham Forest spelat. Båda lagen har gjort mål i 4 raka Aston Villa-matcher.

Nottingham Forest kan ha upp till sex spelare på skadelistan inför deras hemmamatch mot Aston Villa den kommande söndag. Det är ingen mening att Joe Worrall kommer till Nottingham Forests omklädningsrum, eftersom han är avstängd.

Callum Hudson-Odoi, Divock Origi, Gonzalo Montiel, Felipe och Danilo finns bland de fem spelarna som saknas för Nottingham Forest på söndag.

Några av de sex som kommer att befinna sig på sidlinjen är Jacob Ramsey, Alex Moreno, Diego Carlos, Bertrand Traore, Tyrone Mings och Emiliano Buendia.