Nottingham Forest vs Leeds: Bästa oddsen och matchtipsen

Nottingham Forest välkomnar Leeds för en match i Premier League på City Ground på söndag. Det här blir första gången som lagen möts på senaste tiden, eftersom lagen inte spelat i samma division det senaste århundradet.

Hemmalaget rankar 13 med 21 poäng från 20 matcher matcher, medan besökarna rankas 15 i tabellen på 18 poäng.

Både Nottingham Forest och Leeds siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte här. Med 3 förluster i de senaste 6 matcherna i samtliga tävlingar, är stämningen i Forest-lägret inte på topp. Dom behöver steppa upp ordentligt om de inte vill bli mer besvikna mot Leeds på deras hemmaplan.

Statistik och fakta för Nottingham Forest vs Leeds i Premier League

  • Nottingham Forest har gjort mål i 28 av de senaste 30 hemmamatcherna
  • Nottingham Forest har inte förlorat de senaste 8 hemmamatcherna i rad
  • Nottingham Forest har gjort mål i 13 av de senaste 15 matcherna
  • Nottingham Forest har släppt in i 10 av de senaste 12 matcherna
  • I 6 av Nottingham Forests senaste 8 hemmamatcher var antalet av mål under 2.5
  • I 9 av de senaste 11 matcherna Leeds United har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Leeds United har inte vunnit 12 av sina senaste 13 bortamatcher
  • Leeds United har släppt in i 15 av de senaste 16 bortamatcherna
  • Leeds United har släppt in i 16 av de senaste 18 matcherna
  • I 9 av Leeds Uniteds senaste 11 matcher var antalet av mål över 2.5

Nottingham Forest vs Leeds Preview

Nottingham Forest form

Ett oavgjort resultat var det bästa Nottingham Forest kunde få med sig från deras tre senaste matcher. De löste oavgjort först efte 1-1 mot Bournemouth, innan det fick laget pisk med 0-3 mot Manchester United. Det blev mer besvikelse sist när Manchester United vann med 2-0. Nottingham Forest tog åtta poäng från sina senaste sex möten med lag från två, målade sex och släppte in sex mål. Nottingham Forest tog tre segrar från sina senaste sex matcher på hemmamark i Premier League. De spelade oavgjort tre men är fortsatt obesegrade med en målskillnad på åtta framåt och fyra insläppta.

Leeds form

Leeds ser ut att vara i bra form och hoppas fortsätta på den obesegrade trenden. I de tre senaste matcherna inledde man först med att slå Cardiff med 5-2, efter det kryssa 0-0 mot Brentford. De var sedan tillbaka som vinnare när man vann mot Accrington med 1-3. Leeds tjänade nio poäng från sina fem matcher mot lag från botten sex i Premier League. De gjorde elva mål i matcherna, och släppte till nio på vägen till två vinster. Leeds har bara en ynka seger från de sex senaste bortamatcherna i Premier League. Man spelade oavgjort en och förlorade fyra samtidigt som laget släppte in elva och gjorde sju mål.

Nottingham Forest vs Leeds H2H

Det är första gången på länge i Premier League-sammanhang som Nottingham Forest ska spela mot Leeds.

Över 2.5 mål gjordes i fem av Nottingham Forest’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.5 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i åtta av de senaste tio matcherna som Leeds spelade runt om i alla tävlingar den här säsongen. De gjorde 1.8 mål i snitt under den här tiden.

Tabellställningar i Premier League

Nottingham Forest tog blygsamma fem segrar av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar. De delade poängen med gästerna i tre av matcherna, medan det blev två förluster. Leeds vann två av de 10 senaste och spelade oavgjort två samt förlorade sex av matcherna under denna period. Endast tre av de 10 senaste Premier League-matcherna på hemmaplan fick Nottingham Forest uppleva över 2.5 mål. I sju av de 10 senaste på bortamark för Leeds slutade matchen med över 2.5 mål.

Senaste lagnyheter

Nottingham Forest har gjort mål först i imponerande åtta matcherna av senaste tio på hemmaplan. Leeds gjorde första målet fyra gånger i de senaste tio matcherna.

Brennan Johnson har gjort mål kontinuerligt i de senaste matcherna. Nottingham Forest kommer säkerligen ställa hoppet till honom för fler mål mot i nästa match mot Leeds. Gästerna hoppas säkerligen på att Rodrigo gör fler mål. Med tre mål i de senaste sex matcherna, har Rodrigo ett väldigt högt målsnitt.

Nottingham Forest har lite problem med frågetecken kring om hela nio spelare kommer till start till matchen kommande söndag.

Neco Williams, Taiwo Awoniyi, Tyrese Fornah, Jesse Lingard, Jonjo Shelvey, Cheikhou Kouyate, Giulian Biancone, Moussa Niakhate och Omar Richards finns bland de nio spelarna som saknas för Nottingham Forest kommande söndag.

Leeds kommer till exempel inte kunna använda sig av Tyler Adams eftersom han är avstängd efter att ha dragit på sig för många kort.

Bland de fyra spelare som får spendera lite tid på sidlinjen, återfinns bland andra Adam Forshaw, Patrick Bamford, Luis Sinisterra och Stuart Dallas.