Nottingham Forest vs Manchester City: Bästa oddsen och matchtipsen

Nottingham Forest siktar på att röra om i grytan på lördag, i mötet med Premier League-ledarna Manchester City på City Ground. Det skulle vara en stor överraskning att se en skräll här med tanke på den stora skillnaden i tabellen.

Nottingham Forest är nummer 14 i tabellen på 24 poäng efter 22 matcher. Manchester City rankas som nummer 1 with 51 poäng efter 23 spelade.

Forest har överraskat en del på hemmaplan mot topplagen och kanske har gästerna tankarna på CL-spelet kommande vecka?

Statistik och fakta för Nottingham Forest vs Manchester City i Premier League

  • Nottingham Forest har gjort mål i 20 av de senaste 22 hemmamatcherna
  • Nottingham Forest har förlorade 3 i de senaste 4 matcherna spelat utan att göra mål
  • Nottingham Forest har inte förlorat 9 av sina senaste 10 hemmamatcher
  • I 9 av Nottingham Forests senaste 11 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I 8 av Nottingham Forests senaste 10 hemmamatcher var antalet av mål under 3.5
  • Manchester City har gjort mål i 16 av de senaste 18 matcherna
  • I 9 av Manchester Citys senaste 10 bortamatcher var antalet av mål under 3.5
  • Manchester City har förlorade de senaste 3 borta matcherna på rad medan de gjort mindre än 1.5 mål
  • I 7 av Manchester Citys senaste 9 bortamatcher var antalet av mål under 2.5
  • Manchester City har förlorat de senaste 3 bortamatcherna i rad

Nottingham Forest vs Manchester City Preview

Nottingham Forest form

Nottingham Forest är just nu väldigt ojämna efter förlust mot Manchester United med 2-0 innan vann man med 1-0 mot Leeds. I den senaste matchen kom ytterligare ett nederlag med 2-0 mot Fulham. Nottingham Forest lyckades med en stark comeback då man tagit fyra vinster på de sex senaste hemmamatcherna i Premier League, där de även har två oavgjorda men ingen förlust. åtta mål och tre insläppta har laget med sig.

Manchester City form

Manchester City ser tillbaka på sina tre senaste matcher med sex poäng insamlat. Mot Tottenham blev det förlust efter 1-0, men de reste sig snabbt och vann mot Aston Villa i en 3-1-match. De följde upp vinsten med en ny 1-3-seger mot Arsenal i den senaste matchen. Manchester City har plockat fyra segrar från de sex senaste bortamatcherna i Premier League, det blev även två förluster samtidigt som man gjorde nio mål och släppte in fem.

Nottingham Forest vs Manchester City H2H

Supportrarna hoppas på en minst lika spännande match som senast Nottingham Forest spelade mot Manchester City. den slutade 6-0 och var en riktigt bra match. Manchester City hoppas kunna göra en lika bra match mot Nottingham Forest som senast. Just den dagen slaktade Manchester City stackars Nottingham Forest totalt i en 6-0-seger. Spelbolagen har Manchester City att vinna den här matchen till bästa odds på 1.30.

Över 2.5 mål gjordes i tre av Nottingham Forest’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.2 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i sex av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de två mål under den här perioden.

Tabellställningar i Premier League

Nottingham Forest tog samtliga tre poäng sex gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade tre och åkte på ett förluster under den här perioden. Manchester City vann fyra av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort två och förlorade fyra. Nottingham Forest har varit pigga från start och gjort första målet inte mindre än åtta gånger av de 10 senaste på City Ground, Nottingham. Gästerna gjorde första målet i fem av de 10 senaste på bortaplan.

Senaste lagnyheter

Nottingham Forest har gjort mål först i imponerande åtta matcherna av senaste tio på hemmaplan. Manchester City har gjort första målet i fem matcher av de senaste tio på hemmaplan.

Brennan Johnson har gjort mål kontinuerligt i de senaste matcherna. Nottingham Forest kommer säkerligen ställa hoppet till honom för fler mål mot i nästa match mot Manchester City. Gästerna hoppas säkerligen på att Erling Braut Haaland gör fler mål. Med fem mål i de senaste sex matcherna, har Erling Braut Haaland ett väldigt högt målsnitt.

Nottingham Forest har lite problem med frågetecken kring om hela nio spelare kommer till start till matchen på lördag.

Neco Williams, Taiwo Awoniyi, Tyrese Fornah, Jesse Lingard, Jonjo Shelvey, Cheikhou Kouyate, Giulian Biancone, Moussa Niakhate och Omar Richards finns bland de nio spelarna som saknas för Nottingham Forest på lördag.

Manchester City kommer till exempel inte kunna använda sig av Benjamin Mendy eftersom han är avstängd efter att ha dragit på sig för många kort.

Några av de tre som kommer att befinna sig på sidlinjen är Jack Grealish, Ruben Dias och Julian Alvarez.