Örebro vs Halmstads BK: Bästa oddsen och matchtipsen

Dags för en på förhand otroligt jämn och svårtippad match på Behrn Arena i Örebro. Båda lagen som åkte ner från Allsvenskan förra säsongen satsar på att bli kortvariga i Superettan och vara tillbaka redan nästa år. Örebro har kommit igång med två segrar i ryggen mot Norrby och J Södra. Öven Halmstad vaknade och tog säsongens första trea senast mot Dalkurd. Vi tror att ÖSK har bäst chans att vinna här på konstgräset och med publiken i ryggen.

Våra tips

Statistik och fakta för Örebro vs Halmstads BK i Superettan

  • Örebro har inte vunnit 17 av sina senaste 19 matcher
  • Örebro har inte vunnit 14 av sina senaste 16 hemmamatcher
  • Örebro har släppt in i 15 av de senaste 16 hemmamatcherna
  • Örebro har förlorat 7 av sina senaste 8 hemmamatcher
  • I 6 av de senaste 8 hemmamatcherna Örebro har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Halmstads BK har släppt in i 12 av de senaste 13 matcherna
  • Halmstads BK har inte vunnit 7 av sina senaste 8 matcher
  • Halmstads BK har inte förlorat 7 av sina senaste 8 bortamatcher
  • Halmstads BK har gjort mål i 6 av de senaste 7 bortamatcherna
  • Halmstads BK har släppt in i 5 av de senaste 6 bortamatcherna

 

Form: Örebro mot Halmstads BK

Örebro mot tredje raka vinsten.

Formstarka ÖSK menar allvar. Laget kan luta sig tillbaka mot en fin formkurva med sex poäng på tre matcher. Mot IK Brage fick de lämna matchen tomhänta efter en 3-0-förlust, men de tog revansch redan matchen därpå genom att besegra Jönköping S. med 3-1. Och nu senast fick man nolla och ta tre poäng borta mot Norrby.

Halmstads BK på rätt spår.

Halmstads BK tog säsongens första seger senast mot Dalkurd och hoppas kunna bygga vidare. Säsongen började tungt efter 2-2 borta mot Örgryte samt 1-2 hemma mot Norrby. Laget borde fortsätta klättra i tabellen men här i Örebro tror vi man max får med sig en poäng som bäst.

Örebro vs Halmstads BK Matchhistorik

Tabellställningar i Superettan

När vi summerar Superettan räknar vi med att ha båda lagen med i toppskiktet. Just nu ligger ÖSK bäst till med 6 poäng. HBK står på 4 poäng och riskerar att tappa lite avstånd till toppen redan. Det här har förutsättningar till att bli en väldigt spännande match.

Skytteligan

Jiloan Hamad och Ahmed Yasin på topp för Örebro är en riktigt intressant duo att följa. Kommer bli många mål från spelarna den här säsongen.

Gästerna ställer troligtvis Mikael Boman och Sadat Karim i anfallet. Sistnämnda kan mycket väl hitta säsongens första strut.