Örgryte vs Örebro: Bästa oddsen och matchtipsen

Är det äntligen dags för segersång för klassiska Örgryte denna tisdag? Vi tror det finns väldigt goda möjligheter då ett otroligt blekt Örebro gästar. ÖIS har parkerat på jumboplatsen länge nu men har på slutet skramlat ihop en del poäng och segern kommer allt närmare. ÖSK håller själva till i mitten med en formkurva som pekar neråt. Ska man hålla sig kvar i Superettan krävs det att vinster börjar trilla in nu och Örebro SK är ett behagligt motstånd för dagen. Vi lägger en peng på hemmavinsten.

Våra tips

Statistik och fakta för Örgryte vs Örebro i Superettan

 • Örgryte har inte vunnit de senaste 12 matcherna i rad
 • Örgryte har släppt in på de senaste 15 hemmamatcherna
 • Örgryte har släppt in i 23 av de senaste 25 matcherna
 • Örgryte har inte vunnit 13 av sina senaste 15 hemmamatcher
 • I de senaste 3 hemmamatcherna i rad Örgryte har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Örebro har inte vunnit 17 av sina senaste 19 bortamatcher
 • Örebro har förlorat de senaste 3 matcherna i rad
 • I 3 av de senaste 4 bortamatcherna Örebro har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Örebro har inte vunnit de senaste 3 matcherna i rad
 • Örebro har gjort mål i 6 av de senaste 8 matcherna
   

Form: Örgryte mot Örebro

Örgryte väntar på vinsten.

Efter att ha skrapat ihop tre poäng på tre matcher är Örgryte på jakt efter en vinst igen. Mot Östersund fick de nöja sig med ett oavgjort resultat (0-0), innan de återigen fick dela på poängen mot Dalkurd FF i en match som slutade 3-3. I sin senaste match lyckades man inte heller ta hem alla tre poäng efter ytterligare en oavgjord match som slutade 2-2 mot Jönköping S..

Örebro ser bleka ut för dagen.

Örebro har sett rätt bleka ut på den senaste tiden, även om det började bra med 1-0 mot AFC Eskilstuna. Tyvärr höll inte de positiva resultaten i sig utan man förlorade istället med 0-2 mot Brommapojkarna, och lyckades inte heller plocka poäng i en 2-1 förlust mot Landskrona BoIS.

Örgryte vs Örebro Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Örgryte & Örebro spelades 21 October 2013. Matchen slutade oavgjort och lagen fick då dela på poängen med resultatet 1-1.

Tabellställningar i Superettan

Som framgår av Superettan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen elva poäng. Även om Örgryte inte kommer att ha en möjlighet att komma över Örebro i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Örebro, som nu ligger på nio med 16 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen kommande tisdag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Ajdin Zeljkovic är planens stora anfallsstjärna man ska hålla extra koll på i denna match. Vi blir inte förvånade om han gör minst ett mål denna tisdag.