Östers IF vs Skövde AIK: Bästa oddsen och matchtipsen

Östers IF drar fördel av hemmaplan när Skövde AIK gästar i Superettan kommande lördag. Det skiljer inte många poäng mellan fyran och åttan i tabellen. Vi tycker dock att den ljuger lite och hemmalaget bör ha större avstånd när vi summerar säsongen. ÖIF jagar allsvensk plats i år och lag som SAIK bör besegras normalt utan större bekymmer. Vi tar med ettan som veckans dubbelvirke.

Våra tips

Statistik och fakta för Östers IF vs Skövde AIK i Superettan

  • Östers IF har gjort mål på de senaste 14 matcherna
  • Östers IF har gjort mål i 14 av de senaste 15 hemmamatcherna
  • I 5 av de senaste 6 matcherna Östers IF har spelat, har båda lagen gjort mål
  • I 6 av de senaste 8 hemmamatcherna Östers IF har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Östers IF har inte vunnit 7 av sina senaste 9 hemmamatcher
  • Skövde AIK har inte förlorat 15 av sina senaste 17 bortamatcher
  • I 5 av de senaste 6 bortamatcherna Skövde AIK har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Skövde AIK har gjort mål på de senaste 7 bortamatcherna
  • Skövde AIK har gjort mål i 10 av de senaste 12 matcherna
  • Skövde AIK har inte vunnit 5 av sina senaste 6 matcher

Form: Östers IF mot Skövde AIK

Östers IF njuter av en stabil insats.

Östers IF ser ut att ta sig an vilken motståndare som helst efter några riktigt bra resultat i de senaste tre matcherna då man också lyckades samlade på sig sju poäng. Segertåget började med vinster med 1-2 och 2-0 mot Trelleborgs FF respektive Jönköping S.. Vinstsviten stoppades dock sedan av Brommapojkarna, som fick med sig ett 1-1-resultat och lagen fick därmed en poäng vardera den gången.

Skövde AIK njuter av en stabil insats.

Skövde AIK har upplevt det mesta under sina tre senaste matcher där de lyckades samla på sig fyra poäng. Först tog man en skön 0-1-vinst mot Jönköping S. innan det blev oavgjort efter resultatet 1-1 mot Utsiktens BK. Den obesegrade trenden tog dock stopp när Västerås SK visade sig vara för starka och resultatet 0-2 innebar förlust för Skövde AIK.

Östers IF vs Skövde AIK Matchhistorik

Tabellställningar i Superettan

Enligt Superettan tabellen är skillnaden mellan de två lagen för närvarande bara två poäng. Detta innebär att denna omgångs 12 match kommer att vara viktig för båda lagen och deras position i tabellen. Skövde AIK kommer att ha en möjlighet att komma ikapp Östers IF som för närvarande ligger på plats nummer 4 med 20 poäng i den kommande matchen på lördag. Hemmalaget kommer dock säkerligen att försöka ta poängen för sig själva och utöka gapet i tabellen.

Skytteligan

Mattias Pavic är en av spelarna i Östers IF som förväntas göra mål regelbundet. Han har gjort 2 mål denna säsong. Skövde AIK ställer hoppet till Aldin Basic som har gjort ett mål hittills denna säsong. Det kommer säkerligen bli fler om han hittar sin målform.