Östersund vs Östers IF: Bästa oddsen och matchtipsen

Fyra raka förluster och endast ett mål framåt för seriens krislag Östersund. Just nu är det ingenting som talar för någon slags vändning och troligtvis blir det en comeback i Norrettan redan till nästa säsong. För Östers del handlar den här säsongen om att vara med och utmana om en Allsvensk plats. Men så här långt är vi inte övertygade. Här på Jämtkraft Arena har vi dock stora förhoppningar på att gästerna löser en relativ enkel seger. Viktigt att plocka trepoängare för att inte halka efter topplagen. Vi synar tvåan!

Våra tips

Statistik och fakta för Östersund vs Östers IF i Superettan

 • Östersund har inte vunnit 36 av sina senaste 38 matcher
 • Östersund har släppt in i 36 av de senaste 38 matcherna
 • Östersund har inte vunnit 15 av sina senaste 17 hemmamatcher
 • Östersund har förlorat 8 av sina senaste 9 matcher
 • Östersund har släppt in i 15 av de senaste 17 hemmamatcherna
 • Östers IF har gjort mål på de senaste 16 matcherna
 • I 7 av de senaste 8 matcherna Östers IF har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Östers IF har inte förlorat 13 av sina senaste 15 bortamatcher
 • I de senaste 4 bortamatcherna i rad Östers IF har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Östers IF har gjort mål i 13 av de senaste 15 bortamatcherna
   

Form: Östersund mot Östers IF

Östersund fortsätter floppa.

Östersund har haft det tufft på senaste tiden och de har inte lyckats ta en enda poäng i någon av de senaste tre matcherna. De förlorade först med 2-0 mot Norrby, innan Utsiktens BK besegrade dem med 0-3. Tredje förlusten i rad var ett faktum efter att även Jönköping S. tog hem en seger med 1-0.

Östers IF flyter med.

Östers IF har varit mediokra i sina senaste tre matcher och har inte lyckats ta hem någon vinst. Mot Brommapojkarna lyckades de ta hem en poäng i en match som slutade 1-1, tätt följt av en förlust mot Skövde AIK med 2-3. Senast lyckades de dock återigen ta hem en poäng i en match som slutade 1-1 mot Utsiktens BK.

Östersund vs Östers IF Matchhistorik

Vi får gå tillbaka till säsongen 2014 för att hitta lagens möten i Superettan-sammanhang. Då slutade matcherna 0-0 samt 1-0 Östersund.

Tabellställningar i Superettan

Enligt Superettan tabellen är skillnaden mellan de två lagen för närvarande 15 poäng och nio platser. Den här omgången 14 kommer säkerligen att påverka båda lagen för resten av kampanjen. Därför kan vi inte vänta på att se Östersund och Östers IF slåss om poängen i sin kommande sammandrabbning kommande lördag.

Skytteligan

Adam Bergmark-Wiberg i Öster får ses som bästa alternativ som spel på målskytt denna match. Hos hemmalaget är det ingen direkt som sticker ut och man får nog hoppas att gästerna gör självmål.